Çağlar Bencik ve Billur Atik Son Yolculuklarına Uğurlandı

Muğla´nın Bodrum ilçesinde gece saatlerinde yağan sağanak yağmur sonrası 2 kişi sel sularına kapılmıştı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 878
Çağlar Bencik ve Billur Atik Son Yolculuklarına Uğurlandı

Muğla´nın Bodrum ilçesinde gece saatlerinde yağan sağanak yağmur sonrası 2 kişi sel sularına kapılmıştı.  Bodrum´u etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış Mumcular Mahallesinde sele dönüştü. Gece saatlerinde bir nişan merasiminden otomobilleri ile dönen 27 yaşındaki Çağlar Bencik ile iki aylık nişanlısı Billur Atik, Akarca Mevkiinde taşan dereye kapıldı. Mumcular Mahallesi Akarca Mevkinde araçları su alarak stop eden çift bir anda suların yükselmesiyle akıntıda sürüklenmeye başladı. O sırada yoldan geçmekte olan bir vatandaşın haber vermesiyle bölgeye 112 Acil Sağlık, UMKE, AFAD, İtfaiye, Jandarma, Belediye ve AKUT ekipleri geldi.
Yapılan ilk kurtarma çalışmalarında, öğretmen olan 23 yaşındaki Billur Atik´in cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler, elektrik teknisyeni Çağlar Bencik´i arama çalışmalarını sürdürüyor. Talihsiz çift önümüzdeki yıl evlenme planları yaptıkları öğrenildi. Derenin başına gelen Bencik yakınları ise sinir krizi geçirdi.
Öte yandan taşan Akarca Deresi nedeniyle çevredeki bir sera yıkıldı, tarım arazileri sular altında kaldı ve elektrik direkleri devrildi. Billur öğretmenin nişanlısından da acı haber geldi
Çağlar Bençik´in 8 saat sonra cesedine ulaşıldı.
Muğla´nın Milas ilçesine akrabalarının nişan törenine gittiği öğrenilen Billur öğretmen ve nişanlısı daha sonra Bodrum´un Mumcular Mahallesi´ne dönmek için yola çıktı. Sağanak sırasında Akarca mevkisinde bulunan dere taşarken derenin üstünde bulunan köprüden kalan çift bir anda araçlarıyla birlikte sürüklenmeye başladı. Aracın dereye girdiğini fark eden nişanlı çift araçtan kendilerini dışarı atarak kurtulmaya çalıştı.
Billur öğretmen aracın ön yolcu koltuğunda bulunurken sürüklenen araçtan kendini atarak otomobilden kurtulmayı başardı. Dereden akan suların şiddetine karşı çıkmaya çalışan Billur öğretmen derenin yan tarafından bulunan çitlere takıldı. Bölgede bulunan bir vatandaş öğretmenin çığlıklarını duyup o bölgeye gittiğinde Billur öğretmenin cansız bedeniyle karşılaştı.

Son kez babasını aradı
Araç sel sularına kapılmasıyla birlikte otomobil sürücüsü Çağlar Bençik, babasını arayarak aracının sel sularıyla sürüklendiğini söyledi. Babası ise Bençik´e aracı bırakıp kaçmalarını istedi. Billur öğretmen dere yatağının yanında bulunan çitlere takılırken, nişanlısı Bençik ise sel sularına kapılarak dere yatağında ilerlemeye başladı. Billur öğretmenin cesedine ulaşan ekipler, Bençik´i arama çalışması başlattı. Elektrik teknisyeni Bençik´in acı haberi ise yaklaşık 8 saat sonra geldi. Bençik´in cesedi otomobilinden yaklaşık 2 kilometre ileride bulundu.
Çağlar Bencik son yolculuğuna uğurlandı
Muğla Bodrum´da bulundukları otomobil ile sele kapılarak hayatlarını kaybeden nişanlı çiftten 27 yaşındaki Çağlar Bencik gözyaşları arasında Milas ilçesine bağlı İçme Mahallesi´nde toprağa verildi.
Muğla Bodrum ilçesi Mumcular Mahallesi´nde Cuma gecesi yağış sonrası oluşan sele kapılan Çağlar Bencik yönetimindeki 48 ABL 07 plakalı otomobilde bulunan Çağlar Bencik ile 23 yaşındaki nişanlısı Billur Atik hayatını kaybetmişti. Dün Billur Atik için düzenlenen cenaze töreninin ardından bugün Çağlar Bencik için de memleketi Milas´a bağlı Kırsal içme Mahallesi´nde cenaze töreni düzenlendi. Sel sularında sürüklenerek olayın meydana geldiği yere yaklaşık 250 metre mesafede bir tarla içerisinde cesedi bulunan Çağlar Bencik´in Adli Tıp Kurumu´ndan alınan cenazesi köyüne getirildi. Evine getirilen Çağlar Bencik´in tabutu helallik alındıktan sonra köy mezarlığına götürüldü. Tabutuna Türk Bayrağı ile nişan merasimi sırasında giydiği beyaz gömleği konulan Çağlar Bencik, kılınan cenaze namazının ardından iki yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden abisinin mezarının yanında toprağa verildi.
Cenaze namazına köylülerin ve sevenlerinin yanı sıra, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Cenazede ayakta zor duran anne Gülsüm Bencik ve Baba Şenol Bencik´i yakınları teselli etmeye çalıştı.

2 aylık nişanlısıyla birlikte hayatını kaybeden öğretmen Billur Atik, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.
Bodrum´da gece saatlerinde yağan sağanak yağmur sonrası öğretmen Billur Atik (23) ile 2 ay önce nişanladığı 27 yaşındaki elektrik teknisyeni Çağlar Bençik´in içerisinde bulunduğu araç Mumcular Mahallesi Akarca mevkiinde sel sularına kapılmıştı. Araçtan inen Billur öğretmen köprünün korkuluklarına takılarak hayatını kaybederken, nişanlısı Çağlar Bençik´in cansız bedenine ise yaklaşık 8 saatlik bir arama sonucunda 2,5 kilometre mesafedeki bir seranın içerisinde ulaşılmıştı.
Milas´ta görev yapan öğretmen Billur Atik´in cenazesi, Bodrum Devlet Hastanesi´nde yapılan otopsinin ardından baba ocağı olan Milas´a bağlı Hasalar Mahallesine getirildi. Burada son kez baba ocağına getirilen Billur öğretmen için helallik alınırken duygusal anlar yaşandı. Yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı törende, genç öğretmenin tabutuna 2 ay önce nişanında giydiği elbisesi örtüldü.
Uzun bir araç konvoyu eşliğinde mahalle mezarlığına getirilen Billur Atik´in cenazesinde, yoğun yağışa rahmet yüzlerce kişi saf tuttu. Atik´in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Genç öğretmenin cenaze namazına AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Sesi duyduk ama yardım edemedik"
Sel sularının vurduğu Akarca mevkiinde yaşayan Hüseyin Taş, selde hayatını kaybeden nişanlı çiftin yardım çığlıklarını duyduklarını ancak yardıma gidemediklerini söyledi. Selde evinin büyük zarar gördüğünü ve 40 tavuğunun telef olduğunu ifade ede Taş, "Gece bir anda büyük bir gürültüyle sel geldi. Köprünün üzerinden taşan sular evlerimize doldu. Kümesimdeki 40 tavuk da sel sularına kapılarak boğuldu. Hiçbir şey yapamadık. Dışarıdan gelen yardım çığlıklarını duyduğumuzda el fenerleriyle dışarı çıktık. Köprünün üzerine bir araba vardı ve biri ?imdat´ diye bağırıyordu. Ne biz ne de gelen ekipler bir şey yapamadı. Çok üzgünüz" dedi.