Büyükşehirden Çevreci Yatırımlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer İlçesi Karadere halinde ortaya çıkan atıksuyun çevre kirliliği yaratmaması için hale arıtma tesisi ve kanalizasyon hattı yapıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 239
Büyükşehirden Çevreci Yatırımlar

Muğla´nın Büyükşehir statüsü kazandığı günden bu yana çevreci yatırımlarına tüm İlçelerde devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Karadere haline atıksu arıtma tesisi yapıyor. 

Muğla tarımının önemli noktalarından biri olan Seydikemer İlçesi Karadere halinde ortaya çıkan atıksuyun çevreye zarar vermemesi için harekete geçen Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, bölgede çalışma başlattı.

Hal içerisine bulunan esnafının yararlanabileceği paket arıtma tesisi yapımına önümüzdeki günlerde başlanarak ve bölgeye yeni bir kanalizasyon hattı da yapılacak. Hal içerisinde ortaya çıkacak olan suyun arıtılması için hizmet verecek olan paket arıtma tesisi 200 m³ kapasiteye sahipken Eylül ayına kadar biritilmesi planlanmaktadır.

1 Milyon 579 Bin TL´lik Bir Yatım

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, İl genelinde başlatılan alt yapı çalışmalarının 2018 yılında hız kazanacağını vurguladı. 1 Milyon 579 Bin TL´lik bir yatırımla Karadere haline paket arıtma tesisi kurduklarını belirten Ülgen, ?Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün´ün çevre konusunda duyduğu hassasiyeti hepimiz biliyoruz. Bu nedenle, suyun çevre kirliliği yaratmadan geri dönüşümü ile ilgili İl genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle yaz aylarında yoğun olan ve kanalizasyon alt yapısı bulunmayan Karadere Haline paket arıtma ve yeni kanalizasyon hattı yapıyoruz. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp esnafımızın hizmetine sunacağız? dedi.

?Arıtma Tesisleri İçin 61 Milyon TL Harcandı?

Çevrenin korunması için yaptıkları yatırımların süreceğini vurgulayan Baki Ülgen, bu güne kadar arıtma tesisleri için 61 Milyon TL harcandığını vurguladı. Ülgen, ?Başkanımız Dr. Osman Gürün´ün talimatları doğrultusunda tüm arıtma tesislerimiz revize edilirken, ihtiyaç olan bölgelere yeni arıtma tesisleri kuruyoruz. Bu güne kadar tesisler için 61 Milyon TL harcama yaptık ve 243 Milyon metreküp su arıttık. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Ula ve Seydikemer İlçelerimizde arıtma tesisi ve kanalizasyon projelerimiz devam ediyor. Seydikemer ve Ula İlçelerimize kanalizasyon yapımına başlıyoruz. Bodrum ve Marmaris İlçelerimizde yeni Arıtma tesisleri yapılırken Fehiye Ölüdeniz arıtma tesisi yapımında sona gelindi. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ve halk sağlığı en önemli hassasiyet noktalarımızdan biri? dedi.