Büyükşehir Muğla Basını ile bir araya geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve daire başkanları 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışın 108 yılı nedeniyle Muğla genelindeki basın mensupları ile Menteşe Karabağlar yaylasında bir araya geldi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 168
Büyükşehir Muğla Basını ile bir araya geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve daire başkanları 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışın 108 yılı nedeniyle Muğla genelindeki basın mensupları ile Menteşe Karabağlar yaylasında bir araya geldi.

15 Temmuz darbe kalkışmasında Türk basınının önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ?15 Temmuz tarihi çok önemli ve arkasından 24 Temmuza geldik. Ama 15 Temmuz tarihi çok ders çıkarmamız gereken çok ucuz atlatılmış ve geleceği planlarken buraya nasıl geldiğimizi çok iyi irdeleyerek geleceği inşa etmemiz gereken bir durum. Muğla´da neden çok önemli olay yaşanmadı, sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın devletimizin başının burada olması ve ona yönelik harekat nedeni ile onun dışında Muğla içinde hiçbir olağan dışı ve bu çetenin içine girmiş sivil halk ve kurumlardan hiçbir kimse olmadı, kalkışma olmadı sadece Cumhuriyetimize, Devletimize, seçilmiş olan parlamentomuza, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, ordumuza, polisimize sahip çıkan bir ses oldu. Bu yürekle herkes tepkisini gösterdi bu Muğla´nın erdemidir, Muğla´nın gelişmişliğidir, Muğla´nın demokrasi açısından nasıl içselleştirdiğini ve demokrasi tehlikeye girdiğinde, olgun, vakur, hiçbir kişiye ve kuruma saldırmadan sadece demokrasinin bekçisi olduğunu göstermiştir. Gazeteciler olarak bir tarih yazıldı, 24 Temmuz´u 15 Temmuz´la gazeteciler bayramı olarak 15-24 Temmuz Gazeteciler haftası yapmak lazım. Çünkü gerçekten müthiş bir başlangıç ve 15 Temmuz bir gazetecinin, gazetenin toplumu nasıl doğru yöne evirebileceğini yönlendirebileceğini, doğru haberi verdiği, gerekli iletişimi yaptığı zaman inandırıcı olan güven uyandıran basının nasıl toplumun onun arkasından gittiğini ona göre kendi tavrını belirlediğini olağanüstü bir şekilde gördük. Dünya gazetecilik tarihine not düşüldü arkadaşlar. Muğla´da da bir tek yanlış söz çıkmadı, ortamın gerektirdiği yayıncılık haberciliği en doğru şekilde ve düzgün şekilde yaptınız toplumu bilgilendirdiniz, ama toplumu tahrik etmediniz çünkü sakin olmanın zamanı, tahrik etmenin, ayaklandırmanın, öfkenin zamanı değil? dedi.

?SEVGİ SEVİLDİKÇE BÜYÜR?

Başkan Gürün sevginin sevildikçe büyüdüğünün altını çizdiğini belirterek, ?Sizlere burada büyükşehir belediyesinin yaptığı bazı işlerle ilgili bilgi vermeyi düşünüyordum ama sizler hepiniz kendi bölgelerinizde, aynı zamanda diğer bölgelerde yapılanları da haber olarak sunuyorsunuz, haberdar oluyorsunuz. Sorunlarımız var, biz bunları beraber çalışarak çözüyoruz. Halkın benden istediği hizmet, benim görevim 7/24 halkıma hizmet etmek. Barış içinde olalım, birbirimizi sevelim, sevginin herhangi bir maliyeti yok. Sevgi sevildikçe sevgi büyüyor, nefret küçültüyor, daraltıyor, insanları mutsuz ediyor. Birbirimize biraz gülümseyerek bakalım, sevgiyi çoğaltalım, birliği çoğaltalım, Seydikemer´deki bir sevinçli olay bütün Muğla´nın her tarafındaki insanları sevindirsin, sevgide, acıda ortaklık yaşayalım, böyle bir olalım, böyle hedefimize bir olarak ulaşabiliriz diyorum, bunu da önemli ölçüde gerçekleştirdiğimizi, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra buna önemli bir katkı yaptığımızı düşünüyorum ve hepinize tekrar katılımlarınızdan dolayı ve mesleğinizi icrada göstermiş olduğunuz özenden dolayı çok teşekkür ediyorum, 15-24 Temmuz gazeteciler bayramınız kutlu olsun? dedi.