Büyükşehir Dünya Yaşlılar Günü´nde "Tecrübeleri" Bir Araya Getirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´nde 100 Yaş Evi sakinlerini sabah kahvaltısı etkinliğinde bir araya getirdi

Tarih: 01.01.0001 00:00 290
Büyükşehir Dünya Yaşlılar Günü´nde

Muğla Büyükşehir Belediyesi´nin büyük ilgi gören ve farklı etkinliklerle 60 yaş üstü vatandaşları bir araya getirdiği 100 Yaş Evi sakinleri 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile birlikte kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

2 Nisan 2018 tarihinde kurulan ve 352 üye sayısına ulaşan 100 Yaş Evi sakinlerini buluşturan kahvaltı etkinliğine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün´ün ev sahipliğinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter ve daire başkanları, 100 yaş evi sakinleri katıldı. 100 Yaş Evi sakinlerinin yaptığı kültür gezileri, el sanatları, tavla turnuvası gibi etkinliklerden oluşan video gösterimi ile başlayan etkinlik konuşmalarla devam etti. Etkinlikte 100 Yaş Evi sakinleri adına konuşan Özalp Coşkun 1 Ekim tarihinin kendileri için önemli bir tarih olduğunu söyledi ve bu önemli ve değerli günde kendilerini bir araya getiren, 100 Yaş Evi´ni Muğla´ya kazandıran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür etti.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü etkinliğinde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş bir insanın her yıl bir yaş daha yaşlandığını önemli olanın kendini yaşlı hissetmemek olduğunu söyledi ve 100 Yaş Evi projesi ve diğer hizmetleri ile Büyükşehir Belediyesi´nin yaşlılara verdiği değeri gösterdiğini belirterek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün´e Menteşe ilçesine ve Muğla´ya yaptığı hizmetler için teşekkür etti.

Başkan Gürün; ?Yaşlanmak güzeldir, ama ihtiyarlamamak, kendini yaşlı hissetmemek gerekir.?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada sağlıklı bir şekilde yaşlanmış ama ihtiyarlamamış bir toplulukla bir arada olduklarını söyledi ve yaşlanmanın, ihtiyarlamanın toplumda negatif olarak algılandığını oysa bir çocuğun dünyaya geldiği ilk anda Allah sağlıklı, uzun ömür versin temennisinde bulunularak karşılandığını belirtti. Başkan Gürün; ?1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´nde gözlerinin içi parıl parıl bakan sağlıklı bir şekilde yaşlanmış ama ihtiyarlamamış bir toplulukla bir aradayız. Yaşlanmak kelimesi toplumumuzda sanki negatif bir durummuş gibi algılanıyor. Oysa bir bebek dünyaya geldiğinde, onu kucağımıza aldığımızda sevdiklerimiz Allah sağlıklı, uzun ömür versin temennisi ve iyi dileklerinde bulunurlar. Yaşlanmak güzeldir, ama ihtiyarlamamak, kendini ihtiyar hissetmemek gerekir. Bugün 100 Yaş Evi sakinleri ile olarak sizlerle beraberiz. Sizler için oluşturduğumuz 100 Yaş Evi sizin geçmiş tecrübelerinizi, bilgilerinizi topluma sunduğumuz, genç nesillerin sizlerle bir araya geldiği, hemşerilik duygularının arttığı, yeni tanışmalara, yeni merhabalara olanak sağlayan bir hizmet haline geldi. Geleceğe doğru bir şekilde sağlam adımlarla yürümek istiyorsak kendi toplumsal kültürümüzü, değerlerimizi yeni nesillere aktarabilmeliyiz. Erzurumlu bir öğrenci Muğla´yı ve kültürünü 100 yaş evinde Ahmet amcasından veya Ayşe teyzesinde dinliyor. Eğitim sadece üniversitede, okulda olmaz. Eğitim, toplumun içinde, aile yapısıyla, mahallesiyle, kentiyle, esnafıyla da yeni nesillere aktarılabilir.100 Yaş Evi bu işlevleri ile de çok önemli. Hepinize katılımlarınız, katkılarınız için teşekkür ediyor, daha uzun yıllar, sağlıkla, torunlarınızla mutlu, umutlu günler diliyorum.? dedi.