Büyükşehir Dünya Su Forumuna Katıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) bu yıl 8.´si düzenlenen ?Dünya Su Forumuna? katıldı. Brezilya´nın başkenti Brasilia şehrinde düzenlenen forumda dünyadaki su politikaları hakkında sunum ve sempozyumlar düzenlendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 201
Büyükşehir Dünya Su Forumuna Katıldı

Brezilya´da "Suyun Paylaşımı" ana temasıyla 150 ülkeden yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı 8. Dünya Su Forumu düzenlendi. Brezilya´nın Başkenti Brasilia´daki Itamaraty Sarayı´nda açılışı yapılan Foruma Türkiye´de devam eden Olağanüstü Hal(OHAL) nedeniyle İç İşleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanları´nın yurt dışına çıkışı onaylanmadığı için Muğla´yı temsilen Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen katıldı.

Bu yıl 8.´si Brezilya´nın başkenti Brasilia´da düzenlenen foruma çeşitli ülkelerden üst düzey yöneticiler, bakanlar, üniversite öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları, bürokratlar, su idarelerinin yöneticileri gibi her seviyeden katılım oldu ve forumda "iklim, insanlar, kalkınma, şehir, ekosistemler ve finans" konularında tematik oturumlar yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yaşam kaynağı suyun önümüzdeki süreçte bütün dünya ülkeleri için siyasetten, ekonomiye, sağlıktan tarıma en belirleyici unsur olacağını söyledi ve Dünya Su Forumu gibi birçok ülkeyi bir araya getiren etkinliklerin bu nedenle olduğunu belirtti. Bundan önce Güney Kore´de düzenlenen su forumuna da katılım sağladıklarını hatırlatan Başkan Gürün, burada ortaya konan yenilik ve projelerden uygun olanları Muğla´da hayata geçirdiklerini, bu yıl katılımı sağladıkları Brezilya Dünya Su Forumu´nun da Muğla ve Türkiye için yararlı olacağına inandığını söyledi.