BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YEŞİLBELDE´YE ZİRVEDEN SU GETİRDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Yeşilbelde Mahallesi´nin su sıkıntısını gidermek için Marmaris´in zirvelerinden biri olan Ketencik tepesinde 6 gün boyunca yoğun mesai harcadı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 284
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YEŞİLBELDE´YE ZİRVEDEN SU GETİRDİ

İl genelinde su sıkıntısı çeken mahallelerin sorununu ortanda kaldırmak için programlı bir şekilde çalışma yürüten Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Marmaris ilçesi Yeşilbelde Mahallesinin su sıkıntısını ortadan kaldırdı.

?YASAL İZİNLERİN ALINMASIYLA ÇALIŞMA BAŞLATILDI?

Bölgede başlatılan çalışmalar öncesi izin konusunda bazı sorunların ortaya çıktığının altını çizen Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Marmaris Kaymakamı Yüksel´e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ülgen, ?Yeşilbelde mahalle muhtarımızın daha önce su yetersizliği yaşadıklarını belirtmesi üzerine bölgede uzun süredir bir çalışma yürütüyorduk. Bu süre zarfında karşımıza çıkan yasal izinlerin alınamaması çalışmalarımızı yürütmemizde engel oldu. Çalışmaların kısa sürede başlatılması için Marmaris Kaymakamımız Celalettin Yüksel´in destekleriyle yasal izinleri tamamladık. Yasal izinlerin tamamlanmasının hemen ardından bölgede çalışma başlattık? dedi.

?ÇALIŞMALAR 6 GÜN SÜRDÜ?

Yeşilbelde mahallesinde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, şunları söyledi;

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün´ün talimatları doğrultusunda sürdürdüğümüz çalışmalar tüm il genelinde hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ekip arkadaşlarımız, Marmaris ilçemizin zirvesinde Armutalan içmesuyu deposundan Yeşilbelde içme suyu deposuna içme suyu hattı çekmek için 6 günlük bir çalışma yürüttüler. Çalışmalarımızın kısa sürede bitmesi için 4 ayrı noktada kaynak çalışması ve kazı çalışması yapıldı. 6 günlük süre zarfında zorlu yol koşullarıyla mücadele eden ekiplerimiz, dik diyebileceğimiz dağlık noktadan içmesuyu hatlarının yeraltına alınmasını sağlayarak Yeşilbelde içme suyu deposuna suyu verdiler.?