Boyender Olağan Genel Kurul Toplantısı YAPILDI

Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını Turgutreis Wafflehane Cafe de gerçekleştirdi.25/12/2016 (pazar günü) saat 15:00 te yeterli çoğunluğu sağlayıp; Açılış, Yoklama ve Saygı duruşu yapıldı. Divan Heyeti oluşt

Tarih: 01.01.0001 00:00 301
Boyender Olağan Genel Kurul Toplantısı YAPILDI

Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını Turgutreis Wafflehane Cafe de gerçekleştirdi.25/12/2016 (pazar günü) saat 15:00 te yeterli çoğunluğu sağlayıp; Açılış, Yoklama ve Saygı duruşu yapıldı. Divan Heyeti oluşturuldu. Yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve onaylandı. Dilek ve temenniler alındıktan sonra yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri seçildi.

 

Başkan-Esma EZENEL

Başkan Yrd.-Efendi CAN

Sayman-Tülin EROL

Sekreter-Kartal Kağan KAYA

Üye-Filiz ŞAHİNOĞLU

 

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

Murat ULUDAĞ

Sadri YALNIZCIK

Burcu ULUDAĞ

Havva SÖNMEZ

Gülay YILDIZ

 

Denetleme Kurulu Asil

Ali PELTEK

Serap OTAÇ

 

Denetleme Kurulu Yedek

Halim KAYA

Cüneyt EROL seçildi.

Genel Kurul sonrasında görüştüğümüz Başkan Esma Ezenel şunları söyledi:  BOYENDER  kısa zamanda Bodrum yarımadasının dışında da aktif faaliyetlerde bulunmuştur. Milas Karadeveci Zihinsel Engelli Bakım Evinin yapmış olduğu fotoğraf çekme aktivitesinin Turgutreiste derneğimiz sponsorluğunda gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda bakım evine kütüphane oluşturuldu.

 

Dereköyde bulunan ilköğretim okulumuza da geçen yıl Bodrum Bisiklet Kulübü ile birlikte kütüphane açtık. Akçaalan çok amaçlı salonunda Bilgi yolcuları gurubunu konuk ederek turgutreiste bulunan okullarımızı kitap ve kütüphaneler hakkında bilgilendirme semineri yapıldı. Çocuklara kitaplar dağıtıldı. BOYENDER olarak engelli sözcüğünü kullanmıyoruz, engellenen arkadaşlarımıza 15 adet tekerli sandalye bağış yoluyla verildi.

 

2 adet akülü araç (6.500 TL) satın alındı. Zaman zaman Bodrum´da, Muğla B.Şehir Liman Müdürlüğünün izni ile el işi stantları açarak derneğimize gelir elde ediyoruz. Muğladaki dernek aracılığı ile denizi görmemiş 30 çocuğumuza güzel bir gün yaşattık. 

 

İdeal Zihinsel Engelli Rehabilitasyon Merkezimizde seramik kursu açtık. Engellenen arkadaşlarımızın maddi  manevi ihtiyaçlarını karşılamak , sorunlarını çözmek, istihdam yaratmak , umutsuzluklarını umuda çevirmek öncelikli hedefimiz olmuştur.

 

2015 ve 2016 da yaptığımız faaliyetler çok fazla. Bu aktiviteleri yaparken  bizi destekleyen Muğla büyükşehir Liman Müdürü Sn.Emre Tümer, La Blanche Otel Müdürü Sn.Birol Bekdemir, Çökertme Gazatesi Sn.Miyase Karlıova, Fahri üyemiz Sn. Efendi Can ´a plaket vererek teşekkürlerimizi sunduk. ? dedi.

 

KARLIOVA´DAN TEŞEKKÜR

 

Genel Kurul Toplantısına katılarak teşekkür belgesini alan gazetemizin imtiyaz sahibi ve engelli gönüllüsü Miyase Karlıova, ?Çalışmalarımız neticesinde kardeşlerimizin yüzünde gördüğümüz gülümseme herşeye değer. Esma Ezenel ve ekibinin çalışmalarını takdir ediyor, başarılarının çoğalarak artmasını diliyorum. Gazetemiz ve internet sitemiz kanalıyla bu tür faaliyetlerin yanında ve arkasında olduğumuzu tüm yarımada biliyor, Gerek her yıl istisnasız gerçekleştirdiğimiz Uçurtma Şenliği gerekse, Engelli kardeşlerimiz için yaptığımız imece usulü çalışmalarımızla biz de Boyender gibi vakıf ve derneklerimizin yanındayız.Bu plaketten dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.