Bodrum´u Üzen Ölüm

Bodrum ilçesinde 91 yaşında vefat eden, ilçede mandalina yetiştiriciliği ve turizmin gelişmesine önemli katkılar sağlamasıyla tanınan İtalya´nın Bodrum eski Fahri Konsolosu Ömer Aras, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 392
Bodrum´u Üzen Ölüm

Bodrum ilçesinde 91 yaşında vefat eden, ilçede mandalina yetiştiriciliği ve turizmin gelişmesine önemli katkılar sağlamasıyla tanınan İtalya´nın Bodrum eski Fahri Konsolosu Ömer Aras, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

 

Bodrum´a Yunanistan´ın İstanköy Adası´ndan 20 yaşındayken ailesiyle birlikte göç eden ve burada narenciye yetiştiriciliği ile turizmin gelişmesinde büyük rol oynayan Ömer Aras, solunum yetmezliğinden evinde yaşamını yitirdi. Bodrum´da 1983-2003 yılları arasında İtalya fahri konsolosu olarak da görev yapan, evli ve dört çocuk, yedi torun sahibi Aras´ın ölümü, yakınları ve sevenlerini üzdü. Aynı zamanda Alzheimer hastası da olan Aras, 1996 yılında dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Oscar Luigi Scalfaro tarafından ´Şövalye Beratı ve Madalyası´ ile ödüllendirilmişti.

 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Bodrum Era Yat Kulübü Başkanı ve Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Yat Yarışları Onursal Başkanı Erman Aras´ın, solunum yetmezliğinde yaşamını yitiren babası Ömer Aras için bugün öğlende, Bodrum Tepecik Camisi´nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, CHP´li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadan, gazeteci-yazar Can Pulak, Bodrum Kent Konseyi eski Başkanı, yazar Hamdi Topçuoğlu, Aras´ın eşi Yadigar Aras, oğulları Ahmet Aras, Erman Aras, Esen Aras ve kızı Fatma Esin Balaban ile yaklaşık 2 bin Bodrumlu katıldı. Aras´ın tabutuna, çerçevesinde balık figürleri olan ve Fransızca "Denize gitti" yazılı fotoğrafı konuldu. Aras´ın cenazesi kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınarak, götürüldüğü Ortakent-Yahşi Mezarlığı´nde toprağa verildi.

 

Cenaze namazının kılınmasının ardından konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon "Birçok kişi bilmez ama Ömer Aras (teyzesine evlatlık verilmiş) benim öz amcamdı. Bugün sadece amcamı kaybetmenin üzüntüsünü değil aynı zamanda Bodrum mandalinasının babasını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bodrum mandalinası adını bugün tüm Türkiye´de duyurmuşsa, bu şirin İlçe İtalya ve Avrupa´da tanınmışsa bunu Ömer Aras´a borçludur. Hem bir yakınımı hem de yaşayan bir tarihi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Ama Ömer Aras, Bodrum´a bilgileri, tecrübesi ve girişimci ruhu ile çok şey bıraktı. Bodrum halkı da O´nu bugün en güzel duygularla son yolculuğuna uğurluyor" dedi.