BODRUMLU LİSELİLERİN DOĞA VE TARİH SEVGİSİ

Bodrumlu liseli gençler, okullarının yanındaki araziyi ağaçlandırmak için proje başlattı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 181
BODRUMLU LİSELİLERİN DOĞA VE TARİH SEVGİSİ

Bodrumlu liseli gençler, okullarının yanındaki araziyi ağaçlandırmak için proje başlattı.

Gümbet Mahallesinde bulunan Ayşegül Sevim Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, okulun yanında bulunan boş araziyi yeşillendirmek için güzel bir proje başlattı. Öğrenciler ilk olarak boş arazide bulunan tarihi mezarın çevresini temizlerken, araziye tohumlar dikerek, önümüzdeki günlerde de kızılçam dikilmek üzere yaklaşık 350 çukur kazdılar.

Okulun Coğrafya Öğretmeni Onur Karakaya, ?Bundan bir süre önce okulun çevresinin boş olduğunu, bu boşluğu değerlendirmek için ağaç dikelim, hem toprak erozyonunu engelleyelim, hem de öğrencilerimizle güzel bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirelim diye böyle bir şey düşündük. İdaremizle de paylaştık, onlarda destek oldular. Tabi burada en büyük pay öğrencilerimizin. Öğrencilerimize söyledik ve bir çok sınıf katılmak istedi. Bugün zaten bir çoğu projeye katılmak için izin istediler. İdareden izin istediler, öğretmenlerinden izin istediler ve buraya geldiler. Proje için TEMA ile de görüştük, Orman İşletme Şefliğine dilekçemizi de verdik. Onlardan da ağaç talep ettik. Bize yaklaşık 350-400 fide gönderdiler. Şu an fideler Mumcular´da. Biz kazdığımız çukurları bu fidelerin yeri olarak hazırlıyoruz. Şuan da çukurları hazırlıyoruz, bir yağmur öncesinde de bu fidelerimizi buralara dikeceğiz? dedi.

Karakaya ayrıca kızılçam dikmelerinin nedenini, ağacın Akdeniz iklimine ait olmasından ve fazla suya ihtiyaç duymamasından dolayı olduğunu belirterek, boş araziye ayrıca Kıbrıs Akasyası tohumları diktiklerini söyledi. Kıbrıs Akasyasını ise yamaç olan bölgelere diktiklerini belirten Karakaya, bunun sebebini de sağanak yağışlarla ortaya çıkan toprak erozyonunu önlemek olduğunu söyledi.

Öğrenciler gün boyu gruplar halinde yaklaşık 350 çukur kazarken, kazdıkları çukurları kızılçamlarla buluşturmak için bir an önce yağmur yağmasını istediklerini sözlerine eklediler.