BODRUM`DA RES TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan rüzgar elektrik santralleri çevrecilerin ve bölge halkının tepkisini çekmeye devam ediyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 216
BODRUM`DA RES TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan rüzgar elektrik santralleri çevrecilerin ve bölge halkının tepkisini çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü şirket tarafından RES’lerin yapılacağa bölgeye ulaşmak için iş makinasıyla yol açılmaya başlanmıştı. Bunun üzerine bölgede nöbet tutan çevreci vatandaş bölge halkını olay yerine çağırmıştı ve çıkan ufak tefek olaylar nedeniyle polis her iki grubu da karakola götürmüştü. Birbirlerinden şikayetçi olmayan iki grup yapılan işlemlerin ardından karakoldan giderken yol açma çalışmaları da durmuştu.

Yapılan çalışmaların kanuna aykırı olduğunu belirten Bodrum Çevre Platformu kurucularından Avukat Remzi Kazmaz ve bir grup vatandaş Bodrum Kaymakamlığı’na gelerek Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Basın mensuplarının alınmadığı görüşme sonrasında açıklama yapan avukat Remzi Kazmaz, şunları söyledi: Şu anda Bodrum Yarımadasını tehdit eden Res’lerle ilgili hukuk sürecimiz devam etmektedir. Bu nedenle de hukuk sürecimize uygun olarak ta ilçemizin mülki amiri sayın kaymakam bey ile görüştük. Kaymakam bey adilhane ve adaletli bir şekilde konuya yaklaştı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Konunun inceleneceğini, en uygun ve adil karar verileceğini, süre itibari ile de haftasonuna kadar müvekkillerimin arazisinde herhangi bir iş makinasının çalışmayacağı konusunda çok duyarlı hareket etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Umarım ki idari mahkemelerden de, Danıştay’dan da Bodrum için hayırlı bir karar çıkacaktır. Böyle umuyoruz ki, hukuk devletinin vereceği adil kararı bütün Bodrumlular özlemle bekliyor”

Bölgede 20 dönüm arazisi olduğunu belirten Leyla Kayacan da, duruma tepkili olduğunu belirterek Biz bu işe karşıyız. Yapılmamasını istiyoruz. Turizm bölgesi burası, ölsün istemiyoruz” dedi.

ŞİRKET YETKİLİLERİ DE KAYMAKAMLIĞA GELDİ

Avukat Remzi Kazmaz ve bölgede arazileri bulunan vatandaşların Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ile görüşme yaptığı sırada RES’leri yapacak olan firmanın yetkilileri de kaymakamlığa geldi. Avukat Remzi Kazmaz ve beraberindeki vatandaşların kaymakamlıktan ayrılmasının ardından Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan ile görüşen yetkili, görüşme sonrasında basın mensuplarına, Kaymakam beye yapılan çalışmalarla ilgili belgeleri getirdiklerini ve çalışmaların 1-2 gün içinde yeniden başlayacağını belirtti.