Bodrum’dan Kaçarken Yakalandılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunan adalarına yasadışı yollarla geçmek isteyen 44 düzensiz göçmen ve 1 organizatör sahil güvenlik ekipleri tarafından kıs kıvrak yakalandı.

Tarih: 20.09.2019 10:47 647
Bodrum’dan Kaçarken Yakalandılar

Sahil Güvenlik ekiler Bodrum açıklarında 4 lastik bot tespit etti. Yalıkavak ve Akyarlar açıklarında bulunan botlara operasyon düzenledi. Lastik botlar yapılan operasyonda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu Togo, Suriye, Nijerya, Gana, Haiti, Somali, Filistin ve Malive uyruklu 44 düzensiz göçmen olduğu öğrenildi.
Sahil Güvenlikleri tarafından Turgutreis limanına getirilen 44 düzensiz göçmen hakkında işlem yaptı. Göçmenleri yasadışı yollarla Yunanistan’a götürdüğü tespit edilen bir Türk organizatör de gözaltına aldı.

Muğla ve Aydın’da toplam 163 göçmen yakalandı


Muğla ve aydın illerinde bir gece içinde toplam 163 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Bodrum Bağla koyu açıklarında devriye görevini yürüten Sahil Güvenlik ekipleri fiber tekne ile ülkeyi yasa dışı yollardan terk etme hazırlığında olar bir grup düzensiz göçmene rastladı. Teknede yapılan aramada 12 düzensiz göçmen yakalandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yine Bodrum Yalıkavak açıklarında lastik bot içinde 42 düzensiz göçmen sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.
Datça Gavurde mevkiinde ise Bahil Güvenlik mobil radar timi tarafından karada 16 Filistin ve 6 Suriye uyruklu toplam 22 düzensiz göçmen kaçışlarında kullanacakları malzemeler ile birlikte yakalandı.
Sahil Güvenlik ekipleri Aydın Didim ilçesinde ise Tekağaç Burnu açıklarında 50, Dipburdun açıklarında 37 olmak üzere 87 düzensiz göçmen yakalandı.