Bodrum'da Sanat Dolu Günler

Ünlü Ressam Bedri Baykam'ın “Görsel Maceralar” isimli sergisi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Tarih: 26.08.2019 11:08 920
Bodrum

Ünlü Ressam Bedri Baykam'ın “Görsel Maceralar” isimli sergisi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan serginin açılış kokteyline Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Osman Gürün ve Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras ile birlikte çok sayıda sanatsever katıldı. Sanat, spor ve siyaset dünyasından da önemli isimlerin yer aldığı serginin açılışında konuşun Bedri Baykam, 'Görsel Maceralar' adlı sergisini, "Sanatın, beni ve sizleri ve beni izleyenleri sıkmaması, devamlı yeni sürprizler saklaması ve zaman içinde ilerlerken sürekli bir labirentte yeni keşifler yapmak, yeni dehlizler, yeni geçişler bulmak, 'Görsel Maceralar' adı da buradan geliyor" şeklinde özetledi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde Bedri Baykam'ı ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederek, " Bedri bey sadece bir ressam değil aynı zamanda bir aktivist, bir yazar, bir siyasetçi, biraz önce ifade edildiği gibi bir sporcu, bir entellektüel, bizim için çok önemli bir ışık kendisi. Örnek aldığımız büyüklerimizden bir tanesidir. Siyasetende aynı çizgideyiz kendisiyle. Ben Bedri beyin çağdaş Türk sanatına çok büyük bir katkı yaptığına inanıyorum. Bugün ki sergimizde onun son dönem eserlerine ait. Ben buradan tekrar tekrar söylemek istiyorum özellikle son zamanlarda Bodrum'da kültür ve sanat adına çok önemli işler yapılmakta. Bizde belediye olarak bu türlü etkinliklerin ve girişimlerin sonuna kadar yanındayız her zaman maddi ve manevi. Bunları bir takvime bağlayıp artık Bodrum'da bir kültür sanat ajandasının oluşmasına çalışıyoruz şu anda." dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Osman Gürün yaptığı konuşmasında, "Bedri Baykam'a ben baktığımda, eserlerine baktığımda karmakarışık, her şeyi ifade etmek isteyen, birisinin eksik kalmasından kesinlikle hoşnut olmayan, ama onu da, onu da, onu da, ifade etmek isteyen farklı özgün bir sanatçı." ifadeleriyle Bedri Baykam hakkındaki görüşlerini iletti.

Konuşmaların ardından sergi salonunu gezenler, Bedri Baykam'ın eserlerini ilgiyle inceledi.  Sergi 14 Eylül 2019 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

BODRUM MÜZİK FESTİVALİ FAZIL SAY İLE BAŞLADI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bedri Baykam'ın 'Görsel Mecralar' sergisinin açılışından sonra ise D-Marin Turgutreis'te bu yıl 15'inci kez düzenlenen Bodrum Müzik Festivali'nin açılış kokteyline katıldı.

22-25 Ağustos tarihleri arasında 3 gün boyunca devam edecek Bodrum Müzik Festivali'nin açılış konserinde Fazıl Say'ın deneyimi, şef Nil Venditti yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın dinamizmi ile konser alanını dolduran 4 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

ÜNLÜ İSİMLERİN YENİ ŞOVU

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ardından Bodrum Antik Tiyatro'da Yaşar’ın eşsiz sesi ve yorumları, Metin Uca’nın eğlenceli sunum ve anekdotları ile müzik ve kahkahayı bir araya getiren ve ilk kez seyirciyle buluşan 'Man a Man' şovunu izledi.

Yaklaşık 3 saat süren şovu izlemeye gelenler Antik Tiyatro'nun muhteşem atmosferinde Bodrum'da unutulmaz bir gece yaşadı.