Bodrum´da Turizm 4.0 Paneli

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve üye Güney Ege Sanayiciler ve İş insanları Federasyonu (GESİFED) ev sahipliğinde ?Turizm 4.0? paneli düzenlendi

Tarih: 01.01.0001 00:00 308
Bodrum´da Turizm 4.0 Paneli

Bodrum´da gerçekleşen panele, Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Dursun Göktepe, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Nalbant ve BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu, siyasi parti temsilcileri ve iş dünyasından bir çok isim katıldı.

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı  Batu Aksoy, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve TTYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Çakır´ın konuşmacı olarak katıldıkları etkinlikte, Türk turizminin sorunları tartışılarak çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Alanında uzman kişiler tarafından turizmde teknoloji kullanımından yapay zekaya kadar birçok konu ele alındı.

 

Zirvede konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, içinde bulunduğumuz hızlı ve sürekli değişim sürecinde, baş döndürücü bir hızla gerçekleşen teknolojik gelişmelerin; küreselleşme, dijital dönüşüm ve dijital gelişmelerle birlikte küreselleşmenin yeni modeli olan Endüstri 4.0´ın tüm sektörleri etkilediğini, bu sektörlere büyük yenilikler ve değişimler getirdiğini söyledi.

 

Teknolojik gelişmelere paralel olarak müşteri davranışları ve beklentilerinin de sürekli değiştiği belirten Vali Civelek, ?Değişen, gelişen koşullara, artan rekabet ortamına, müşteri beklentilerine ve davranışlarına dinamik bir şekilde, yenilikçi yaklaşımlarla, cevap verebilmek için tüm sektörler teknolojiye ve dijital dönüşüme yatırım yapmak zorunda kalmaktadır. Ekonominin bacasız endüstrisi, bacasız sanayisi olarak tanımlanan turizm sektörünün değişen, yenilenen küresel turizme entegrasyonu, günlük gelişmelere, dönüşümlere uyum sağlaması, adapte olması ve bu sektörün ilerlemesi, değişmesi, rekabet edebilirlik gücünün arttırılması için turizmde dönüşüm Turizm 4.0 kaçınılmazdır.? diye konuştu.

 

Zirvede, Türk Turizminde Yatırım Stratejileri ve Sektörün Finansmanına Erişimde Sorunlar ve Çözümü, Endüstri 4.0 ve Turizm İlişkisi, Yeni Turist Davranışları ve Eğilimleri, Destinasyon Yönetimi ve Pazarlamasında Medya ve Dünyada Değişen Otelcilik Endüstrisi gibi konular ele alındı.