Bodrum´da Taşıma Su Tarihe Gömülecek

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Gümüşlük´te yurttaşlarla bir araya gelerek projelerini anlattı. Gümüşlük´te esnaf ve vatandaşla buluşan Ahmet Aras´a bugünkü seçim gezisinde CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban da eşlik etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00 232
Bodrum´da Taşıma Su Tarihe Gömülecek

Gümüşlük´te yaz kış yaşayan nüfusun ve konut sitelerinin başta içme suyu olmak üzere temel bazı ihtiyaçları olduğunu kaydeden Ahmet Aras, ?Size söz veriyorum; Gümüşlük´ün ne arıtma ne de içme suyu problemi kalmayacak. En kısa sürede taşıma suya son veriyoruz. Suyu evinize getireceğiz? dedi.
Gümüşlük sakinleri, yıllardır kronikleşen sorunlarını CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras´a anlattı. Başta yol olmak üzere, toplu taşıma, çocuk oyun alanları ve özellikle de okul servisleri ile ilgili mağduriyetler yaşadıklarını anlatan Gümüşlük halkı, CHP Adayı Aras´ın projelerini büyük bir dikkatle dinleyerek ?Biz sizin bu işi yapabileceğinize inandık? dediler.
Bodrum´un hızla artan nüfusuna ve yapılaşmasına karşın belediye hizmetlerinin yetişemediğini ve bunun her mahallede giderek kronikleşen sorunlara yol açtığını vurgulayan Ahmet Aras, ?Sorun, 2 bin 400 personeli, araç gereci, hizmet binalarıyla çok büyük bir güç olan Bodrum Belediyesi´nin, Bodrum´un büyüme hızına yetişememesidir. Belediyenin bu ?hantal´ yapısını bir an önce sisteme oturtmak ve belediye hizmetlerini vatandaşın ayağına getirmek için yola çıktık. Türkiye´de iz bırakan ve çok başarılı CHP´li belediyeleri model aldık. Bodrum 1 Nisandan sonra sosyal belediyecilikle tanışacak? diye konuştu. Bodrum Belediyesi´nin 1 Nisandan itibaren yatırım hamlesine başlayacağını müjdeleyen CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Gümüşlük ve Turgutreis´i kapsayan çok büyük kapasiteli bir atık su arıtma tesisinin kurulma aşamasına geldiğini belirterek ?Bu bölgelerimizde  artık arıtma sorunu kalmayacak. 5 yıl içinde ise Bodrum´un tüm altyapı sorunlarını çözmüş olacağız? dedi. Proje üreten ve hayata geçiren genç ve dinamik birekip olduklarının altını çizen Aras, bütün bu yatırım sürecinde Bodrum Belediyesi bütçesinin tümüyle şeffaf olacağını kaydetti. Aras, ?Sizden alınan harçlar, vergiler tam olarak nereye harcanıyor, kaynaklar nasıl tüketiliyor, hepsini bilecek ve göreceksiniz. Altyapı tamamlandıktan sonra Bodrum´un yolları başta olmak üzere tüm üst yapısı için kalıcı çözümler hayata geçirilecek. Belediye mazeret üretme yeri değil. Bizim işimiz değil cümlesini kesinlikle duymayacaksınız. Bodrum belediyesi ve Büyükşehir belediyesi ayrımını kaldırıp attık. Biz hizmetten yanayız. Biz kaynak bulmak konusunda da zorlanmayacağız. Kaynaklar hem belediye mevzuatında var hem de bütçesinde var. Biz mazeret üretenlerden değil, hizmeti yapıp sizlere gururla sunanlardan olacağız.? diye konuştu.
CHP Adayı Aras, Gümüşlük sakinlerinin talepleri üzerine bu mahalleye en kısa zamanda bir yaşlı yaşam merkezi kazandıracaklarını, bunun projesini hazırladıklarını da söyledi.  
CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum´u Cevat Şakir´in yaşadığı yıllara geri götürecek. Kendisi de bir turizmci olan Aras, Bodrum turizmini sıkışıp kaldığı iki aylık sezondan kurtarmak için kolları sıvadı. Son yıllarda Bodrum´da çeşitli sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarını da harekete geçirerek, sezon dışı festivaller organize eden CHP Adayı Ahmet Aras, Bodrum Belediye başkanlığına seçildiği taktirde, yarımadanın her  mahallesinde uluslararası nitelikte festival ve etkinlikler hayata geçirmeyi planlıyor. ?Bodrum´un gelecek yıllarını planlamalı, çocuklarımıza temiz, yaşanabilir bir dünya kenti bırakmalıyız. Bunu da ancak büyük düşünerek yapabiliriz? diyen CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, işe önce ?evimizi temizleyerek´ başlayacak.
Gittiği her mahallede kısa, uzun ve orta vadeli alt ve üst yapı eksikliklerini inceleyerek kayıt altına aldıran CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, ?Bizim projelerimiz hazır. ?dedi.
Dün, Bodrum´un sakin turizm cenneti Gündoğan´da halkla ve esnafla buluşan Aras, ?Deniz, kum güneş turizmi Bodrum´a yetmiyor. Hedef, her mahallemizin kendine özgü yapısını öne çıkaran, uluslararası nitelikli turizm organizasyonlarını hayata geçirmek olacak. Temel sorunları bir an önce kalıcı çözümlerle ortadan kaldırıp, ekonomimizi canlandırmak zorundayız.? diye konuştu.
Gündoğan´da Peynir Çiçeği Derneği gönüllüleriyle de buluşan CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, ?Bodrum´un daha fazla büyümeye değil, biraz yavaşlamaya ihtiyacı var. Yapılaşma Bodrum´un bağrına vurulmuş hançer gibi. Ne altyapımız, ne yollarımız giderek artan nüfusa yetmiyor. Özellikle ikinci konut hızını yavaşlatmamız gerekiyor.? İfadelerini kullandı. Gündoğan çevrecileri de Aras´tan bir ?meydan´ ve halk kafeteryası sözü aldılar. Gündoğanlıların ?iskele´si olan işletmelere dair yaşadıkları sorunları da dinleyen Aras, ?Bir belediye halkın menfaatleri doğrultusunda çalışmalı. Ne vatandaşı, ne de işletmecisini mağdur etmeli. Ortak menfaatler gözetilerek, bu konuda da bir standart oluşturulması için çalışacağız. Ne işletmecilik yapacağız diye vatandaşı mağdur edebiliriz, ne de vatandaşı göz ardı edebiliriz. Eğer imara aykırı, halkın istemediği projeler gelirse, önünde ilk önce ben durmak zorundayım.  O proje nereden gelirse gelsin, Bodrum´u yağmalatmam?diye konuştu.  
CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum´da yerleşik nüfusun sosyal ve kültürel yaşamını zenginleştirecek projelerin de müjdesini her gittiği mahallede vermeye devam ediyor. Tüm bölgelerin ayrı ayrı ele alınarak gerekli tesis ve birimlerin ihdas edileceği sözünü veren Aras, ?Hiçbir mahallenin otopark, yol, aydınlatma, kaldırım sıkıntısı kalmayana dek gece gündüz çalışacağız. Bunun dışında yine her mahallemize pazaryeri sözümüz var. Ama bu pazaryerleri çelik konstrüksiyonlu devasa ve itici yapılar olmayacak. Bodrum mimarisine uygun olacak ve farklı amaçlar için de kullanılabilecek.?dedi.
Gündoğan´ın da Bodrum yarımadasının pek çok mahallesi gibi altyapı sorunlarıyla boğuştuğunu söyleyen Ahmet Aras, başta arıtma tesisleri olmak üzere, tüm altyapı projelerinin önümüzdeki 5 yıllık süreç içinde Büyükşehir Belediyesi´nin yatırım desteğiyle çözüme ulaştırma sözü verdi. Bu yatırımları yaparken Bodrum´a yakışmayan, Bodrumluların istemediği hiçbir projenin hayata geçirilmeyeceğini vurgulayan Aras, ?1 Nisandan sonra Bodrum Belediyesi´nde anlayış tamamen değişecek. Bundan böyle siyaset yok, sadece hizmet var. Bodrum´u kendi coğrafyasına, kültürüne, tarihine layık bir kent haline getireceğiz.? Dedi.
CHP Adayı Ahmet Aras, dün akşam saatlerinde de Turgutreis´te gençlerle buluştu. Coşkulu bir kalabalık tarafından alkışlar ve ?en büyük başkan´ sloganlarıyla karşılanan Aras, Turgutreis Spor Kulübü´nün atkısını da takarak gençlere seslendi. Önce Turgutreis gençlerinin istek ve beklentilerini dinleyen Aras, ?Turgutreis Bodrum´un en büyük mahallesidir. Aynı şekilde değer görecektir.. Gençliğin enerjisini Bodrum´un her yerine taşıma sözü veriyorum. Bizdeki vefa duygusunu 1 Nisandan sonra göreceksiniz Bodrum´da yaşanacak değişimi Türkiye fark edecek, dünya fark edecek. Sizlerle beraber olup da çözemeyeceğimiz tek bir sorun bile yok.? Dedi.
CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Gümüşlük´te yaşayan hayvan severler tarafından başlatılan ?Gel Tanışalım? projesine ilk destek veren isim oldu. Akıllı künye uygulamasını Gümüşlük´ten başlatan Aras, hoşgörü ve barışın kenti Bodrum´un hayvan hakları konusunda da tüm dünyaya örnek olacağını söyledi. CHP Adayı Ahmet Aras, Gümüşlük Patileri Derneği ile SherlockPets´in başlattığı projenin ilk adımını atarak, Gümüşlük sokaklarının sevimli sakini Ziya´nın akıllı künyesini hayvan severlerle birlikte taktı. Aras, ?Bodrum´un her mahallesinde sokak hayvanları için doğal yaşam alanları oluşturacağını belirterek ?Sahipli ve sahipsiz sokak hayvanları arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak bizim önceliklerimizden biri olacak. Çünkü bu eşitsizlik, minik dostlarımızı daha da sahipsiz yapıyor? dedi.İnsana, doğaya ve hayvanlara duyduğu sevgisiyle takdir toplayan CHP´nin Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum´u hayvan hakları  konusunda tüm dünyaya örnek bir kent haline getireceklerini belirterek ?Dünyadaki en çağdaş uygulamaların ilk adımlarını Bodrum´dan başlatacağız. Bodrum´da sokak hayvanlarının rahat yaşayabilecekleri doğal yaşam alanları oluşturacağız. Hayvan severlerle birlikte pek çok güzel çalışmaya imza atacağımıza inanıyorum.? diye konuştu.