Bodrum´da Sahne Sırası Çocukların

Çocuklar ve ebeveynleri saadet öğretmenle bilinçlendi

Tarih: 01.01.0001 00:00 201
Bodrum´da Sahne Sırası Çocukların

Çocuk istismarına dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Bodrum Çocuk Festivali önceki gün Bodrum Belediye Meydanı´nda gerçekleşti. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UÇİM) tarafından yapılan etkinliğe çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinliğe destek veren ünlüler arasında Seda Güven ve Azka Otelin patronu Bülent Kaya da vardı.

 

Etkinlikte çocuklar müzik eşliğinde oyun hamuru atölyesine katıldılar ve boyama yaparak gün boyunca eğlendiler. Ayrıca çocukların tanımadıkları kişilerle konuşmamalarını ve bu konuda dikkat etmeleri gerekenleri anlatan bir tiyatro oyunu sahnelendi.

 

UCİM Başkanı Saadet Özkan, amaçlarının olayları olmadan önlemek ve çocuklara güvenli yarınlar kurmak olduğunu söyledi.

İstismar vakalarında çocukların yaşadıklarını anlatmaları ve ihbar etmeyi öğrenmeleri gerektiğine dikkati çeken Özkan, "Anneler susmasınlar ve hep birlikte toplumu istismarcılardan koruyalım. Cinsel istismar vakaları artmadı. Çocuklar konuşmaya başladı. Farkındalığı sağladık. Bu insanları aramızda yıllarca barındırdık. Şimdi biz ihbar ediyoruz, anlatıyoruz, fark ediyoruz ve önlüyoruz. Bu insanları yargıya taşıyoruz." diye konuştu.