Bodrum´da Herkes Mutlu Yaşayacak

Aras: Gelir Düzeyi Ne Olursa Olsun, Bodrum´da Herkes Mutlu Yaşayacak

Tarih: 01.01.0001 00:00 319
Bodrum´da Herkes Mutlu Yaşayacak

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum´un köyden mahalleye dönüşen ancak bugüne kadar yeterli hizmet alamayan tüm mahalleleri için kolları sıvadı. Bodrum´da büyük bir kesimi oluşturan dar gelirli vatandaşların, Bodrum´da huzurlu ve mutlu yaşaması için tüm gücünü harcayacağını söyleyen Aras, ?eşit ve adil? hizmet sözü verdi. Aras, Bodrum´un köy kimliğini kaybetmeyen Peksimet, Dereköy, Gürece ve Türkmen Mahallesi´nde vatandaşlarla buluştu, yıllardır özlenen belediyeciliğin müjdesini verdi. Kadınlara meslek edindirme ve el sanatları kursları açacaklarını, çalışan ve düşük gelirli anneler için belediye kreşleri oluşturacaklarını anlatan Aras, çocukları da unutmadı. CHP Adayı Aras, Peksimet Kütüphanesi´nde miniklere  ?23 Nisanda hep birlikte Anıtkabir´e gidiyoruz? diye seslendi, miniklerin gönlünü fethetti.

PEKSİMET ÇOCUKLARININ AHMET ARAS SEVGİSİ

Ahmet Aras, Dereköy ve Peksimet mahallelerinde halkın büyük coşkusuyla karşılandı. Bodrum´un kenarda kalan ve turizm ekonomisinden yeterli payı alamayan mahallelerine çok acil hizmet sözü veren CHP Adayı Aras, ?Bodrum´da çok zor şartlar altında yaşayan düşük gelirli vatandaşlarımızın hayat şartlarını biraz olsun iyileştirmek için ne gerekiyorsa yapacağım. Kadınlarımızın üretime katılmalarını ve kazanabilmelerini istiyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların iyi şartlarda yaşaması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Yeter ki sizler, belediyeden ne istediğinizi söyleyin. Biz sadece hizmet etmek için geliyoruz. Bundan sonra halk isteyecek, biz yapacağız? dedi.

MUHTARLAR MECLİS ÜYESİ GİBİ ÇALIŞACAK

CHP Adayı Ahmet Aras´ın bir diğer durağı da Türkmen Mahallesi´ydi. İmar sorunu çözülemediği için altyapı hizmeti alamayan ve belediye işlerinde sorun yaşayan mahallelileri dinleyerek notlarını alan Aras, başta içme suyu ve altyapı olmak üzere imar da dahil tüm sıkıntıları acil çözüme kavuşturacaklarını söyledi. CHP Adayı Ahmet Aras, ?Muhtarlarımız belediye meclis üyemiz gibi çalışacak. Onlarla birlikte, tüm sorunların üstesinden geleceğiz? dedi.

GENÇLİKTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE

Günün sonunda Yalıkavak´ta gençlerle buluşan CHP Adayı Ahmet Aras, ?Yeni bir sayfayız, genç bir ekibiz, yeni bir çalışma sistemi ve yeni bir felsefeyiz? diyerek gençlikten aldığı güçle Bodrum´da çok büyük bir değişim başlatacağının müjdesini verdi. Aras ?Gençleri yönetime katacağız. Sizin dünya görüşünüze, enerjinize ihtiyacımız var. Gelin, bizimle birlikte çalışın Bodrum´u kurtaralım? diye seslendi.

SİTELERİN SU SORUNU KALMAYACAK

Aras, seçim gezilerinde siteleri dolaşmayı da ihmal etmiyor. Bodrum´da Kale Konut ve çevresindeki site sakinleriyle bir toplantı yapan Aras, kuyu suyu kullanan ve içme suyu, toplu taşıma gibi sorunlarla boğuşan sitelere çözüm vaat ediyor.

ARAS: TÜMÜYLE ŞEFFAF BİR BELEDİYECİLİK VAAT EDİYORUM

Bodrum´da 1 Nisandan sonra büyük değişimin sözünü veren CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarını Bodrum ile ilgili alınacak tüm kararlarda söz sahibi yapacağını belirtti. TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Ahmet Aras, Bodrum´un en etkili sivil toplum örgütlerinin belediye ile yaşadığı sorunları ve beklentilerini dinledi, ?Doğru yerde çok doğru adımlar atıyorsunuz. Bodrum´u ilgilendiren her konuda sizlerin fikir ve onayını almadan atım atmayacağımı taahhüt ediyorum. Ben ne sermayeye ne de siyasete boyun eğerim. Yeter ki sizler benim yanımda olun? ifadelerini kullandı. Aras, TMMOB üyesi mimar ve mühendislerin, Bodrum Belediyesi komisyonlarında görev alacağının da sözünü verdi.

TMMOB İKK Sözcüsü Şahabettin Doğan ve oda temsilcileriyle bir toplantı yapan Aras, Bodrum´da 1 Nisandan itibaren tamamen farklı bir yönetim anlayışının başlayacağını söyledi. Özellikle imar planları ve Bodrum´a yapılacak yatırımlar konusunda TMMOB üyeleriyle birlikte çalışmak istediğini belirten Aras, ?Sizlerin onaylamadığı bir projenin ruhsatını imzalamayacağım? dedi.

Bodrum´daki mimar ve mühendisler, Bodrum ve Büyükşehir Belediyeleri ile yaşadıkları bazı sorunları dile getirerek, CHP Adayı Aras´ın bu sorunlara yaklaşımını sordular. Büyükşehir Belediyesi´nin Bodrum ile ilgili projelerinden bihaber olduklarını söyleyen TMMOB temsilcileri, ?Güzel şeyler yapılmalı ama bize de bilgi verilmeli. En büyük sorunu İmar Müdürlüğü´nde yaşıyoruz. Kapılar yüzümüze kapanıyor, dosyalarımız takip edilmiyor, sorularımıza aylarca yanıt alamadığımız oluyor? dediler.

İMAR MÜDÜRLÜĞÜ´NDEKİ TURNİKELERİ KALDIRACAĞIM

Bütün bu sorunların farkında olduğunu söyleyen CHP Adayı Aras, 1 Nisan´da göreve gelmesi durumunda ilk işinin Ortakent´teki İmar Müdürlüğü´nün girişindeki turnikeleri kaldırmak olduğunu söyledi. Aras, ?Bodrum Belediyesi bundan böyle ?kolaylaştırıcı´ olacak. Başkana da belediye meclis üyelerine de personele de rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir belediyeciliğin sözünü veriyorum. İmar planlarına ulaşamamak gibi bir sorununuz söz konusu dahi olamaz. Çünkü Bodrum Belediyesi´nin bütçesi de dahil her kararı, her uygulaması hem sizlere hem de tüm Bodrum halkına açık olacak. Ben size tümüyle şeffaf bir belediyeciliğin sözünü veriyorum? diye konuştu.