Bodrum´da Gastronomi Günleri ve Turizm etkinlikleri düzenlendi

Coğrafi işaretli ürünlerin önemini vurgulamak üzere Bodrum´da Gastronomi Günleri ve Turizm etkinlikleri düzenlendi. Turizmci Gülşen Coşanöz tarafından düzenlenen etkinliğe Türkiye´nin dört bir yanından gelen akademisyenler de katıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 260
Bodrum´da Gastronomi Günleri ve Turizm etkinlikleri düzenlendi

Bodrum´da üç gün boyunca düzenlenen Gastronomi ve Turizm etkinliği özel bir okulda düzenlenen, "Coğrafi işaretli ürünlerin turizme etkisi ve katkısı" konulu panel ile başladı. Kocaeli üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayfer Özmen tarafından yönetilen panele, İzmir Ekonomi Üniversitesinden Doçent Dr. Derya Nizam, Kocaeli Üniversitesinden Doçent Tülay Üzümcü , Kocaeli Üniversitesi Öğretim görevlisi Ömür Alyakut, Kocaeli Üniversitesi Öğretim görevlisi Ersin Uğurkan ve Gastronomi uzmanı Berk Balbay gibi isimler katıldı. Yoğun ilgi gösterilen panelde coğrafi işaretleri ürünler ve Bodrum´un değerleri üzerine sunumlar gerçekleştirildi.
Panelin ardından aynı akşam özel bir bahçede Bodrum mutfağının unutulmuş lezzetlerinden üç ayrı yemek yapıldı. Etkinliğe katılan misafirler tarafından Bodrum´a özgü lezzetler büyük beğeni topladı.
Etkinliklerin ikinci gününde ise Palmarina´da yer alan özel bir işletmede, Bodrum ürünlerinden hazırlanan sabah kahvaltısı ikram edildi. Aynı gün öğleden sonra, bölgenin etnik değerlerini koruyan nadir köylerinden biri olan, Milas´ın, çiçek başlı kadınları olarak anılan Ekiztaş köyünde bölgenin yöresel lezzetleri tanıtılarak, yöreye özgü köy düğünü ve gelin alma etkinliği düzenlendi.
Etkinliğin son gününde Gastronomi Uzmanı Berk Balbay tarafından süt atölyesi açılarak, misafirlere doğal yollarla yapılan çeşitli peynirleri anlatıldı. Eski usullere göre yapılan doğal peynirler büyük beğeni topladı.
Üç gün boyunca süren etkinlikle ilgili kısa bir açıklama yapan turizmci Gülşen Coşanöz, "Bodrum´dan Ege´ye ve tüm Türkiye´ye sloganı ile yola çıkan bu bir avuç insan kendi üstün çabaları ile ülkemizdeki gastronomik değerler arasında köprü kurmayı amaçlıyor. Türk turizminde eksikliği hissedilen gastronomi turizmini canlandırmayı ve ülke değerlerini dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz" diyerek destek verenlere teşekkür etti.