Bodrum´da 5 yılda Alt Yapı Sorunu Kalmayacak

Başkan Gürün´den Turizmcilere; ?Bodrum´da 5 yılda Alt Yapı Sorunu Kalmayacak?

Tarih: 01.01.0001 00:00 394
Bodrum´da 5 yılda Alt Yapı Sorunu Kalmayacak

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Bodrum´da turizmciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Başkan Gürün, katılımcılara Muğla´da ve Bodrum´da 5 yılda yapılanları, 2019-2024 projelerini anlattı ve Bodrum´un alt yapı sorununu 5 yıl içerisinde ortadan kaldıracaklarını söyledi.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet ittifakı Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Dr. Osman Gürün, Bodrum İlçesinde turizmciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda katılımcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014-2019 yılları arasında yapılan çalışmalar ve 2019-2024 yılları arsında yapılacak olan projeler ile ilgili bilgi veren Başkan Gürün, bu dönem yapacakları en büyük yatırımın Bodrum´un alt yapısına olacağını vurguladı.

Başkan Gürün, ?322 Milyon TL´lik Alt Yapı Yatırımı Yapıyoruz?

Başkan Gürün, 3,5 yıldan bu yana Dünya Bankasından kredi almak için verdikleri uğraşın sonuç verdiğine vurgu yaparak ?3,5 yıldır Dünya Bankasından almak için uğraştığımız kredi çalışmaları sonuçlandı ve 900 Milyon TL´lik bir bütçe yarattık. Bu bütçenin tamamı alt yapı yatırımlarına harcanacak ve bunlardan en önemlisi Bodrum İlçesinde hayata geçirilecek. Önümüzdeki dönem Bodrum için alt yapı projelerinin tamamını hazırladık. İçme suyu arıtma ve kanalizasyon olmak üzere 322 Milyon TL´lik yatırım planı hazırladık ve bu yatırımlarla gözbebeğimiz olan Bodrum´un alt yapı sorunlarını tek tek çözeceğiz? dedi.     

?Kırsalda Üretip Kıyısalda Tüketeceğiz?

Bodrum´da ve Muğla genelinde yapılan turizmin sadece deniz turizmiyle sınırlı kaldığını, bunu çeşitlendirmek için farklı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Gürün, ?İlimizde yapılan her şey dâhil turizmi ile turistler geldikleri yerde sadece otelde ve deniz kenarında zaman geçiriyorlar. Ancak farklı bölgelerde yaratılacak olan kültürel etkinliklerle turistlerin otellerinden çıkmasını ve şehir ekonomisine farklı mali kaynaklar sağlanması için çalışıyoruz. Bu konuda kapsamlı bir rapor hazırlamak için siz turizmciler ve alanında yetkin kişiler ile bir yol haritası çıkartmamız gerekiyor. Önümüzdeki dönem ilk işlerimizden biri de bu olacak. Kırsalda üretim kıyıda tüketim konusunda kooperatifler ve turizmiler ortaklaşa çalışıp şehrimizde üretip şehrimizde tüketeceğiz. Bunun en güzel örneğini Köyceğiz Beyobası Tarımsal kooperatifimizle birlikte gerçekleştirdik.? dedi.

?Bodrum´a Toplam 690 Milyon Yatırım Yapılacak?

Dünyanın ve Türkiye´nin en gözde tatil merkezlerinden biri olan Bodrum´a alt yapı yatırımı ile birlikte 690 Milyon TL yatırım öngördüklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün katı atık tesisi, kültür merkezi ve meydan düzenlemeleri ile Bodrum´un daha

 

 

yaşanır bir kent olacağını belirtti.

Başkan Gürün´ün sunumunun ardından ise soru cevap kısmına geçilirken turizmciler özellikle alt yapı konusunda anlatılan projeleri memnuniyetle karşıladı. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetlerin bu kadar kapsamlı olduğunu bilmediklerini söyleyen bir turizm temsilcisi bu bilgilendirmeler sayesinde büyükşehir belediyesinin Bodrum´da yaptığı ve yapacağı çalışmaların turizme de büyük katkı yapacağını belirtti.

 

Başkan Gürün´den mitinge gibi mahalle toplantısı

 

-Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Millet İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, Milas ilçesine bağlı Selimiye, Bafa, Ahmetçavuş-Hayıtlı ve Şevketiye Mahalle sakinleri ile gece yarısına kadar süren toplantılar yaptı.

-Özellikle Ahmetçavuş-Hayıtlı ve Şevketiye Mahallesi sakinleri Başkan Gürün´ün toplantısını Fener Alayı coşkusuyla mitinge çevirdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti´nin ortak Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Dr. Osman Gürün çalışmalar kapsamında Milas İlçesine bağlı Selimiye, Bafa, Ahmetçavuş-Hayıtlı ve Şevketiye Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. 

Başkan Gürün´e CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Milas Belediye Başkanı ve CHP Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, CHP ve İYİ Parti Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi ile meclis üyesi adayları eşlik etti.

Fotoğraf için Başkan Gürün´ün önü sık sık kesildi

Gün içerisinde Milas ilçesinin kırsal mahallelerinden olan Selimiye ve Bafa´da esnaf ziyaretlerinde bulunan Başkan Gürün´e vatandaşların ilgisi büyüktü. Mahalle esnaflarını tek tek ziyaret ederek isteklerini dinleyen Gürün, vatandaşlara 2019-2024 yılları arasındaki projelerini anlattı. Esnaflar ve mahalle sakinleri tarafından Başkan Gürün´ün önü fotoğraf çekilmek için sık sık kesildi.

Ahmetçavuş-Hayıtlı ?Osman Başkan? diye inledi

Gün içerisinde kırsal mahalle ziyaretlerinde bulunan Dr. Osman Gürün, akşam saatlerinde ise Milas merkez mahallelerinden Ahmetçavuş-Hayıtlı´da vatandaşlar ile bir araya geldi. Toplantı için Ahmetçavuş-Hayıtlı mahallesine gelen Başkan Gürün´ü mahalle sakinleri fener alayı coşkusu ile karşıladı. Alana sığmayan mahalle sakinleri Başkan Gürün´ün toplantısını adeta mitinge çevirdi. 2019-2024 yılları arasında yapacağı projeleri anlatan Dr. Osman Gürün´ün sözleri sık sık ?Mustafa Kemal´in Askerleriyiz?, ?Milas Seninle Gurur Duyuyor?, ?Osman Başkan? sözleri ile kesildi.

Apartmanların pencerelerinden ve balkonlarından Başkan Gürün´ü dinlediler

Başkan Gürün, Ahmetçavuş-Hayıtlı Mahallesi´ndeki seçim çalışmalarının ardından yürüyerek Şevketiye Mahallesi´ne geçti. Başkan Gürün, Ahmetçavuş-Hayıtlı mahallesinde olduğu gibi Şevketiye Mahallesi´nde de fener alayı coşkusu ile karşılandı. Toplantının geç saatlerde olmasına aldırış etmeyen Şevketiyeli mahalle sakinleri toplantı için organize edilen alana sığmadı. Ayrıca soğuk havaya aldırış etmeden alanı dolduran mahalle sakinlerinin yanı sıra evlerin pencerelerinden ve balkonlarından da Başkan Gürün´ün hizmetlerini ve projelerini dinleyenler oldu.

 

 

Başkan Gürün, ?Bize güvenin ve inanın gelin hep birlikte yoldaş olalım?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP ile İYİ Parti´nin ortak Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, Ahmetçavuş-Hayırlı ve Şevketiye Mahallelerinde yaptığı konuşmada Muğla´dan Millet İttifakı olarak Türkiye´ye çok güzel mesaj vereceklerini ifade etti. Başkan Gürün, ?2 Genel Başkanımız Türkiye´nin geleceği, Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerinin tekrar yönetime gelebilmesi için güzel bir ittifak oluşturdular. Bizler Millet İttifakının kuruluş ilkeleri doğrultusunda ülkemizi belli bir yere taşımak için hep beraber oyumuzu vereceğiz. Bütün ilçe belediye başkan arkadaşlarımızla birlikte bütün Muğla´ya sizlerin güveni ve sizlerin bize verdiği destekler ile 1 kuruşunuzu yabana götürmemek kaydıyla hizmet etmek istiyoruz. Bize güvenin ve inanın, gelin hep birlikte yoldaş olalım? dedi.