BODRUM CHP`NİN İLK MİTİNGİ MUMCULAR`DA GERÇEKLEŞTİ

CHP Bodrum İlçe Örgütü`nde duyuru, anonslar, ses , ışık , müzikler ve süslemeleri CHP Bodrum İlçe Örgütü Gençlik Kollarının hazırladığı ilk miting, Mumcular Mahallesinde gerçekleşti.

Tarih: 01.01.0001 00:00 247
BODRUM CHP`NİN İLK MİTİNGİ MUMCULAR`DA GERÇEKLEŞTİ

CHP Bodrum İlçe Örgütü`nde duyuru, anonslar, ses , ışık , müzikler ve süslemeleri CHP Bodrum İlçe Örgütü Gençlik Kollarının hazırladığı ilk miting, Mumcular Mahallesinde gerçekleşti.

Sunumu CHP Bodrum İlçe Örgütü Gençlik Kolları Üyesi Alkım Denizaslanı’nın yaptığı mitinge CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri, CHP Bodrum İlçe Örgütü Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP Bodrum İlçe Örgütü Başkanı Recai Seymen düzenlenen mitingde ilk konuşmayı yaparak, halka seslendi ve kararlarını verip vermediklerini sorup, Kararımızı verdik, bunlar gidiyorlar. Bize bir milletvekili 90 yıllık rüya bitti demişti, yani cumhuriyet dönemini bir rüya olarak gördüğünü söylemişti. Bende buradan diyorum ki, Türkiye Cumhuriyetinin 13 yıllık kabusu, rüyası bitiyor. 7 Haziran Pazar günü bu rüyayı bitiriyoruz. Önümüzdeki Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızla bunları sandığa gömüyoruz” dedi.

İlçe Başkanının ardından CHP Muğla Milletvekili Adayı Süleyman Girgin miting alanında yaptığı konuşmasında, 19 Nisan’da genel başkanımız seçim beyannamesini açıkladı. Biz adaylara da kahvelere, köylere, meydanlara, mahallelere gideceksiniz, AKP’yi tarif etmekten ziyade projemizi tarif edeceksiniz” diyerek bir talimat verdi. Çünkü bizler AKP’yi yeteri kadar örendik” dedi.

Girgin,”12 yıldan bu yana ülkeyi getirdikleri duruma bir bakın. 17 Milyon yoksulumuz, 6 milyon 250 bin işsizimiz, maaşı bin liranın altında 8 milyon emeklimiz, açlık sınırı altında yaşayan 1 milyon insanımız, prim borcundan dolayı hastane kapısından dönmek zorunda kalan esnafımız, esir alınmış hukuk sistemi, emir kulu haline getirilmiş devlet bürokrasisi, kırgın, kızgın, öfkeli gençlerimiz, kölelikten hallice kalıba sokulmaya çalışan kadınlarımız ve bilinci teslim alınmış, bilincini kaybetmiş yandaş medya, sonuçta cinnet geçirmeye hazır bir toplum” şeklinde konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Adayı Süleyman Girgin konuşmasını yanında getirdiği süpürgeyi eline alıp halka göstererek,”Bizler bu iktidarı süpüreceğiz. Ama söz veriyoruz ki halının altına değil, tarihin çöp sepetine süpüreceğiz” diyerek tamamladı.

Girgin’inden sonra CHP Muğla Milletvekili Adayı Av. Akın Üstündağ halka hitaben yaptığı konuşmasında, CHP’nin iktidara hazır, oluşturduğu projelerle, kadrolarıyla iktidara oynayan bir parti görünümünde olduğunu ifade ederek,”CHP olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurumunun başındaki adalet bakanını, müsteşarı o kurulun başından atacağız. Yargıyı bağımsız hale getireceğiz. Yasama ve Yürütme arasındaki ilişkiler sağlıklı mı? Milletvekilleri özellikle iktidar milletvekilleri Başbakanın, Cumhurbaşkanının alehine el kaldır demedikleri yasaya el kaldırabiliyorlar mı? Yolsuzluk yapanları yüce divana gönderebiliyorlar mı? Hayır gönderemiyorlar. Değerli arkadaşlar Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bizleri Ankara’ya topladığı zaman Ben lider sultasını ortadan kaldıracağım” dedi. Bu çok önemli bir şeydir. Genel Başkanımız liderlerinin iki dudağının arasına bakarak oy veren el kaldırıp indiren milletvekilleri istemediğini açıkça beyan etmiştir” dedi.

Son olarak kürsüye çıkan ve bu sıcak günde işini, aşını bırakıp kendilerini dinlemeye gelen vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan ve İlçe Başkanı Recai Seymen ile milletvekili adayları Süleyman Girgin ve Av. Akın Üstündağ’ın yeterince konulara değindiklerini belirterek beyannamede yer alan maddeleri kısa başlıklar altında vatandaşlara okuyan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban,”Bakın içerisinde yaşadığımız ve ilçe olmayı hak eden Mumcular bugün belediyesi kapatılmış ve yasa gereği mahalleye dönüştürülmüştür. Biz iktidarımızda Mumcular’ın belediyesini geri iade edeceğiz. Kapanan beldelerin belediye başkanlıklarının yanı sıra muhtarlıklarımızın elinden alınan tüzel kişiliklerini de geri iade edeceğiz. Muhtarlarımız gelen tebligatları alıp posta görevi gören değil, muhtarlık görevini yapan, köylüsünün hakkını, sorununu arar durumda olacaklar”şeklinde konuştu.

Alban, cebinden çıkardığı bir fişi halka göstererek devam ettiği konuşmasında,”Bu fiş ampulü yakar. Sırrı burada, fişi çekin, ampulü söndürün. 7 Haziran da CHP’nin iktidarına gidin. Ampul sönsün 2 dakikalık karanlık olsun. Her karanlıkta bir aydınlık doğar. O aydınlık CHP’nin iktidarını getirsin. Musatafa Kemal’in ışığı hepinizin üzerine olsun”dedi.

Çoşkulu alkışlarla sonlanan miting sonrası partililer Mumcular Pazar esnafını gezerek Yaşanacak Bir Türkiye” için vatandaşlardan destek istediler.