Bodrum Belediyesi Yönetim El Kitapları” hazırlandı

Bodrum Belediyesi tarafından 2014 yerel seçimlerinin ardından gerçekleştirilen yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında personel için Bodrum Belediyesi Yönetim El Kitapları hazırlandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 217
 Bodrum Belediyesi Yönetim El Kitapları” hazırlandı

Bodrum Belediyesi tarafından 2014 yerel seçimlerinin ardından gerçekleştirilen yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında personel için Bodrum Belediyesi Yönetim El Kitapları hazırlandı.  

 

Bodrum Belediyesi Kalite Yönetim Sistem Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, kapanan belde belediye personellerinin özgeçmiş bilgilerinin Web Tabanlı Personel Görevlendirme Sistemine kaydedilmesiyle başladı. Bu çalışmaların ardından müdürlüklerin organizasyon şemasındaki pozisyonlara ait  görev tanımları yapılarak sahip olduğu yetki ve sorumlulukları belirlendi. Bu bilgiler ışığında müdürlüğün ve bağlı birimlerin yükümlülüklerine detaylı bir şekilde yer verilerek Bodrum Belediyesi Yönetim El Kitapları” hazırlandı. Hazırlanan kitapların basımı ise kısa bir sürede yapılarak ilgili Müdürlük ve personellere tebliğ edildi.

 

Amaç; personelin görevini özümseyerek en etkin şekilde ifa etmesi

Kalite Yönetim Sistem Koordinatörlüğü; personelin üstlendiği görevin tanımını yaparak görevini daha etkin ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla bir kitap hazırladı. Müdürlüğün yetki ve sorumluluklarını içeren 20 müdürlük için 20 farklı içeriğe sahip olan Bodrum Belediyesi Yönetim El Kitabının Mart ayı itibarıyla basımı gerçekleştirildi. Toplam 662 sayfalık doküman içerisinde kepçe operatöründen büro personeline, elektrikçiden kaynakçıya, şoförden çevre mühendisine, evlendirme memurundan, cenaze personeline kadar yaklaşık 230 görev tanımı hazır hale getirildi.  

 

Yapılan çalışmada belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi, personelin bağlı olduğu Müdürlüğün yapısını ve görevlerini daha iyi anlayabilmesi hedefleniyor. Kitaplarda ayrıca müdürlüklerin misyon, vizyon, değer ve ilkelerine; amaç, hedef ve stratejilerine,organizasyon şemalarına, hizmet noktası haritalarına, kamu hizmet standartları tablolarına, Müdürlüğün sahip olduğu insan kaynağı ve araç durumuna, Müdürlüklerin görev, yetki ve sorumluluklarına,  her pozisyonda olması gereken beceri ve yetenekler ile personelin sergilemesi gereken tutum ve davranışlarına da yer verildi.

 

Başkan Kocadon: Yönetim El Kitapları, uyumlu bir çalışma için önem taşıyor”


Yeni sürece en iyi şekilde uyum sağlanabilmesi için yeniden yapılanma çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bu kitapları okuyan personelimiz, üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışarak sahip olduğu yetki ve sorumlulukların da bilincinde olacaklar. Amacımız Bodrumlulara ve Bodrum`a tatile gelen insanlara en iyi hizmeti sunabilmek. Tabi, yeni süreçte zaman zaman zorlanıyoruz ancak büyükşehir yasasının ardından en hızlı yapılanan belediyelerden birisiyiz. Bu kitap da bunun bir göstergesi.” dedi.