BODRUM MANDALİNASI HİPERMARKETLERDE

Bodrum İlçesi Turunçgil Üretici Birliği CarrefourSA arasında Bodrum`da yetişen mandalinaların Türkiye`deki CarrefourSAlarda satılması ile ilgili anlaşma imzalandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 420
BODRUM MANDALİNASI HİPERMARKETLERDE

Bodrum mandalinası bu kış tüm Türkiye`deki Carrefour mağazalarında satılacak.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Narenciye Üreticileri Birliği ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Carrefour Taze Gıda Satın Alma Müdürü İsmail Özen ve Ege Bölge Müdürü Ahmet Demiröz, Bodrum Belediye Meclisi Üyesi ve Güntop`un sahibi Güneri Günaydın arasında Bodrum mandalinasının satışı ile ilgili protokol imzalandı.
Bodrum Mandalinasını yaşatmak için kurulan Bodrum Narenciye Üreticileri Birliği çalışmalarını sürdürüyor. Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi`nin destekleriyle kurulan birlik, hipermarket zinciri Carrefour ile anlaşma yaparak protokol imzaladı. Protokol törenine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Narenciye Üreticileri Birliği ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Carrefour Taze Gıda Satın Alma Müdürü İsmail Özen ve Ege Bölge Müdürü Ahmet Demiröz, Bodrum Belediye Meclis üyesi Güntop`un sahibi Güneri Günaydın katıldı.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Birlik Başkanı ve BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon; ``Bugün güzel ve mutlu bir olay için buradayız. 2006 yılından bu yana yaptığımız Bodrum mandalinası ile ilgili mücadelemizde bugün güzel bir adım daha atıyoruz. Carrefourlarla güzel bir anlaşma, ciddi bir anlaşma yapıyoruz. Aşağı yukarı 800 ile 1000 ton mandalinayı Türkiye`deki tüm Carrefour mağazalarında Bodrum mandalinası etiketiyle satmak için biraz sonra bir anlaşma yapacağız. Bizim için çok güzel bir olay bugün. Biraz önce de dediğim gibi 2006`dan bu yana Bodrum mandalinasıyla ilgili ciddi bir mücadele veriyorduk; gazozunu çıkardık, lokumunu, yaptık kolonyasını yaptık ve Bodrum`da artık Bodrum mandalinasının dondurmasını da yaptılar. Bugün Bodrum`un büyük bir oteli kendi aşçısına Bodrum mandalina çikolatasını yapmış, onu da bize getirdiler. Artık Bodrum`da Bodrum mandalinası gündemi var. Coğrafi işareti de aldık ve artık kimse izinsiz Bodrum mandalinası ibaresini kullanamayacak. Carrefour, sosyal sorumluluk çerçevesinde bu işe adım attı. Güneri Günaydın arkadaşımıza da Carrefour`la bizi buluşturduğu için huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz yıllardır Bodrum`da bir sıkıntı vardı; Büyük marketler Bodrum`a ne veriyor, diye. İşte bugün, büyük marketlerden bir tanesi Bodrum mandalinasının elinden tuttu. İnşallah diğerlerine de örnek olur. Tüm Türkiye`deki Carrefour mağazalarında Bodrum mandalinası satılacak. Kasım ayı başlarında da hasada başlıyoruz. İnşallah bu hasadımız bereketli olur, tüm Bodrum için hayırlı olur. Ben özellikle İsmail Bey`e tekrar teşekkür ediyorum, geldiğiniz için ve bu imzayı biraz sonra atacağımız için" dedi.
BODTO Başkanı Mahmut Kocadon Bodrum Belediyesi`nden bir talepleri olacağını ifade ederek, "Biliyorsunuz bir de Gümüldür`de narenciye birliği var, orada da güzel bir örnek var. Oradaki örnek şöyle; Gümüldür Belediyesi çok güzel bir fabrika almış, bir milyonluk yatırım yapmışlar Gümüldür mandalinasına. Biz de Eylül ayında böyle bir dilekçeyi Bodrum Belediyesi`ne vereceğiz. Kendilerine sürpriz olmasın; şimdiden bu haberi, müjdeyi verelim. Evet hazırlansınlar, ona göre de önlemini alsınlar ve inşallah bu dilekçemizi ve bizi desteklerler" diye konuştu.
Carrefour Taze Gıda Satın Alma Müdürü İsmail Özen de, "Biz de Bodrum mandalinasına sahip çıkmak istedik ve bu sosyal projede olmaktan son derece memnunuz. Aynı zamanda yarımadanın ekonomisine de katkı sağlıyoruz. Carrefourlarda gerçek Bodrum mandalinası satılması için de öncülük yapacağız, teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"NARENCİYE BAHÇELERİMİZİ BEYAZ BİNALARA YENİK DÜŞÜRMEYECEĞİZ"
Bodrum Ticaret Odası`na , Narenciye Üreticileri Birliği ve Belediye Meclis Üyesi Güneri Günaydın`a çok teşekkür ettiğini belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise şunları söyledi: "Bizi Carrefour ile bir araya getirip maalesef Bodrum`da rant değerini yitirmiş mandalinamızı tekrar Türkiye`nin gündemine oturtma çabamızın, bugün güzel bir imzayla tekrar Bodrum halkının ekonomisine katkı olarak döneceğine inanıyoruz. Bunun için biz özellikle Bodrum Belediyesi olarak narenciye bahçelerimize gözümüz gibi bakılmasını istiyoruz ve özellikle `imar gelecekmiş` gibi düşünceleri de narenciye bahçesi sahiplerinin kafasından çıkarmasını istiyorum çünkü bizim tek yeşilimiz bu narenciye bahçelerimiz ve biz bu yeşili de korumak istiyoruz. Elimizden geldiği kadar narenciye bahçelerimizi beyaz binalara yenik düşürmemek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. İşte bugün de bunlardan bir tanesi Carrefour`un sosyal projesi adı altında Bodrum mandalinasına sahip çıkması, üreticimize sahip çıkması. Bundan sonra Türkiye`nin birçok Carrefour mağazasında Bodrum mandalinasının hem reklamını, hem satışını göreceğiz. Bu güzel projeye destek verdikleri için Bodrum Belediye Başkanı olarak kendilerine teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından hazırlanan protokol imzalandı.