Bodrum Kültürel Değerleri Ne Önem Verilmesine Dikkat Çekildi

Bodrum Kültür Turizm ve Dayanışma derneği Başkan Mehmet Dağoglu ve Yönetim Kurulu üyeleri yaptıkları genel kurul sonrası Bodrum a Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ı makamında ziyaret etti..

Tarih: 16.12.2021 10:20 1011
Bodrum Kültürel Değerleri Ne Önem Verilmesine Dikkat Çekildi

Kaymakam Bayar ziyareti sırasında, Derneğin kurulma amacı Bodrum eski gelenek, görenek, örf, adetlerini, unutturmamak ve yöresel Bodrum yemeklerini yeni nesillere aktarmak amacı ile kurulduğu anlatıldı.

Kaymakam ziyareti sırasında Bodrum yöresel lezzeti olan Bodrum Su Böreği tepsi ile getirerek hem yöresel özellikleri olan su böreğini yaşatma, tanıtma, hem de ikram edilerek tadım imkanı sunuldu.

Kaymakam ve çalışanlara, yöresel Bodrum’a özgü lezzeti olan Bodrum Su böreğinin farklı olduğu anlatıldı.

Dernek yönetimi bu davranışı ile dernek tüzüğü ve geleceğine sahip çıkma yönünden de topluma iyi bir mesaj vermeyi amaçladı.

BKTD Derneğinin ayrıca yöresel türkülerine sahip çıkarak derleyen ve söyleyen yönetim kurulu üyesl Ender Kasal ın Bodrum Türküleri CD si kaymakam Bayar’a hediye edildi.

 

Dernek yöneticileri daha sonra da yeni göreve başlayan İlçe Milli Eğitim müdürü Halil İbrahim Akmeşe yi de makamında ziyaret etti.

Sohbet sırasında, okullar da çocuklarımıza yöresel Bodrum  türkülerinin öğretilmesinin önemi konusunda dikkat çekildi.

Milli Eğitim Müdürü Akmeşe’den, eski okulların isimlerinin yaşatılması konusunda kamuoyunun istekleri ifade edildi.

İlçe Milli eğitim müdürünün de, görevlilere bu konulara önem verilmesini bildirdiği öğrenildi.

Derneğin son ziyareti de Çarşı Mahallesi Muhtarı Zerrin Muğlalı’ya oldu. Bu ziyarette eski Bodrum Çarşının sorunları konuşularak çözüm yolları bulunmasına yönelik  çalışılması gerektiği konuşuldu.