Bodrum Bilnet Okulları Yeni döneme Hazır

“Bodrum Bilnet Okullarında Hedef, Kesintisiz Eğitim”

Tarih: 26.06.2020 12:47 661
Bodrum Bilnet Okulları Yeni döneme Hazır

Dünyada milyonlarca kişinin hastalanmasına ve yüzbinlerce kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs; ülkemizde de etkisini sürdürmeye devam etmektedir. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatabilmemiz için birlik ve beraberlik içinde kurallara uyarak hareket etmemiz ve uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Bodrum Bilnet Okulları da aldığı önlemlerle yeni eğitim - öğretim yılına ilişkin hazırlıklarını tamamladı. Bilnet Okulları, kullandığı hijyen ürünlerinden fiziksel mesafeyi gözettiği eğitim alanlarına, yeni nesil teknoloji uygulamalarıyla yapılandırdığı derslerden psiko-sosyal destek programına kadar aldığı önlemler ve öncü uygulamalarıyla öğrencilerini bekliyor.

Yaşanan pandemi süreci bizlere bir ekran üzerinden pek çok şeyi başarabileceğimizi gösterdi. Eğitim sektörü için durum bundan farksız değil. Eğitim ve teknoloji dünyası artık ayrılmaz bir bütünün parçaları haline geldi. Uzaktan verilen eğitimler bunun başlıca mimarı. Online eğitim sürecini, kendi öz disiplini olan ve düzenli çalışan öğrenci bir avantaja çevirdi. Çünkü bu süreçte bilgiye ve öğretmene anlık ulaşım kolaylaştı. Virüsün etkileri dolayısıyla online eğitime geçildiği günden bugüne öğretim sürecinin planladıkları gibi başarıyla sürdürdüklerini, çalışmalarını 21. yüzyılın ihtiyaç ve beklentilerine göre yaptıklarını ifade eden Bodrum Bilnet Anadolu Lisesi Müdürü Filiz ŞEN; “Okulumuzda hemen bir kriz ekibi kurduk ve bir eylem planı oluşturduk. İlk ve öncelikli hedefimiz gerek öğrenci gerekse velilerimizin içinde bulunduğu kaygı ve korku durumunu sağlıklı bir zemine oturtmak oldu.” dedi.

Bunun yanında akademik olarak çalışmalarını da başarılı şekilde sürdürdüklerini belirten ŞEN; “Online eğitim sürecine en hızlı entegre olan kurumların başında geldiğimizi söyleyebilirim. Hızla aksiyon alarak hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimizi hem de velilerimizi sürece dahil ettik. Etkin bir online eğitim süreci geçirdiğimizi söylemekten gurur duyuyorum. Ciddi ve özverili bir çalışma yürütüldü. Velilerimiz ve öğrencilerimizden gelen geri bildirimler bizi oldukça mutlu ediyor.  Bir diğer önlem ayağımız ise yönetimsel oldu, her şeyden önce öğretmen ekibimizin ruh ve beden sağlığı değerliydi, çok şükür hepimiz sağlıklıyız, bir ekip olarak yaşadığımız süreci fırsata dönüştürmeye gayret ettik.” dedi.