Bodrum Belediyesi Elazığ'a Yardım İçin Harekete Geçti

Bodrum Belediyesi, 24 Ocak Cuma günü Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle bölgeye temel ihtiyaç malzemesi yardımlarını ulaştırmak üzere harekete geçti.

Tarih: 27.01.2020 09:58 884
Bodrum Belediyesi Elazığ

Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatı üzerine, halkın afet bölgesine ulaştırmak istediği temel ihtiyaç malzemelerini toplamak üzere yardım noktaları belirlendi.

Bodrum Belediye Başkanlığı'ndan Bodrum halkına yapılan duyuruda, afet bölgeleri olan Elazığ ve Malatya'ya battaniye, kışlık bot ve mont, temiz giysi, katalitik, ısıtıcı, çadır, uyku tulumu, çocuk bezi ve gıda gibi temel ihtiyaç malzemesi yardımında bulunmak isteyen vatandaşların, bu malzemeleri 26 Ocak Pazar günü saat 18.00'e kadar Belediye Binası önüne ya da zabıta noktalarına teslim edebileceği bildirildi.

Bodrum Belediyesi'nin yardım araçları, 27 Ocak Pazartesi günü saat 12.00 itibriyle Konacık Belediye Kademesi'nden yola çıkacak.  

ARAS: ELAZIĞ İÇİN HER TÜR YARDIMA HAZIRIZ

Öte yandan Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deremin hemen ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tüm birimlere 'hazırlıklı olun' talimatı verdi. AKUT Bodrum ekibi ile iletişime geçen Bodrum Belediyesi, ihtiyaç halinde bölgeye gidecek olan AKUT ekibine destek vermek için hazırlandı. 

Depremde yaşanan can kayıpları nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  "Gelişmeleri takip ediyoruz. Bodrum AKUT ekibi, operasyon merkezindeki gerekli ekipmanlarını tamamlayarak araçlarına konuşlandırdı ve ihtiyaç doğrultusunda yola çıkacak. Biz Belediye olarak deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşımızın yarasını sarmak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Deprem neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diye konuştu.

Muğla'dan Elazığ'a 5 araç, 30 personel gönderildi

Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem sonrası Muğla'dan deprem bölgesine 30 personel, 5 araç ve Bin 584 yardım malzemesi gönderildi.
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tüm Türkiye yaraların sarılması için tek yürek oldu. Yurdun dört bir yanından afet bölgesine yardım gönderildi. Muğla Acil Afet Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Muğla'dan deprem bölgesine 3 UMKE aracı, 2 ambulans, 24 UMKE personeli, 6 sağlık personeli gönderildiği ve Bin 584 yardım malzemesinin ulaştırıldığı bildirildi.
Elazığ depremi ile ilgili Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) gereğince kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yapacakları yardımlar AFAD koordinesinde yürütülüyor. Bu sebeple deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımlar 0 321 258 2323 numaralı telefon aranarak AFAD koordinesinde ulaştırılması gerekiyor.

Fethiye Belediyesi Elazığ için yardım kampanyası başlattı

 Fethiye Belediyesi'nin başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler Elazığ'a gönderilecek. Elazığ’daki vatandaşlara yardım etmek isteyen Fethiyeliler, yardımlarını Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi ve Günlükbaşı’ndaki Dükkan Senin mağazasına getirmesi gerekecek.
Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem sonrası Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın talimatıyla Fethiye Belediyesi yardım kampanyası başlattı. Fethiye Belediyesi hazırlanan yardım aracında, battaniye, kuru bakliyat, kışlık kıyafetler, temizlik ve hijyen malzemeleri gibi birçok ürün bulunacak. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Dün Elazığ'da gerçekleşen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Geçmişte büyük depremler yaşamış bir şehir olarak depremden etkilenen tüm yurttaşlarımızın acısını paylaşıyoruz.Yardım kampanyamızdan topladığımız tüm ürünleri Elazığ’a götüreceğiz. Akut bu konuda hazır. Gerekli görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Bu yardımlar Elazığ’lı kardeşlerimizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olur. İnşallah bundan böyle bir daha böyle acılar yaşamayız” dedi.