BODRUM BELEDİYESİ DAHA YEŞİL BİR BODRUM İÇİN ÇALIŞIYOR

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Bodrum Belediyesi sınırları içerisindeki yeşil alanlarda bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 242
BODRUM BELEDİYESİ DAHA YEŞİL BİR BODRUM İÇİN ÇALIŞIYOR

Bodrum genelinde Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bitki dikimi, bitki söküm-taşıma, budama, gübreleme, sulama, ot temizliği, çim biçme, ilaçlama, bitki üretim, park söküm-montaj ve alan temizliği çalışmaları yapılıyor.

Mahallelerdeki ihtiyaç ve talepler doğrultusunda onarım ve iyileştirme çalışmalarını sürdüren ekipler, düzenli olarak da bölgede bulunan ağaç ve bitkilerin bakım çalışmalarını yaparak sulama gerektiren alanlarda da düzenli bir şekilde sulama çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca bakıma gereksinim duyan ağaçlarda da budama işlemleri gerçekleştiriyor.

Lise Kavşağı ve Bitez Sağlık Ocağı çevresi, Günbatımı Plajı, Sabancı Yürüyüş Yolu, Sabancı Parkı ve Barış Akay Parkı`nda alan temizlik çalışmaları yapan ekipler, mevsimsel olarak yetişen bitkilerin söküm ve tahliye işlemlerini de yapıyor.

Çalışmalar kapsamında belediye ekipleri ayrıca Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte organize olarak gerekli bölgelere de kameralar yerleştirdi. Devlet Hastanesi Diş Polikliniği`nin su gider borularını da takan belediye ekipleri Yalıkavak ve Gündoğan bölgelerinde çimleri ilaçladı, Bodrum Belediye Kademesi`ndeki serada ise 10.000 adet Viola Wittrockiana (Menekşe), 5.000 adet Calendula Officinalis - Yellow (Portakal Nergisi - Sarı), 10.000 adet Bellis Perennis White (Beyaz Şeker Tabağı), 10.000 adet Bellis Perennis Red (Kırmızı Şeker Tabağı) 5.000 adet Viola Wittrockiana Karma F1 Mix (Menekşe) karma tohum ekimleri yapıldı. İlçe genelindeki pitoslarda ise unlubit ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları yapıldı.

Bodrum genelinde farklı alanlarda çalışmalarını hızla sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Atatürk İlköğretim Okulu yanındaki parkta bozulan kauçuklar ve kırık salıncakları onardı. Ayrıca Gölköy İlköğretim Okulu ve Mahinur Cemal Uslu İlköğretim Okulu`nda yaptıkları temizlik çalışmalarında da sona gelen ekipler, bölgede bulunan diğer okullar da çalışmalara başladı.

Zeki Müren Müzesi, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği ve Gümbet Kavşağı`nda  temizlik çalışmalarını tamamlayan ekipler, bu bölgelerde bitki dikim işlemleri de gerçekleştirdi. Ekipler, Tepecik sahili cami arkasında spor aletleri montajı yaparak zarar görmüş spor aletlerinin de bakımlarını yaptı.

Bodrum genelinde yeşil alanların bakım işlemlerini düzenli bir şekilde sürdüren ekipler, park ve bahçelerin bakım, onarım ve korunması işlemlerine de titizlikle devam ediyor. MEHMET BARLAS (İHA)