Bodrum Sokakları RENKLENDİ

Bodrum Dans Kulübü tarafından düzenlenen 17.Uluslararası Bodrum Dans Festivali, Bodrum Sokaklarında düzenlenen kortej yürüyüşü ile Bodrum´u renklendirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 213
Bodrum Sokakları RENKLENDİ

Bodrum Dans Kulübü tarafından düzenlenen 17.Uluslararası Bodrum Dans Festivali, Bodrum Sokaklarında düzenlenen kortej yürüyüşü ile Bodrum´u renklendirdi.

Basın kokteyli ve çocuk gösterileri ile başlayan festivalin üçüncü gününde 700 den fazla dansçı, barlar sokağı olarak bilinen Kumbahçe Meydanı ile Bodrum Kalesi arasındaki cafe ve resturantların bulunduğu güzergahta rengarenk görüntüler eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. 17 farklı ülkeden gelerek festival organizasyonunda 45 gün gönüllü olarak çalışan otuz iki yabancı EVS gönüllüsünün de kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyarakkatıldıkları kortej yürüyüşü, yaklaşık bir saat sürdü.

Bodrum sokaklarında gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından Bodrum Kalesinde seramoni için sahneye çıkan grupların ardından, Bodrum Dans Kulübü eğitmen ve yönetici kadrosu da sahneye davet edildi. Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardında 17. Uluslararası Bodrum Dans Festivaline destek olan 27 iş adamı sahneye davet edildi ve BDK kulüp yönetim kurulu tarafından sponsorlara plaket taktim edildi. Plaket töreninde konuşma yapan BDK yönetim kurulu başkanı Fatih Özvezneci konuşmasında; ?Bodrum´un erken sezonuna hareket kazandıralım, turizmi canlandıralım diye bir yola çıktık 27 iş adamı bize destek oldu, bu etkinliği tek başımıza yapmak istemiyoruz dedik 17 ülkeden gönüllü organizatörler bize katıldı, bu kadar çok kültür bir araya gelerek bu festivali gerçekleştirince de UNESCO tarafından ödüllendirildik. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım? dedi. On yedi ülkeden gelen otuz iki EVS gönüllüsünün hazırladıkları festival dansı ile start alan üçüncü gün gösterilerine Ukrayna,Azerbaycan, Gürcistan, Küba, Letonya´ya Ankara ve Bodrum´lu dansçılar eşlik ettiler. Bale´den Modern Dansa, Halk Oyunlarından akrobatik danslara kadar 17 farklı birbirinden güzel dans gösterisinin sunulduğu etkinlik iki saat sürdü. 17. Uluslararası Bodrum Dans Festivali, Türkiye Dans Sporları Federasyonu ve Bodrum Dans Kulübü´nün birlikte gerçekleştirdikleri SALSA Türkiye Kulüpler arası sıralama yarışmaları ile devam edecek.