BODRUM SAĞLIK VAKFI´NIN 4. ERKAN DÜLGEROĞLU SERAMİK ÇALIŞTAYI BAŞLIYOR

Bodrum Sağlık Vakfı´nın, engelli bireyleri ve sanatçıları bir araya getirerek her yıl düzenlediği seramik çalıştayı kapsamında bu yıl da farklı bir anlayışla ?Sıraltı dekor tekniği uygulamaları? 4. Erkan Dülgeroğlu Seramik Çalıştayı 8-11 Kasım 2016 tarihl

Tarih: 01.01.0001 00:00 490
BODRUM SAĞLIK VAKFI´NIN 4. ERKAN DÜLGEROĞLU SERAMİK ÇALIŞTAYI BAŞLIYOR

Bodrum Sağlık Vakfı´nın, engelli bireyleri ve sanatçıları bir araya getirerek her yıl düzenlediği seramik çalıştayı kapsamında bu yıl da farklı bir anlayışla ?Sıraltı dekor tekniği uygulamaları? 4. Erkan Dülgeroğlu Seramik Çalıştayı 8-11 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.  Her sene çalıştay sonrası ortaya çıkan ürünleri satarak vakfa gelir elde etmek ve Bodrum´a kalıcı eserler bırakmak amacıyla düzenlenen çalıştayda bu yıl, hazır bisküvi tabaklar üzerine ve bisküvi karo üzerine sıratlı dekor çalışmaları yapılacak.

 

Bluart Dijital Dekorasyon firmasının ana sponsorluğunu yaptığı çalıştayda, Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi, çeşitli üniversitelerden Akademisyenler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum G.S.F.´nin Öğretim Elemanları, Bodrum´da yaşayan sanatçılar ve ünlülerin de destek verdiği ve Bodrum Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi bünyesinde bulunan engelli bireylerin de katılımı ile tabak, karo boyamaları gerçekleştirilecek.

 

Ayrıca, ünlü isimlerden Devrim Erbil, Ali Atmaca, Mine Söğüt, Bahadır Baruter, Jehan Barbur ve Bodrum Masalı dizi oyuncuları da tabak boyayarak etkinliğe katkıda bulunacaklar. Yaklaşık 60´a yakın katılımcının destek verdiği ve ürettiği tabakların bir sergi ile satışa sunulması, karoların ise belediyenin tahsis edeceği bir alanda ve Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyeleri binasında sergilenmesi hedefleniyor.

 

Çalıştay programı;

 

1. gün ; 08.Kasım.2016 Salı (09.30)

Sıraltı dekor tekniği ile tabak üzerine dekor uygulamaları;

Tüm katılımcılar seçilen tabaklar ile serbest dekorlama yapacaklardır

 

2. gün; 09.Kasım.2016 Çarşamba (09.30)

Sıraltı dekor tekniği ile tabak üzerine dekor uygulamaları;

Tüm katılımcılar tabak dekorlamaya devam edeceklerdir.

 

3. gün: 10.Kasım.2016 Perşembe (09.30)

Karo üzerine dekor uygulamaları;

Engelli bireyler ile karo boyama çalışmaları yapılacaktır.

 

4. gün: 11. Kasım. 2016 Cuma

Sunum: ? Sıraltı Dekorlu Çin Seramikleri? (14.00)

Prof. Sevim ÇİZER (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Sergi: (18.30) Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyeleri Binası/ Turgutreis