BODRUM CUP´DA KAMPANA, 19 EKİM´DE ÇALACAK

Akdeniz´in en büyük deniz festivali olan The Bodrum Cup Ahşap Yelkenli Yat Yarışları, 19 Ekim Pazartesi günü çalınacak kampana ile 27. kez start alacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00 206
BODRUM CUP´DA KAMPANA, 19 EKİM´DE ÇALACAK

Akdeniz´in en büyük deniz festivali olan The Bodrum Cup Ahşap Yelkenli Yat Yarışları, 19 Ekim Pazartesi günü çalınacak kampana ile 27. kez start alacak.

The Bodrum Cup, bu yıl 19-24 Ekim tarihleri arasında Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği´nin katkılarıyla yapılacak. Dünyadaki benzeri organizasyonlardan farklı olarak, denizcilerin konuklarıyla da beraber yarıştıkları kendine özgü yarışlardan biri olan organizasyona, kabin kiralayarak da katılmak mümkün.

Era Bodrum Yelken Kulübünün 1989 yılında başlattığı The Bodrum Cup Ahşap Yelkenli Yat Yarışları, çeyrek asırlık bir gelenek halinde, her yıl ekim ayının 3. haftasında yerli ve yabancı katılımcılarla devam ediyor. Deniz tutkunlarının merakla beklediği, yelken dünyasının önemli yarışlarından biri olarak kabul edilen Uluslararası The Bodrum Cup Yarışları, geçmiş yıllarda olduğu gibi kortej yürüyüşü ve kampana töreniyle 19 Ekim Pazartesi günü başlayıp; Gümüşlük, Leros, Yalıkavak Palmarina ve Bodrum´dan oluşan 5 etap sonunda, 24 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

Yaklaşık 100 tekne ile bin beş yüzün üzerinde katılımcı olmasının beklendiği The Bodrum Cup, sponsorların Belediye Meydanı´na kuracakları stantlardan ve "www.bodrumcup.com" ile "facebook.com/bodrumcup" sayfalarından takip edilebilecek.

27. THE BODRUM CUP ETKİNLİKLERİ

Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması: Bireysel ya da ekip olarak katılımın sağlanabildiği, yarışmacıların ve katılımcıların bir yarış etabı boyunca "Mavi Yolculuk Mutfağı" konseptinde gizli tariflerini ortaya çıkardığı yarışmadır.

The Bodrum Cup 2015 katılımcıları, 20 Ekim´de Bodrum - Gümüşlük yarış etabı boyunca hazırlayacakları yemekler ile hünerlerini özel jüriye sunacaklar. "En İyi Başlangıç", "En İyi Ana Yemek" ve "En İyi Tatlı" kategorilerinde yarışacak olan katılımcıları, özel gecede çeşitli sürprizler bekliyor olacak.

Instabodrumcup Fotoğraf Yarışması: Türkiye´de ilk kez Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından kabul edilmiş instagram fotoğraf yarışmasıdır. The Bodrum Cup 2015 katılımcılarının, yarışlar süresince denizde ve karada çekecekleri fotoğraflarını, kişisel paylaşımlarından ayrı olarak "instagram/bodrumcup" hesabı altında belirlenmiş "#instabodrumcup" hastagine yüklemeleri istenecektir. Bu yarış için özel olarak oluşturulacak havuzda toplanacak fotoğraflar, yarışma jürisi tarafından "En İyi Yarış Enstantanesi", "En İyi Selfie", "En Coşkulu An", "En İyi Grafik" ve "Serbest" kategorilerinde değerlendirilip, ödüllendirilecek.

Kıyafet Yarışması: Teknelerin ve bireysel yarışmacıların "En Şık" ve "En Fantastik" kategorilerinde hazırladıkları özel tasarım konseptlerin kıyasıya yarışacağı, The Bodrum Cup´ın gelenekselleşmiş etkinliklerinden olan Kıyafet Yarışması, 23 Ekim Cuma akşamı Palmarina Bodrum´da düzenlenecek.

The Bodrum Cup Akustik Konseri: Bu yıl 20 Ekim Salı akşamı Bodrum - Gümüşlük etabı sonrasında Gümüşlük´te, Gökhan Türkmen Akustik konseri ile keyifli bir akşam yaşanacak.

The Bodrum Cup Final Konseri: Bodrum´un cazibe merkezi Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde kurulacak sahnede, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseri ile tüm yarışmacılar ve Bodrum halkı bir arada coşkulu bir final yaşayacak.