Bodrum Caz Festivali Tüm Hızıyla Sürüyor

Heyecanla beklenen Bodrum Caz Festivali Oasis Avm Sümbül Sokak´ta açılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği Bodrum Caz Festivali Afiş Tasarım Yarışması Sergisi ile başladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 526
Bodrum Caz Festivali Tüm Hızıyla Sürüyor

Basının, üniversite akademisyenlerinin, festival yönetiminin ve müzikseverlerin katıldığı açılış kokteyline ülkemizin değerli piyanistlerinden Uraz Kıvaner müzikleriyle eşlik etti. Sergi 9 Eylül´e dek gezilebilecek.

Mine Sanat Galerisi´nde Cazın İmgeleri ? Atilla Atala ve Reşat Demirkol sergisi açılışında Reşat Demirkol saksofonuyla katılımcılara güzel anlar yaşattı. Sergi sanatseverlerle festival sonuna dek buluşuyor.

 

Açılış Konseri 1 Eylül´de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Yıldızlar Hafif Müzik ve Caz Orkestrası Solist: Sibel Köse konseri ile gerçekleşti. Bodrum Belediye Meydanı´nda Sibel Köse ve Volkan Canşe´nin muhteşem performanslarıyla gerçekleşen konsere ilgi oldukça yoğundu. Pop ve Caz´ın buluştuğu noktada özel sesiyle şarkılar söyleyen Şenay Lambaoğlu, aynı gece Off Gümüşlük´te sahne aldı. Dinleyicilerine keyifli dakikalar yaşatan Lambaoğlu, mekanın hoş atmosferine sesiyle renk kattı.

 

2 Eylül´de Cüneyt Özdemir´in moderatörlüğünü yaptığı Pop ve Caz Söyleşisine katılan Özlem Oktar Varoğlu, Nükhet Duru, Jehan Barbur ve İlhan Erşahin Pop ve Caz kültürlerinin yurt dışında ve ülkemizdeki durumu üzerine sohbet ettiler. Ardından Bir Bilet İki Festival kapsamında Bodrum Caz Festivali ile Gümüşlük Klasik Müzik Festivali´nin iki konseri Gümüşlük Festival Alanı´nda buluştu. İki New York´lu sanatçı Oran Etkin ve İlhan Erşahin ekiplerindeki olağanüstü sanatçıların da performansları ile ardı ardına iki konser verdiler.

 

3 Eylül´de ise Off Gümüşlük´te Nühket Duru Sings Jazz projesi ile Bodrum Caz Festivali´nin Pop ve Caz olan teması ile tam örtüşen bir konser verdi. Canlı Müzik yeniden ilgi görmeye başladı, mekan sahipleri de bunun kıymetini artık biliyorlar diyen Duru, artık birer caz standardı olan kendi şarkılarını caz ile yorumladı.

 

4 Eylül´de ZAİ´de Yıldız İbrahimova ve Kaan Bıyıkoğlu, ardından Antik Tiyatro´da Kenan Doğulu İhtimaller Projesi ile sahne alacak.

 

 

9 Eylül´e kadar devam edecek olan festivalin programı ile ilgili detaylar www.bodrumcazfest.org sitesinden ve festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.


Festvalin Kurumsal Destekleri arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Bodrum Belediyesi, İsrail ve Lüksemburg Büyükelçilikleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Europe Jazz Network yer alıyor.

 

Konser Sahipleri arasında Off Gümüşlük, AYADA Maldives, Barbaros Reserve Residences- Bodrum managed by Kempinski, Renault-MAİS, ZAI ve Korev bulunuyor.

 

TAV, Bodfad, Securitas, Travelium&Bob Vale, Mine Sanat Galerisi, Oasis AVM, Stella Jazz Club ve Bodrum Marina Osmanlı Tershanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi Festivale Katkı Sağlayanlar arasında yer alıyor.

 

Festivalde Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum ve Gümüşlük Houses Konaklama Sponsorları olarak yer alıyor.

 

Festivalin Basın Sponsorları Hürriyet Kitap Sanat ,T24, Kent TV, Joy Fm, Joy Jazz, Jazz Dergisi, Cazkolik, Andante, Bodrum Life, Çekişte ve Bodrumda Yaşam.

 

Festival biletlerinin satışı Biletix web sitesi üzerinden yapılıyor. Biletler, Oasis AVM İmge Kitapevi ve Yalıkavak Marina Biletix gişesinden ve konser girişlerinde de temin edilebilecek. Festival biletleri 45 TL´den başlayan fiyatlarla satın alınabilir, Off Gümüşlük konserlerine rezervasyon 0538 921 53 54 numaralı telefondan yaptırılabilir.

 

KALAN KONSERLER:

 

Yine aynı gece Antik Tiyatro´da gerçekleşecek olan Kenan Doğulu İhtimaller Projesi konseri ile festivalin Pop&Caz temasının altı çiziliyor. Usta popçu Kenan Doğulu, her zaman caza yakın duran, caz müzisyenleri ile birlikte çalışan bir müzisyen. Kenan Doğulu´yu bir de bu projede dinleyelim. Bir ?ihtimal? caz ile devam eder diyoruz.

 

BODFAD sanatçılarının geçen yıl 1. Bodrum Caz Festivali´nde çektikleri fotoğraflardan oluşan Bodrum Caz Festivali 2017 Fotoğraf Sergisi Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi´nde 5 Eylül tarihinden itibaren ücretsiz olarak gezilebilecek.

 

5 Eylül´de İsrail Büyükelçiliği´nin destekleri ile ülkemize gelen Shalosh Trio, Kızılağaç´ta açılan Stella Jazz Club´da sahne alıyor.

 

Yine 5 Eylül´de Off Gümüşlük´te ise uzun zamandır Amerika´da yaşayan övünç kaynağımız Fahir Atakoğlu, popüler eserleri caz, cazları ise biraz pop tadında çalacak.Son olarak Ülkü filminin müziklerini yapan Fahir Atakoğlu, uzun zamandır Bodrum´a ilk kez geliyor.

 

6 Eylül´de Bodrum İskele Meydanı´nda ülkemizde ilk kez Caz Yüksek Lisans Eğitimi veren  Bahçeşehir Üniversitesi´nin Caz Kentet konseri halka açık olarak gerçekleştirilecek. Gece ve Caz bölümünde Ayşe Sicimoğlu Quartet, New Music adını verdikleri çalışmaları ile Off Gümüşlük sahnesinde olacak.

7 Eylül akşamı Barbaros Bay Reserve Residences Bodrum managed by Kempinski ve Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum ev sahipliğinde Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseri gerçekleşiyor. Bu muhteşem sahilde doyasıya dans edebileceğimiz bir gece bizleri bekliyor. 7 Eylül´de yine yurt dışından konuklarımız var. Lüksemburg Büyükelçiliği desteği ile katılan  Greg Lamy Trio, çağdaş caza ışık tutan yenilikçi yaklaşımıyla Off Gümüşlük´te sahne alacak.

 

8 Eylül´de Festival, yine Bodrum İskele Meydanı´nda gerçekleşecek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Solist: Jülide Özçelik konseri ile devam edecek. Off Gümüşlük´te ise yüksek enerjisi ile izleyiciyi kucaklayan İstanbul Funk Unit sahne alacak.


9 Eylül´de Off Gümüşlük konserleri Güz Şarkıları ? Güvenç Dağüstün & Ece Dağıstan konseri ile sona erecek.