Bodrum Bodrum Ziraat Odası Toplandı

30 mahalleyi kapsayan tarımsal kalkınma koop. Ve Süs Bitkileri Birliği Kurulması konularında bilgi verildi

Tarih: 01.01.0001 00:00 236
Bodrum Bodrum Ziraat Odası Toplandı

Bodrum Ziraat Odası 10.04.2019 Çarşamba günü saat 13:00 da Bodrum Ziraat odası toplantısı, oda toplantı salonunda Bodrum Ziraat Odası Yönetim meclis ve 30 üreticinin,Bodrum ilçe tarım müdürlüğünden ve Muğla il tarım müdürlüğündengelen yetkililerin  katılımıyla gerçekleşti.İl tarım müdürlüğünden gelen yetkililerin 1 saat gecikmesinden dolayı gecikmeli başlayan toplantı   Bodrumdaki  Tarımın gelişmesi yaygınlaşması,iyi tarım ve organik tarımı arttırılarak,  markalaşma, paketleme konularında Pazar oluşturulması için  il ve ilçe tarım ve orman müdürlüğü yetkilileri ile bölgemizde 30 mahalleyi kapsayan  tarımsal kalkınma koop. Ve Süs Bitkileri Birliği Kurulması konularında bilgilendirildi.

Üreticilerimizden gelen sorular: Pazar oluşturulması büyükşehirden satış yeri talepleri, süt birliğinin yarım ada bazında çalılması, zeytin yağının daha doğal olabilmesi için soğuk sıkım yapılması, kurutulma ve markalaşma konularında sorular yönelttiler.

Tarım il, İlçe ve orman müdürlüğü Tarımsal Kalkınma Koop. Ve Birlik kurulması konularında her türlü desteği vereceğinin sözünü verdi.

Çiftçilerimizin sorunları dinlenip çözüm önerieri sunuldu.