Bodrum Arap ülkelerinde tanıtılacak

Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği, TAV Havalimanları Holding ve Bodrum Belediyesi´nin ortaklaşa çalışmaları sonucu, 2016 Ekim ayında Bodrum´da düzenlenecek olan turizm çalıştayı ile ?Bodrum? kapsamlı bir şekilde Arap ülkelerine tanıtılacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00 162
Bodrum Arap ülkelerinde tanıtılacak

Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği, TAV Havalimanları Holding ve Bodrum Belediyesi´nin ortaklaşa çalışmaları sonucu, 2016 Ekim ayında Bodrum´da düzenlenecek olan turizm çalıştayı ile ?Bodrum? kapsamlı bir şekilde Arap ülkelerine tanıtılacak.

 

Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk ve OTSAD Yetkilileri, TAV Havalimanları Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon´u makamında ziyaret etti. OTSAD Yönetim Kurulu Üyelerinin de yer aldığı ziyarette OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk, yapılacak işbirliği ile Arap pazarındaki fırsatları ve turizm konusundaki ihtimalleri, Bodrum yarımadasıyla tanıştırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda, yüksek gelir seviyesine sahip Arap turistin Bodrum´u daha çok tanımasını sağlayarak, Arap turist sayısını artırmak için çalışmalara devam ettiklerini de ekleyen Kırk şunları söyledi:

 

?Bizler Bodrum´u, Ege bölgesinin en değerli tatil cennetlerinden bir tanesi olarak ve gerek cruise turları ve mavi turlar gerekse kumsal ve akvaryumu andıran denizi ve koyları ile dünyanın sayılı tatil beldeleri arasında yer alan, en önemli tatil cennetimiz olarak görüyoruz. Arap turistler Bodrum gibi önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yere geldiklerinde, sadece tatil yapmakla sınırlı kalmıyorlar. Beğendikleri bir ev, bir arsa ya da bir villa gördüklerinde almak isteyebiliyorlar. Bu onlar için aynı zamanda da bir yatırım tabi ki. Hatta bazı Arap turistler, tatil bahanesiyle bu bölgelere, yatırım amacıyla yer bakmaya geliyorlar.?

 

Bodrum Tanıtma Vakfı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, Bodrum´un bir dünya kenti olduğunu ifade ederek, ?TAV Holding ile bir süredir ortaklaşa tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Geçtiğimiz bahar aylarında Bodrum´da, TAV´ın da desteğiyle çok sayıda Avrupalı ve Amerikalı gazeteci ve yazar ile seyahat acentesi yetkililerini ağırladık. Arap yarımadasına Bodrum´u tanıtmak için bizlerle birlikte mücadele verecek olan Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği´ne ve TAV Havalimanları Holding´e çok teşekkür ediyorum. Ekim ayında Bodrum´da planladığımız çalıştaya katılacak olan misafirlerimize, Bodrumlu turizmcilerimizle birlikte Bodrum yarımadasını en güzel şekilde tanıtmayı umuyoruz. Bugün burada ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Hedefimiz; Bodrum´un tüm dünyada daha çok bilinmesi sağlamak ve Bodrum´a yaz kış demeden 12 ay boyunca turist getirebilmek.? dedi.

 

Ziyarette ayrıca TAV Havalimanlarının girişimleriyle Arap yarımadasından, Suudi Arabistan, Abu Dabi, Dubai, Kuveyt ve Bahreyn gibi Arap ülkelerinden Bodrum´a direkt uçuşların başlatılmasının planlandığı, tatile İstanbul´a giden Arap turistlerin ise tatillerinin bir kısmını Bodrum´da geçirmelerini sağlamak üzere alternatif çözümler sunulacağının bilgisi verildi.