BIOR Yarışları Güzel Görüntülere Sahne Oldu

Dünyanın sayılı optimist organizasyonlarından biri olan 6. Bodrum International Optimist Regatta (BIOR) 7-11 Mart 2018 tarihleri arasında Bodrum´da yelken şöleni yaşattı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 717
BIOR Yarışları Güzel Görüntülere Sahne Oldu

Dünyanın sayılı optimist organizasyonlarından biri olan 6. Bodrum International Optimist Regatta (BIOR) 7-11 Mart 2018 tarihleri arasında Bodrum´da yelken şöleni yaşattı. Yarışların ikinci gününde hava koşullarının daha uygun olmasıyla denizin üstünde renkli görüntüler oluştu.
İtalya ve Hollanda´dan sonra dünyanın en kapsamlı ve özel üçüncü uluslararası optimist organizasyonu olmaya aday gösterilen BIOR´a bu yıl 21 ülke, 90 kulüp ile yaklaşık 500 sporcu katılım gösterdi.
08 - 15 yaş arası optimistçiler, 8 Mart´ta Bodrum´un İçmeler Mevkii´ndeki Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi´nden startın verilmesiyle İçmeler açıklarında kurulan parkurda 12-15 knot esen rüzgarda ilk gün yarışlarını tamamladı. Sonuçlara göre ilk gün; Junior kategorisinde birinci Türkiye Milli Takım´dan Uğur Yıldırım, ikinci yine Milli Takım´dan Oğuz Önal, üçüncü de Tayland/Bangkok Yelken Takımı´ndan M.L. Weka Bhanubandh oldu. Senior kategorisinde ise Yunanistan/Nokv Yelken Takımı´ndan Iakovos - Dimitrios Dedesntentopoulos, ikinci Fenerbahçe Doğuş Yelken Kulübü´nden Cengiz Kaan Meriç, üçüncü de Türkiye Milli Takım´dan Can Ertürk oldu.  
9 Mart Cuma ikinci gün yarışlarında ise optimistçiler, 10-12 knot esen rüzgarda mücadelelerini sürdürdü. İlk güne göre rüzgarın şiddetinin azalmasıyla yarışa daha da konsantre olan optimistçiler, izleyenlere de heyecan dolu anlar yaşattı.
 Bodrum International Optimist Regatta (BIOR) üçüncü güne Country Cup (Ülke Kupası) ile başladı. Country Cup´ta ilk iki gün yarışlarında gösterdikleri performansa göre en yüksek puanı alarak kendi ülkesini temsil etmeye hak kazanan optimistçiler yarıştı.
Yarış öncesi sabah saatlerinde, Bodrum Belediyesi Bodrumspor İçmeler Yelken Kulübü önünde hazırlanan kısa parkurda toplam üç etaptan oluşan Country Cup gerçekleşti. 10 Mart Cumartesi sabahı saat 10.00´da 7-8 knot esen rüzgara karşı yelken açan optimistçiler, ülkelerini temsil etmek için kıyasıya mücadele sergiledi. Etaplar sonunda Tayland birinci, Yunanistan ikinci, Avusturya ise üçüncü oldu.
İkinci gün yarış sonuçlarına göre de; Junior ve Senior kategorilerinde belirlenen ilk üç, Türkiye Milli Takım sporcularından oluştu. Junior kategorisinde Milli Takım´dan Oğuz Önal birinci, Uğur Yıldırım ikinci ve Mert Doğan üçüncü; Senior kategorisinde ise Milli Takım´dan Can Ertürk birinci, Alp Namdar ikinci ve Demir Dirik üçüncü oldu.
Bodrum International Optimist Regatta´da son gün yarışları; yetersiz ve sürekli yön değiştiren rüzgarın olması nedeniyle yapılamadı. Rüzgar bekleyen minik sporcular da bu sefer, denizin ortasında hakem teknesinin etrafına toplanarak renkli görüntüler oluşturdu.
Dünyanın sayılı optimist organizasyonlarından biri olan 6. Bodrum International Optimist Regatta; Türkiye  Yelken Federasyonu,  Bodrum Belediyesi,  İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, B.B.Bodrumspor Yelken Şubesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, Akustik Tourism Center ile Opti-Tur´un destekleriyle gerçekleşti.
7-11 Mart tarihleri arasında İçmeler Mevkii´ndeki Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi önünden başlatılan, dört gün boyunca süren yarışların üçüncü günü optimistçiler, güne sabah saatlerinde Country Cup yarışları ile başladı. Country Cup heyecanının ardından öğle saatlerinde ise BIOR üçüncü gün yarışlarında tüm optimistçiler, İçmeler açıklarındaki parkurda yerini alarak 10/15 knot arasında sert esen rüzgarda mücadele etti. Sürekli yön değiştiren rüzgar nedeniyle üçüncü gün sadece tek yarış yapılabildi.
BIOR Yarış Komitesi tarafından açıklanan üçüncü gün sonuçlarına göre;
Junior Gold kategorisinde Türkiye Milli Takım sporcularından Oğuz Önal birinci, Mert Doğan ikinci, Tayland/Bangkok Yelken Takımı´ndan M.L. Weka Bhanubandh üçüncü oldu.
Junior Silver kategorisinde Belçika/ Vvw inside Yelken Kulübü´nden Sander Borghijs birinci, İçdaş Yelken Kulübü´nden Kuzey Cebeci ikinci, Ukrayna/Obolon´dan Maria Bondar üçüncü oldu.
Senior Gold kategorisinde Türkiye Milli Takım sporcularından Can Ertürk birinci, Alp Namdar ikinci, Tayland/Junior Sailing Squadron of Thailand´dan Jedtavee Yongyuennarn üçüncü oldu.
Senior Silver kategorisinde Arkas Çeşme Yelken Kulübü´nden Onat Tan Öğütçü birinci, Polonya/UKS Barnim´den Joanna Cymerman ikinci, Slovenya/JK Pirat´tan Liza Levandovska üçüncü oldu.Senior Bronze kategorisinde Galatasaray Yelken Kulübü´nden Arda Yılmabaşar birinci, Bulgaristan/Omsk Cyclone´dan Gergana Dimitrova ikinci, Ukrayna/Kiev Cruising Yacht Club´tan Viktor Nedolia üçüncü oldu.
BIOR 2018´de optimistçiler ile antrenörlerinin yanı sıra ailelerinin de aralarında yer aldığı Türkiye ve dünya çapından 1000´den fazla sporsever katıldı. Katılım gösteren ülkeler arasında ise Türkiye´nin yanı sıra; Slovakya, Slovenya, Malta, Libya, Yunanistan, İsveç, Sırbistan, Makedonya, Litvanya, Polonya, Letonya, Avusturya, Belçika, Rusya, Hollanda, Tayland, Hollanda, Azerbaycan, Bulgaristan ve Ukrayna yer aldı.
Ece Çetin ÇÖKERTME