Bin 500 Türk, Yunan adalarında mahsur kaldı

Fırtına nedeniyle yarış iptal oldu, tekneler Yunan adasına yanaştı

Tarih: 01.01.0001 00:00 198
Bin 500 Türk, Yunan adalarında mahsur kaldı

Bodrum´dan Yunanistan´ın Leros Adası´na giden 120 tekne ve bin 500 kişi fırtına nedeniyle adada mahsur kaldı.
Bodrum´da düzenlenen The Bodrum Cup Yelken Yarışları´na katılan bin 500 kişi Yunan adasında mahsur kaldı. Akşam saatlerinde Bodrum´a dönecek olan yarışmacılar fırtınanın 90 km hıza ulaşması nedeniyle Leros Adası´ndan hareket edemedi. 120 yelkenli teknenin katıldığı bin 500 yarışmacının bulunduğu Bodrum Cup Yelken Yarışları bir gün ertelendi. Teknelerle Leros Limanı´na yanaşan yarışmacıların gün boyu eğlenceli vakit geçirdikleri öğrenildi. Bir gün daha Leros´ta konaklayan teknelerin yarın Leros - Gümüşlük, daha sonra da Gümüşlük - Bodrum etabını tamamlayacakları aktarıldı.
The Bodrum Cup´un kurucu Başkanı Erman Aras, Leros Adası´nda kaldıklarını ifade ederek ?Yarışların 3´üncü ayağı Leros - Datça, Körmele etabı rüzgar nedeniyle yapılamadı. 60 mil hızla esen rüzgar (90 km hız) şiddeti nedeniyle yarışmacılar şehrin tadını çıkardılar. Sabah saat 10.00´da Leros - Gümüşlük etabı yapılacak? dedi.
Fırtına nedeniyle yarışın Leros ile Datça-Körmen, Körmen ile Bodrum Kissebükü ve son gün de Kissebükü-Bodrum arasında yarışlar iptal edildi.