Beach Kulüp Saldırısıyla İlgili İddianame Tamamlandı

Muğla´nın Bodrum ilçesinde, 1 kişinin ölümü, 4 dört kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan beach kulüp saldırısıyla ilgili olarak hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 117
Beach Kulüp Saldırısıyla İlgili İddianame Tamamlandı

Muğla´nın Bodrum ilçesi Göltürkbükü Mahallesi´nde, 30 Temmuz´da meydana gelen olayda; birisi ünlü şarkıcı Berksan´ın ortağı olduğu yan yana iki beach kulübe düzenlenen saldırıda işletmelerden birinde çalışan Furkan Say (22) hayatını kaybetmiş, güvenlik görevlisi Yasin Kaya (29), eğlenmeye gelen Nesibi Günenç (28) ve ünlü sunucu Jess Molho´nun eşi Zeynep Molho ile yoldan geçmekte olan H.İ.Ş. isimli 4 kişi yaralanmıştı.
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı delil tespitine yönelik çalışmalar neticesinde silahı ateşleyen D.Ç., aracı kullanan E.K., gözcülük yapan A.C.K. ve S.K. isimli 4 şüpheli Ankara ve Antalya´da yakalanarak Bodrum´a getirilmişti. D.Ç., E.K. ve A.C.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken; S.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
1 kişinin öldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı beach kulüp saldırısıyla ilgili iddianamesini tamamlayan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianameyi davanın açıldığı Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi´ne sundu. İddianamede firari konumda olan şüpheli Serkan A., azmettirici olarak yer aldı. Firari şüpheli Serkan A.´nın yanı sıra tutuklu şüpheliler D.Ç., A.C.K. ve E.K. hakkında ?Kasten Adam Öldürme ve Kasten Yaralama?, serbest kalan şüpheli S.K. hakkında ise ?Suçluyu Kayırma ile Tutuklu Hükümlü ve Suç Delillerini Bildirmeme? suçlarından kamu davası açıldı.
Olayın azmettiricisi olduğu iddiasıyla aranan Serkan A.´nın yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.