?Batakhane Güzeli? Gölköy Pazar Yerindeydi

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT)´nun Antik Tiyatro´da prömiyerini yaptığı ?Batakhane Güzeli? adlı müzikal oyunu, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Gölköy Pazar Yeri´nde sahnelendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 990
?Batakhane Güzeli? Gölköy Pazar Yerindeydi

Tiyatro sevgisini sokağa taşıyan Şehir Tiyatrosu yöneticileri, bu kez Büyükşehir Belediyesi´nin ?gezici sahne´si ile izleyici karşısına çıktı.

Bodrum Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ?Batakhane Güzeli? adlı müzikal oyun hafta sonunda Gölköy Pazaryeri´nde halka açık ve ücretsiz oynandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi´ne ait olan ve ?gezici sahne? olarak adlandırılan özel TIR´da izleyici karşısına çıkan Şehir Tiyatrosu oyuncularına ilgi çok büyük oldu. Gölköy´de yaşayan ve daha önce hiç tiyatroya gitme fırsatı bulamayan yüzlerce kişinin izlediği etkinliğe çocuklar da büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık bin kişilik bir izleyici için oyunu sahneleyen oyuncular, finalde dakikalarca ayakta alkışlandı. 

BBŞT oyuncularının bir kez daha muhteşem bir performans sergilediği oyunun sonunda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras´ın telefonla tiyatro alanındaki vatandaşlara seslenmesi ise sürpriz oldu. Oyuna yoğun katılımdan dolayı Gölköy sakinlerine teşekkür eden Başkan Aras, bu etkinliğin hazırlanmasına katkı koyan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekiplerine, Gölköy Muhtarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederek ?Çok kısa bir süre önce kurulan Şehir Tiyatromuz, Bodrum´un sanat ve kültür hayatına değerli katkılar yaparak bizi Türkiye´de temsil ediyor. Bodrum´u kültür ve sanatla yoğrulan bir yer haline getirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.? diye konuştu.

Şehir Tiyatrosu Genel Yönetmeni Hüseyin Akşen ise oyunun sonunda Gölköylülere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Muğla Belediyesi´ne bu tır ve teknik ekibi bize sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra birlikte daha çok proje yapacağız. Sizlere ve bütün tiyatro severlere ulaşacağız" dedi.

ÜNLÜ İZLEYİCİLER DE VARDI

Seyirciler arasında yer alan ünlü tiyatro oyuncuları Melek Baykal, Aytaç Öztuna ve Oyuncu Sabriye Kara da "Beklentilerimizin çok üstünde bir Şehir Tiyatrosu izledik.  Genç yetenekleri ayrıca tebrik ediyoruz. Dekoru, kostümü ve oyunculuğu ile mükemmel bir görsel şölendi." dediler.

Erman Canatan´ın yazdığı eseri, ünlü oyuncu Erdal Cindoruk yönetti. Yeşilçam sinemasından esinlenerek, farklı bir yorumla  müzikal olarak sahneye konan oyun; seyirciye ?esas oğlan, esas kız ve kötü adam, aşk, intikam, kıskançlık ve entrikaların? işlendiği eski yazlık sinema günlerini yaşatıyor.

Tiyatronun genel sanat yönetmeni Hüseyin Akşen, Tarık Papuççuoğlu, Erdal Cindoruk,  Mihriban Er gibi ünlü  isimlerin rol aldığı oyunda, esas kız Gülperi´yi genç yeteneklerden Cansın Yunt ve esas oğlanı Aksaraylı Halil´i  Oğulcan Çelik canlandırıyor. Oyunda Tiyatronun daimi kadrosu Yerkan Kahraman, Sertaç Aydın, Ziba Türk´ün yanı sıra,  Zeynep Dündar, Ertuğrul Cön, Irmak Çağlar, Filiz Çoktezcanlı, Fazıl Çelikel ve Ramin Fahrangniya da oyunları ve dansları ile yer alıyor.

İzleyenler tarafından takdir toplayan ?Batakhane Güzeli? adlı müzikal oyun 26 Ağustos Pazartesi Günü saat 21.15´te Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi´nde ücretli olarak oynayacak.