Başkan Tanıtım Komitesiyle bir araya geldi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geçtiğimiz kış ve bahar aylarında gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerine destek sunan Bodrum Tanıtım Komitesiyle bir araya geldi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 230
Başkan Tanıtım Komitesiyle bir araya geldi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geçtiğimiz kış ve bahar aylarında gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerine destek sunan Bodrum Tanıtım Komitesiyle bir araya geldi.

 

Bodrum Belediye A.Ş. Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleşen buluşmaya; Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Emre Bolat, TAV Havalimanları Holding Satış Pazarlama Müdürü Serkan Karahatay, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Tanıtım Komitesi Organizasyon Sorumlusu Hakan Alim  ve organizasyona destek veren tur şirketleri, taşıma firmaları, otel ve restoran yetkilileri katıldı.

 

Toplantıda 2016 yılı Bodrum turizm faaliyetleri değerlendirilirken, 2017 için hazırlık yapılması kararı alındı. 

 

Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum´un tanıtım çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ederek; ?Bu işe başlarken ilk fikir ?kazan kazan oynayalım başkanım´ diyen Yusuf kardeşimden çıktı. Sonra geniş çaplı bir toplantı yaptık. Baktık ki gerçekten sadece Bodrum değil, Türkiye turizminde de arka arkaya kötü gidişler başladı. Ancak biz Bodrumlular ve özellikle buna inanan grup olarak enseyi karartmanın bu işte hiçbir faydasının olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla mücadele etmeye devam ederek bir tanıtım programı hazırladık. TAV ile beraber, Bodrum´un genç ve inanan turizmcileriyle büyük özveri içinde, müthiş bir çalışma yaptık. Bu çalışma da zannetmeyin ki sadece Bodrum´da kaldı. Biz farkında değiliz ama dışarıdan birçok insan, bu işin ne kadar önemli olduğunun farkında. Hatta belediyemize gelerek, bu işi nasıl yaptığımızı ve nasıl başardığımızı sorup bizden akıl alıyorlar, tavsiyelerimizi dinleyerek kendi bölgelerinde de bu çalışmaları başlatıyorlar. Bugüne kadar hep inandık, mücadele ettik. Sonunda bazı bölgelerde yüzde 10´a varan bir artış yakaladık. Demek ki mücadeleyi bırakmadığımızda bu başarı ve artışları yakalama şansımız her zaman var. Ancak biz her türlü çabayı sarf ederken, ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günlerin faturasının Bodrum´a ya da sizlere kesilmesinin hiçbir anlamı yok. Eleştirmek karalamak çok kolay! Çünkü ?hadi gel, ucundan tut´ dediğimiz zaman bir avuç insanla, inananlarla, mücadele ruhunu yitirmeyen arkadaşlarla yapıyoruz bunu. Eninde sonunda turizmdeki kötü günler bitecek ancak o gün Türkiye ve Dünya gündeminde bir tek yer kalacak; o da Bodrum. Başta TAV olmak üzere kurduğumuz komitede çalışan bütün arkadaşlarıma, turizm sektöründeki -karada, denizde, havada- bu işe inanıp bize her türlü desteği veren tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel birlikteliğimizin ve çalışmamızın, bütün turizm bölgelerine örnek olmasını diliyorum. Perdenin ön yüzündeki kahraman benim ama esas kahramanlar sizlersiniz.? dedi.

 

Konuşmasının sonunda Başkan Kocadon, tüm katılımcılara teşekkür ederek herkesin tanıtım organizasyonu hakkındaki fikirlerini aldı. Katılımcılar da bu yılki organizasyon konusunda, 2017 planının şimdiden hazırlaması gerektiğini ifade ederek, destek veren tüm kurumlara ve Başkan Kocadon´a teşekkür etti. 

 

Bodrum Tanıtım Komitesinin 2016 yılı için yapmış olduğu çalışma kapsamında ise Amerika, Fransa, Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden seyahat gazetecisi ve turizm yazarları, internet fenomenleri ve seyahat acentesi yetkilileri, yaz sezonu öncesinde Bodrum´da ağırlandı. Tanıtım çalışmalarına katkı sunmak için ilçeye davet edilen medya ve turizm sektörü yetkililerine Bodrum, 12 ay turizm hedefiyle tanıtıldı. İlçe ve çevresi gezdirilerek Bodrum´un tarihi ve kültürel özellikleri, doğal güzellikleri ve dünya standartlarına sahip otel, restoran, bar, golf sahaları gibi çeşitli tesisleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi.