Başkan Gürün´den Bodrum Talimatı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cuma günü patlayan DSİ hattının imalatının tamamlanması ve bölgedeki su sıkıntısının bayramdan önce giderilmesi için Büyükşehir Belediyesine bağlı Daire Başkanlarını talimat verdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 184
Başkan Gürün´den Bodrum Talimatı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cuma günü patlayan DSİ hattının imalatının tamamlanması ve bölgedeki su sıkıntısının bayramdan önce giderilmesi için Büyükşehir Belediyesine bağlı Daire Başkanlarını talimat verdi.

Bodrum ilçesi Torba Kavşağında 26 Ağustos Cuma günü patlayan DSİ hattının imalatının yapılması ve su sıkıntısının bayramdan önce giderilmesi için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, birimlerine talimat verdi.   

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Torba Kavşağında yaşanan patlamanın hemen ardından Büyükşehir Belediyesine bağlı MUSKİ Genel Müdürlüğü ve diğer daire başkanlıklarına talimat vererek çalışma başlattı. Patlamanın olduğu andan itibaren bölgedeki çalışmaları yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, MUSKİ ve diğer daire başkanlarıyla sürekli bilgi alışverişinde bulundu.

GÜRÜN, ?BORULAR KISA SÜREDE TEDARİK EDİLSİN?

DSİ hattındaki patlamadan dolayı Bodrum ilçesinde yaşanan su sıkıntısının kısa sürede giderilmesi konusunda talimat veren Başkan Gürün, MUSKİ Genel Müdüründen çalışmalar hakkında her gün bilgi alıyor. DSİ adına başlatılan çalışmalar kapsamında Türkiye´de hazır bulunmayan borunun sıfırdan imal edilmesi için Başkan Gürün talimat verdi. Boruların tedarik edilmesi için de ne yapılması yönünde tam destek veren Gürün, bayramdan önce su sorunun çözülmesi gerektiğini MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen´e iletti.

?6 İŞ MAKİNASI 25 PERSONEL 24 SAAT ÇALIŞIYOR?

Çalışmalar hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, hattın olduğu bölgede çalışmaların 24 saat süreyle aralıksız olarak devam ettiğini belirtti. Hattın güzergahının değiştiğini belirten Ülgen, ?DSİ hattının yerinin değiştirilmesi için çalışma başlattık. Kısa sürede hazırlanan proje ile hattın güzergahını patlamanın olduğu yerdeki iş yerinin çevresinden geçiriyoruz. Bodrum içme suyu hattında kullanılan boruların Türkiye´de hazır olarak bulunmayan bir boru olduğu için sıfırdan yapılması için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda fabrikaya müracaatta bulunduk.  Şuanda bölgede 6 iş makinamız ve 25 personelimizle çalışmalarımızı 24 saat boyunca aralıksız olarak sürdürüyoruz. Ayrıca olası bir yangın riskine karşıda İtfaiye Dairesi Başkanlığımıza ait bir arazöz ile Büyükşehir Belediyemize bağlı Fen İşleri Dairesi Başkalığımızda iş makinası takviyesi sağladı? dedi. 

?ŞU SÜREÇTE VATANDAŞLARIMIZIN SU TASARRUFUNDA BULUNMALARI ÖNEMLİ?

Yaşanan patlama ve arından yaşanan su sıkıntısı ile ilgilide bilgi veren Ülgen, ?Çalışmaların bayram öncesi biteceğini düşünüyoruz. Dağlık bir arazide çalışma yaptığımız için arkadaşlarımız çalışmakta zorlanıyorlar. İki yönlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz bir ekip aşağıdan çalışma yürütürken bir ekipte hattın diğer ucunda çalışmalarını yürütüyor. En kısa sürede çalışmalarımızı bitirip su sorununu gidermek istiyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımızın su sorununu kuyularla çözüyoruz. Ancak üst kotlarda ve Turgurtreis mahallemiz gibi hattın en uç noktasındaki abonelerimizin evine suyun ulaşması için alt kottaki abonelerimizin daha dikkatli su kullanımında bulunmaları gerekiyor. Bayramdan sonra ve bundan sonra daha yaşanabilir bir Bodrum için su sorunu her geçen gün daha da düzelecek. Vatandaşlarımızdan sadece sabır istiyoruz? ifadelerini kullandı.