Başkan Aras Buluşmalara Devam Ediyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras halkla buluşmalarına devam ediyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 370
Başkan Aras Buluşmalara Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi´nde vatandaşları misafir eden Başkan Aras tebrik ziyaretinde bulunanlara teşekkür ederek, vatandaşların talep ve şikayetlerini dinledi. Bodrum´da yaşayan vatandaşlar, spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşları Bodrum Belediyesi merkez binasında gerçekleşen ziyaretlerde, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras´a görevinde başarılar diledi. Ziyaretlere Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ve Bodrum Belediye meclis üyeleri de eşlik ederken, vatandaşın istek ve şikayetleri konusunda notlar alındı.

Başkan Aras Slow Cheese´i ziyaret etti

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesinin destekleriyle bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali´ni ziyaret ederek kurulan stantları gezdi. Üreticiler ile festival yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.   

 

Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi Sümbül Sokak´ta, Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği´nin organizasyonuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlenen 3. Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, vatandaşlardan ilgi görüyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da etkinliğe katılarak çalışmalarından dolayı katılımcıları tebrik etti. Stantlarda yerini alan ülkemizin pek çok yöresinden gelen mandıracı konukların peynirlerini de tadan Başkan Aras, üreticilerin ürünlerini satışa sunma olanağını bulduğu bu tür etkinliklerin artmasını diledi.

 

Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel peynir, yoğurt, sadeyağ ve katkısız bal gibi gıda maddesi üreticilerinin katılımıyla gerçekleşen festivalde kurulan stantları gezen Başkan Aras, daha sonra Oasis Sanat Galerisi´nde yer alan ?Bodrum Geleneksel Mutfak Gereçleri? sergisini ve Kumbahçe´de kurulan üreticilerin stantlarını da gezerek bilgiler aldı. Kaybolmaya yüz tutmuş bu değerlerin yaşatılması için Bodrum Belediye Başkanı olarak her zaman üreticilerin yanında duracağının, en büyük desteği vermeye çalışacağının sözünü verdi.

 

Anadolu´nun yerel ve geleneksel peynirciliğini tanıtmayı ve buluşturmayı hedefleyen peynir günleri şöleni ?3. Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali? 11-14 Nisan 2019 tarihleri arasında, ?Bodrum Geleneksel Mutfak Gereçleri? sergisi ise 05-14 Nisan 2019 arasında devam edecek. 

 

İki yüzden fazla ürünün tanıtılacağı festival programı kapsamında, Bodrum Oasis AVM´de, coğrafi işaret almış ve Slow Food´un Nuh´un Ambarı listesine girmiş peynir ile Bodrum´a özgü yerel gıdaların yer alacağı Peynir Pazarı da kuruluyor. Anadolu´nun geleneksel peynirlerinin tanıtımı için ilk adımı 2015 yılında Türkiye´de ilk peynir festivalini düzenleyerek atan Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği, yerel ve kültürel değerlere sahip çıkmak, doğru gıdaya ulaşmak şirden (kursak) mayası ile peynir yapımını öğretmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenledikleri festivalin sürdürülebilirliğini sağlayarak bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyor. Yörelerin peynirlerinin tadılacağı, bal ve zeytinyağı konusundaki uzmanlar da bilgilendirme toplantıları düzenleyecek.

 

FESTİVAL PROGRAMI VE ANA BAŞLIKLAR:

Gerçek gıdaya ulaşmanın zorlaştığı günümüzde neneden toruna artık aktarılamayan peynir çeşitlerinin halka açık uygulamalı yapımı

Bodrum Geleneksel Mutfak Gereçleri Sergisi´nin açılması

Muğla ilindeki Gastronomi ve Otelcilik Meslek Liseleri ve Meslek Yüksek Okulları´nın katılımıyla halka açık ?Peynir Yapımı? eğitiminin verilmesi

Ulusal ve uluslararası uzmanlarla söyleşiler düzenlenmesi

Bodrum´un altı ortaokulunda ?Yerel Beslenme ya da Fastfood? söyleşilerinin gerçekleştirilmesi

Konuyla ilgili yazarlarla imza günlerinin düzenlenmesi

12-13 Nisan 2019 günleri arasında ?Geleneksel mi, Endüstriyel mi? konulu panel düzenlenmesi

Doğal ortamlarında, mağaralarda ya da toprakta olgunlaştırılan, çiğ ve kaynamış süt ile yapılan ?Desti?, ?Deri tulum?, ?Göğermiş peynir?, ?Yanık yoğurt? gibi yok olmaya yüz tutmuş birçok süt ürününün yöresel bal ve zeytinyağları eşliğinde ziyaretçilere tattırılması ve tanıtılması

Günübirlik gastronomik ve arkeolojik turlar düzenlenmesi

İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yunanistan´ın Kos ve Kalimnos adalarından gelen yöresel peynir üreticileriyle tanışma ve söyleşi

Bodrum Kumbahçe ve Giritli mahalleleri ile Tarla, Papatya, Meltem, İmren, Rasathane, Ortanca, Zambak, Çilek sokaklarında ev etkinliklerinin düzenlenmesi

 

BOTAV Aras Başkanlığında toplandı


Bodrum Tanıtma Vakfının Bodrum Belediye Başkanlığı Toplantı salonunda gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras´ın, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmesine karar verildi.

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras´ın başkanlığında, Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Sianji Well Being Resort Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Flora Hotel Sahibi Ahmet Salih Biçer, Milta ve Marlin Otelcilik Yönetim Kurulu Üyesi Emir Bağ, Okaliptus Otel sahibi Dursun Külcü ve Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar´ın katıldığı toplantıda, Bodrum Tanıtma Vakfının 2019 yılında yapacağı çalışmalar masaya yatırıldı.

 

Vakfın üye sayısının artırılması ve vakfın güçlendirilmesi için yönetim kurulu  tarafından çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

 

07 Mayıs 2019 Salı günü saat 14:30´da Kefaluka Resort Hotel´de, Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Kurulunun yapılacağı bildirildi.

 

Bodrum´da Uluslararası Sualtı Arkeoloji Sempozyumu 

 

Uluslararası Sualtı Arkeoloji Sempozyumuna katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tarihi, kültürel değerlerimizi korumak amacıyla hazırlanan çalışmalara en büyük desteğin Bodrum Belediyesinden geleceğini, özellikle su altında yapılacak olan arkeo parkların, Bodrum alternatif turizmine büyük katkı sunacağını söyledi.    

 

Alman Sualtı Arkeoloji Enstitüsü (DEGUWA), Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı (ACADEMIA), Dokuz Eylül Üniversitesi ve Bodrum Belediyesinin ortak girişimi ile düzenlenen Uluslararası Sualtı Arkeoloji Sempozyumu, 08-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi´nde gerçekleşiyor.

 

Alman Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Winfried Held ve Akdeniz Ülkeleri Akademisi Başkanı Özay Kartal´ın başkanlığında gerçekleştirilen, dünyada 24. kez düzenlenen, bu yıl Bodrum´da yapılan uluslararası sempozyumun oturumu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras´ın açılış konuşmasıyla başladı. Ülkemizde ve Bodrum´da ilk defa düzenlenen bir bilimsel arkeoloji sempozyumu olma özelliğini taşıyan etkinlik, 20 farklı ülkeden 70 civarında bilim insanının katılımıyla gerçekleştiriliyor. 

 

Başkan Aras: ?En büyük destekçiniz Bodrum Belediyesi olacak?

Başkan Ahmet Aras hem İngilizce hem de Türkçe olarak yaptığı konuşmasında, ?Değerli bilim insanları, değerli misafirler, öncelikle hepiniz Bodrum´a hoş geldiniz. Bodrum, binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan bir coğrafyadır, biliyorsunuz. Ve bu coğrafyanın en önemli parçalarından birisi olan tarihi Karia uygarlığı, Halikarnas, Bodrum´un tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Ben de bu topraklarda doğmuş, büyümüş bir Karialı ve Bodrumlu olarak bütün bu tarihin bir şahidiyim tamamen. Çünkü ben Mozolenin yanı başındaki evde doğup büyüdüm. Aynı zamanda Bodrum Kalesi´nde yapılan Sualtı Arkeoloji Müzesinin ilk kuruluşundan beri neredeyse bütün safhalarına şahit oldum. Yine aynı şekilde bir amfora koleksiyoneriyim. Özellikle bu bölgede denizlerimizden çıkarılan 70´e yakın amforayı kurtardım ve koleksiyonuma kattım. Yakında da bununla ilgili çok güzel bir müze çalışması yapacağız. Sualtı arkeolojisinin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Bodrum´da yapılan kazılarda Uluburun Batığı, yine Yassıada ve Serçe Limanı Batığından çıkarılan bütün eserleri birebir tanıyorum, biliyorum. Bodrum´da bunun gibi daha pek çok batık olduğunu da biliyorum. Ben de bir serbest dalışçıyım ve aynı zamanda tüplü dalış da yapıyorum. O yüzden de sualtında tarihi dokuya zarar vermeden yapılacak olan arkeo parkların, Bodrum turizmine, alternatif turizm olarak çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sizin yapmış olduğunuz bu çalışmalarda en büyük desteği Bodrum Belediyesinin yapacağından emin olabilirsiniz. Mozolenin tekrar canlandırılması projesinde de yine en büyük destek, Bodrum Belediyesinden olacaktır. Bunun ayrıca benim için şahsi bir önemi de var. Özay Beye, özellikle de bu konferansı düzenleyen Academia Vakfı ile Alman Sualtı Arkeoloji Enstitüsü Başkanına ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum? dedi.