Başkan Acar DSP´de

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) istifa eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar Demokratik Sol Parti´ye (DSP) katılmak üzere parti genel merkezine geldi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüşen Acar, DSP´den Marmaris Belediye Başkan

Tarih: 01.01.0001 00:00 395
Başkan Acar DSP´de

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) istifa eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar Demokratik Sol Parti´ye (DSP) katılmak üzere parti genel merkezine geldi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüşen Acar, DSP´den Marmaris Belediye Başkan Adayı oldu.

31 Mart 2019´da düzenlenecek yerel seçimde yeniden aday olmak istediğini açıklayan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bugün DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile Ankara´da bir araya geldi, söz konusu görüşme sonrası DSP adaylığı açıklandı.

DSP Genel Başkanı Önder AKSAKAL, 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde sözde ittifaklar projesine tepki gösteren toplum kesimlerinin arayışları çerçevesinde DSP´ye teveccühlerin arttığını belirterek Bağımsız Marmaris Belediye Başkanı Ali ACAR´ı kabul etti.

Kabulde, ?Demokratik Sol Parti siyasetin ve toplumun sığınabileceği en güvenli limandır.? diyen AKSAKAL, 31 Mart seçimleri ile birlikte ülke siyasetinde etkin bir konuma geleceklerini, yoksulluk ve kentsel katliamların önüne geçeceklerini söyledi. Basın mensuplarına bir açıklama da yapan AKSAKAL şunları söyledi: ?Bildiğiniz gibi Türkiye 24 Haziran seçimlerinden itibaren egemen irade tarafından ?değişim ve dönüşüm? stratejisi çerçevesinde iki partili sisteme yönelik yürüyüşüne devam ediyor.

Türkiye siyasetinde halkın gönlüne girebilmiş ve hiçbir şekilde doğrultusunu bozmamış, dik duruşuyla sadece Türkiye değil, dünya siyaseti karşısında da saygınlığını koruyabilmiş DSP, devlet tecrübesiyle sıkıntıların üstesinden gelebilecek bir partidir.

Bugün de Marmaris halkının taleplerini ve isteklerini görüştük.

Marmaris Belediye Başkanı Sayın Ali ACAR, hizmetlerinin devamını sağlayabilmek adına yeniden bu göreve aday olmak istediğini, ancak bizce merak konusu olmayan gerekçeler yüzünden mensubu bulunduğu partiden ayrıldığını belirterek barışın, kardeşliğin, dürüstlüğün timsali olmuş Demokratik Sol Parti´den Marmaris Belediye Başkanlığına aday olma dileğini bizimle paylaştı.

Kendilerinin, Marmaris halkından aldığı bu görevi layıkıyla yerine getireceğine, demokratik sol programa ve DSP kültürüne bağlı kalacağına, 31 Mart´ta akgüvercinli DSP bayrağını Marmaris Belediyesine dikeceğine yönelik verdiği sözü yerine getireceğine olan inancımızla partimizin Marmaris Belediye Başkanı olarak başvurusunu aldık.

İnanıyorum ki Marmaris´te DSP´nin CUMHURİYETKENT ? Umudun Projeleriyle güneş daha bir güzel doğacak. Buradan, ?Gözün aydın Marmaris, akgüvercin geliyor!? diyoruz´´ dedi.

Başkan Ali Acar da konuşmasında Marmaris halkının beklentisi ve isteğiyle hareket ettiğine dikkat çekti, şu ifadeleri kullandı; ?Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi dürüstlüğün, erdemliğin ve açık sözlülüğün şeffaf yönetim anlayışının devam ettirilebilmesi için, gelişmeler sonrasında Demokratik Sol Partiden (DSP) 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olmamızın gerekliliği sonucu müracaatımızı Demokratik Sol Parti genel merkezine Marmaris Belediye Başkan adayı olarak yaptım. 15 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi´ni temsilen Marmaris´te, Marmaris halkına hizmet ettim. Başarımızın Marmaris halkı tarafından tescillendiği, hatta Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezi tarafından son iki yıldır verilen sürekli faaliyet raporlarıyla Türkiye´de ilk başarılı beş belediyenin içinde yer aldığı kendileri tarafından ifade edildikten sonra maalesef Marmaris halkının isteği üzerine bu dönem içerisinde tekrar Belediye Başkanı olarak devam etmemizin önü bir şekilde kesildi. Bu hiç önemli değil. Ben halkımın, sevgili Marmaris yaşayanlarının bu talebini geriye çeviremezdim. Çünkü çıtasını yükselten, Marmaris´in yaşam standardını dünya, Avrupa kentleri standardına getiren bir belediye başkanı olarak bu sevgili halkımın talebini geriye çevirmek mümkün değildi. Sosyal demokrat bir düşünce tarzına sahip olarak ve bu çizgiden dışarıya çıkmayan bir anlayış içerisinde yeni yuvamız olarak Demokratik Sol Parti´yi tercih ettim ve bu anlayış içerisinde gelip bugün buraya müracaatımızı yaptık. Sayın Genel Başkanımız ve yönetimi büyük bir özverili ve hoşgörülü kabulüyle beni onurlandırdılar. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi ve sonsuz saygılarımı sunuyorum. Şundan emin olmalarını ifade ediyorum. Marmaris halkı Ali Acar Başkanıyla, Demokratik Sol Parti ile birlikte Marmaris Belediyesinde Demokratik Sol Parti´nin bayrağını tekrar dalgalandırmaya devam edecektir. Saygılar sunuyorum.?