BAŞARAN: BU ÜLKEDE KAYNAK SORUNU YOK, İSRAF SORUNU VAR

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran Seydikemer´de Meslek Odalarının temsilcileri, STK´lar ve vatandaşlarla buluştu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 223
BAŞARAN: BU ÜLKEDE KAYNAK SORUNU YOK, İSRAF SORUNU VAR

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran Seydikemer´de Meslek Odalarının temsilcileri, STK´lar ve vatandaşlarla buluştu. Seydikemer ziyaretlerinde esnafın ve muhtarların özellikle Büyükşehir Yasası ile birlikte başlayan sıkıntılardan mağdur olduğunu gözlemleyen MHP Adayı Asım Başaran, ?Önce Büyükşehir Yasası yanlışından dönülecek. Köylere ve muhtarlara statüsü iade edilecek? dedi. Türkiye´de hiçbir hizmet için kaynak sorunu olmadığını söyleyen Başaran, ?Türkiye´de kaynak sorunu yok, Türkiye´de kaynakların adil dağıtılamama sorunu var. Bir avuç yandaşın sürdüğü saltanat, kamudaki araç ve bina kiralama savurganlığına son verilmesiyle, israfın sembolü haline gelen sarayın giderlerinden tasarruf edilmesiyle müthiş bir kaynak elde edilmesi mümkündür " diye konuştu.

MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, Seydikemer ziyaretleri kapsamında Kaymakam Muammer Köken´i makamında ziyaret ederek, seçim çalışmaları konusunda bilgi verdi. Başaran, beraberinde Seydikemer MHP İlçe yöneticileriyle, Ulaştırma Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çakıroğlu, Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır ve Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven´le bir araya geldi.

Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven´i ziyaretinde, mahalleye dönüştürülen köylerde yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı. Bugüne dek muhtarlarla çok yoğun işbirliği içinde çalıştıklarını belirten MHP Adayı Başaran, ?Muhtarlarımızın yüklendiği sorumlulukları iyi biliyoruz. Büyükşehir Yasası ile birlikte köy statüsü ortadan kaldırıldı ve köy muhtarlarımız yetkisiz ve işlevsiz kaldı. Böylece devletle vatandaş arasındaki köprü, ortadan kaldırılmış oldu. Bu nedenle, Muğlalı hemşerilerimiz destekler ve 1 Kasım´da bizleri vekil tayin ederse, ilk işimiz Muğla´da Büyükşehir Yasası´nın ortadan kaldırılması için çalışmak olacak? dedi.  Başaran, seçilmiş olan muhtarların, yetki ve hareket alanının yeniden kendilerine iade edilmesi gerektiğini, bunun ?hizmet´in olmazsa olmaz şartlarından biri olduğunu söyledi. Başaran, ?Adını büyük koyarak büyük işler çözdüğünü zannedenler, vatandaşın karşısına dağ gibi sorunları yığdılar? diye konuştu.

Muhtarlar Dertli

Muhtar Mehmet Güven de Muğla gibi büyük bir coğrafyada Büyükşehir Belediyesi´nin hizmet verirken büyük sorunlar yaşadığını belirterek ?Şu ihtiyacımız var dediğimizde, hangi birine yetişelim deniyor. Bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Aynı şartlarda hizmet alamıyoruz. Mahallemizde bir sorun olduğu zaman vatandaş bize geliyor çözüm istiyor muhatap büyükşehir olunca biz de arıyoruz ya personel ya da makine eksikliği nedeni ile hizmet gelmiyor. Bir mahalleye asfalt döşenip, parke yapılırken, diğerine yapılmıyor. Nüfusa göre mi yoksa yüz ölçüme göre mi hizmet veriliyor bilmiyoruz. Hizmet anlamında dengesizlik var. Araya aynı partiden oldukları meclis üyelerini koyup hizmet alanlar var. Yerel yöneticiler iş yaparken, muhtarlara değil kendi partilerinden seçtikleri köy temsilcilerine danışıyor. İşin içine siyaset girince, sıkıntılar büyüyor? diye konuştu. Muhtar Güven, hizmeti adil sunmayan yerel yönetimlerin siyasi temsilcilerine de ?1 Kasım için muhtarlarla değil, köy temsilcilerinizle muhatap olun? yanıtı vereceklerini söyledi.

 

 

2019´da Bugünlerimizi Arayacağız

MHP Milletvekili Adayı Asım Başaran Muğla´da Büyükşehir Yasası´na karşı çıkan ve meydanlarda bunun için mitingler düzenleyen tek partinin MHP olduğunu hatırlatarak ?Biz bölgemize ne getirip ne götüreceğini tarttık, araştırdık. Fiziksel olarak Muğla´da büyükşehrin mümkün olmadığını gördük. Böyle bir coğrafyayı büyükşehir yaparsan, köyleri mahalleye çevirirsen tarımı bitirirsin. Görüyoruz ki haklı çıkmışız. Köylümüz şimdiden vergi yükü altında ezilmeye başlamış. Su bedelleri vatandaşın gözünü korkutuyor. Bir süre sonra köylüye, ?burası mahalle hayvancılık yapamazsın´ da diyecekler. 2019´da bugünlerimizi arayacak hale geleceğiz? dedi.

 

Büyükşehir değil ?Bütünşehir´ Kanunu´nun yerel yönetimleri tamamen çökerttiğini söyleyen Başaran, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?İşin en tehlikeli boyutu, bu yasa ile birlikte köylerin, meraların, sulak alanların ve tarlaların iskâna açılmasının mümkün hale gelmesidir. Böylece orman köylerinin kentsel ranta açılması kolaylaştı, yabancılara toprak satışının önü açıldı. Köylerde, tarım/köylü işletmeleri dahil her türlü esnaf işletmeleri ruhsatlandırıldı. Köylerde emlak vergisi, Belediye vergileri, harç ve katılım payları 5 yıl sonra alınmaya başlanacak. Köy alanlarının rantı belediyelere aktarıldı. Yasa ile köylü kendi yaşam alanı üzerindeki tüm yönetim haklarını kaybetti. O yüzden buradan diyorum ki halkımız beni Ankara´ya gönderirse sizin haklarınızı geri almak ve bu yasayı kaldırmak için var gücümle çalışacağım.?

Şoför Esnafını Büyükşehir Bitirdi

Seydikemer Ulaştırma Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çakıroğlu da MHP Adayı Asım Başaran ile görüşmesinde, şoför esnafının Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı sorunları anlattı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi´nin devreye soktuğu büyük otobüslerin, şoför esnafını bitirdiğini söyleyen Çakıroğlu ?Biz vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz ama bu konuda bize danışılmadan alınan kararlar ile esnaf borçlarını ödeyemez hale geldi, birçok arkadaşımız iflasın eşiğinde?dedi.

Asım Başaran daha sonra Diyarbakır´ın Ergani ilçesinde bölge trafik noktasındaki zırhlı araca yönelik saldırıda şehit olan polis memuru Özgür Gümüş´ün cenaze törenine katıldı. Başaran, MHP Muğla il başkanı Mehmet Korkmaz ve 6 milletvekili adayının da katıldığı cenaze töreninin ardından taziye çadırında şehidin yakınlarına baş sağlığı ve taziyelerini iletti.