Aras, Bodrum´a 1 Milyar 400 Milyon Liralık Ödenek Sözü Aldı

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, CHP Lideri Kılıçdaroğlu´ndan Bodrum için 1 milyar 400 milyon liralık ödenek sözü aldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 190
Aras, Bodrum´a 1 Milyar 400 Milyon Liralık Ödenek Sözü Aldı

Bodrum´un altyapı sorununu tümüyle çözeceğini belirten Aras, ?Bodrum´un her mahallesine eşit hizmet sözümüz var. Bodrum´un gündeminden sel sorununu, çöp yangınlarını, arıtma problemini çıkaracağım. En büyük bütçeyi ise Karaova´ya ayıracağım?dedi.
CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, bugün Karaova´daydı.  Mumcular´da Pazar yerini gezerek esnaf ve vatandaşlarla dertleşen Aras, daha sonra Mumcular seçim ofisinin açılışını yaptı ve 1 Nisandan sonra Karaova için hayata geçireceği projeleri anlattı. Bodrum´un çiftçilerine müjde üstüne müjde veren Aras, ?Bodrum´da sosyal belediyecilik yapacağız? diyerek, satın alma garantili üretim desteği ve ?halk süt? projesini bir an önce hayata geçireceklerini söyledi.

EN BÜYÜK ÖDENEK KARAOVA´YA

?Karaova Bodrum´un arka bahçesi değil? diyen Aras, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´ndan Bodrum için 1 milyar 400 milyon liralık ödenek sözü aldığını da söyledi. Bütçenin büyük bir bölümünü Karaova için harcayacaklarını belirten Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Önümüzdeki belediyecilik döneminde Karaova bizim en fazla önem verdiğimiz yer olacak. Karaova Bodrum´un arka bahçesi değil, olamaz da. Karaova Bodrum´da üreten, satan destek veren, insanların memleketi. Sayın genel başkanımı ve büyükşehir belediye başkanımla dün görüştük. Seneye 1 milyar 400 milyon liralık yatırım sözü aldık. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte, size söz veriyorum, bu ödeneğin en büyük bölümünü Karaova için kullanacağım. Yol, su, kreş, soğuk hava deposu, neye ihtiyacınız varsa o yatırım buraya gelecek. Sevgili muhtarlarıma söz veriyorum, onlar da kendi köylerinde benim adıma söz versinler.?

BODRUM´A HALK SÜT KİOSKLARI KURULACAK

Karaova´nın tarımsal üretim gücünü koruyabilen tek bölge olduğunu vurgulayan Aras, üreticiyi tüketiciyle buluşturacak sosyal belediyeciliğin de 1 Nisan itibariyle Bodrum´da hayata geçeceğini müjdeledi. Aras, ?Bodrum´un üreticisi, ürününü hem turiste satacak hem de Bodrum´da yaşayan halka sunacak. Belediye olarak biz buluşturacağız onları.?ifadelerini kullandı. Aras, sözlerini şöyle sürdürdü:?Ben Anadolu´nun her yerini dolaştım. Anadolu´nun tarım ve hayvancılık ambarı olan Sivas, Erzurum, Ardahan´da görev yaptım. Bunun nasıl olması gerektiğini çok iyi biliyorum. Biz Bodrum Belediyesi olarak üreticilerin derdine derman olmak zorundayız. Üreticinin ürettiği sütü süt birliklerinden alarak Bodrum´un içinde yapacağımız küçük büfelerde, kiosklarda satacağız. Halk süt kuracağız Bodrum´da. Üreticimin içi rahat olsun. Üreticiden doğru fiyata alacağımız ürünü, tüketiciye de uygun fiyata satacağız. Üreticimizi satın alma garantili destekleyeceğiz. Gübre, ilaç gibi temel ihtiyaçlarınızı belediye eliyle daha uygun fiyatlardan size ulaştıracağız. Bundan sonra aracıların eline düşmenize izin vermeyeceğiz. Bundan sonra siz kazanacaksınız.?
Geçtiğimiz aylarda Çömlekçi´de yaşanan sel nedeniyle gencecik iki insanı acı bir şekilde kaybettiğimizi hatırlatan Ahmet Aras, ?Bodrum bir daha sel olayıyla gündeme gelmeyecek. İlk iş olarak derelerin ıslahını yapacağız. Bunun sözünü de aldım.?şeklinde konuştu.
Aras, göreve gelir gelmez, Bodrum Belediyesi´nin koordinasyon merkezini Karaova´da kuracağını da belirterek ?Bundan sonra siz belediyeye gelmeyeceksiniz, belediye sizin ayağınıza gelecek?dedi.

BİZ BODRUM´A UĞURLU GELDİK

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, 31 Mart´a kadar Bodrum yarımadasının her mahallesini, her sokağını gezerken, bir taraftan da seçim ofislerinin açılışını gerçekleştiriyor. Ortakent´teki seçim ofisinin açılışında konuşan Ahmet Aras, Bodrum´a yatırımların arka arkaya gelmeye başladığını belirterek ?Biz Bodrum´a uğurlu geldik. Bodrum´un trafiğini biraz olsun rahatlatacak olan modern otogar tesisinin temeli dün atıldı. Yıllardır çöp soluyorduk, katı atık tesisinin ihalesi de yapıldı. Önümüzdeki günlerde Turgutreis arıtma tesisine başlanacak. Arkasından Gümbet ve Gündoğan arıtma tesisleri yapılacak. Büyükşehir´in yatırım gücünü Bodrum´un iliklerine kadar hissettireceğiz? dedi.  CHP Adayı Aras, ?Ben bütün Bodrum´un, Bodrum´da yaşayan herkesin başkanı olacağım. Her mahalleye, her sokağa, Bodrum´da yaşayan her vatandaşıma eşit hizmet götüreceğim. Bugün sizleri dinliyorum, 1 Nisandan sonra sizin için çalışmaya başlayacağım? diye konuştu.

BİZ SİZİ ŞAŞIRTACAĞIZ

Bodrum´da 1 Nisan itibariyle yerel yönetim anlayışının değişeceğini söyleyen Aras, ?Bodrum´u 5 yıldır olduğu gibi kavga ile değil, sevgiyle yöneteceğiz. Bodrum´u hak ettiği gibi yöneteceğiz. Bodrum´u halka rağmen değil, halkımızla birlikte yöneteceğiz.? İfadelerini kullandı.
?Bodrum´un rantını sermayeye yağmalatmam? diyen Aras, ?Bundan sonra Bodrum Belediyesi´nin gelirini giderini, harcını borcunu herkes net bir şekilde bilecek. Paralarınızı çarçur etmeyeceğiz. Sosyal belediyecilik yapacağız. Alan değil, veren belediye olacağız.  Göreceksiniz biz sizi şaşırtacağız.? Şeklinde konuştu. Alkışlar ve sloganlarla konuşmasını tamamlayan CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, daha sonra hem partilileri, hem de vatandaşlarla birlikte İzmir Marşı´nı söyledi. Aras, Ortakent sakinlerinin isteğini kırmayarak onlarla bir de selfie çekti.