Ali Öztürk´ten Aday Adaylığı

Bodrum Belediyesi CHP´li Meclis Üyesi Harita ve Kadastro Mühendisi Ali Öztürk, Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adaylığını düzenlediği bir toplantı ile açıkladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 412
Ali Öztürk´ten  Aday Adaylığı

Oldukça coşkulu geçen toplantıya katılım yoğun oldu. Bodrum Belediyesi Trafo Cafe´de yapılan basın açıklamasına çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Bodrum´un geleceği için adaylığını açıkladığını söyleyen Ali Öztürk, Bodrum için 48 ayrı başlıkta topladığı projelerini bir kitapçık haline getirerek medya ile paylaştı. Kendisi aynı zamanda Karaova-Der Başkanı olan Ali Öztürk, ?Bodrum Birlikte Yapabiliriz? başlığıyla hazırlanan projelerin her birini bir Sivil Toplum Kuruluşu ile birlikte geliştirip hayata geçireceklerini söyledi.

Trafo Cafe´de bir film eşliğinde yapılan proje tanıtımının ardından bir konuşma yapan Ali Öztürk yaptığı konuşmada şunları söyledi:

?Bizim ekip olarak çok inandığımız bir söz var. O sözü bu projeleri kaleme alırken kendimize ilke edindik. Şöyle dedik birbirimize; İyi bir fikrin yoksa iyi bir ürün olmaz. Bodrum´u biliyoruz. Bodrumluyu tanıyoruz. Siz de beni biliyorsunuz, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesiyim. Bodrum´un her bir sorununu, her bir ihtiyacını çok iyi biliyorum. Görev yaptığımız süreçte çözdüklerimiz oldu, çözeceklerimiz var. Bunların yanında dediğimiz gibi hayallerimiz var. Hepsini herkese sorduk, herkesle paylaştık. Damdan düşenin halinden, damdan düşen anlar dedik. Bir sorun gördüysek çözümünü o damdan düşeni bulup onunla konuştuk. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla görüştük, konuştuk. Sokağın talebine onlarla birlikte baktık. Şunu çok iyi bilmenizi isterim ki, hiç bir sorunun parçası olmadık, çözüme odaklandık. Sloganlaştığı için söylüyorum; bu daha başlangıç. Burada altına imzamızı koyduğumuz her şey hayata geçerken yanında mutlaka bir STK olacak. Çözümü birlikte bulacağız, getirip size sunacağız. Sonra biz olacağız ve sözümüzü tutacağız. Size sözümüz şudur: Birlikte yapabiliriz. Ne yapacaksak ancak ve ancak birlikte yapabiliriz. Sorunun kaynağı başka başka olabilir ama çözümün kaynağı belli: Biziz. Bugüne kadar yaptıklarımızı bundan sonra kat be kat yapmak istiyoruz. Fark etmişsinizdir burada da sorunları değil çözümleri paylaşmak istedik. Bu daha ilk adımımız, burada birlikte atıyoruz. Burada yazılanlar yapılacakların yanında hiç kalacak, emin olun. Sayfalarca yazabilir, saatlerce anlatabilirdik. Bunun yerine günlerce, aylarca çalışmayı seçelim istedik. Bazı projelerimiz var, belki de yıllarca sürecek ama sözümüz söz, bitecek. Siz el verirseniz biz diyoruz ki, birlikte yapabiliriz. Siz gönlünüzü verin, biz gecemizi gündüzümüzü verelim. Siz el verin, biz emeğimizi verelim. Siz bir kişi gelin, biz bin kişi yürüyelim."

Konuşmasının devamında sanattan tarıma, turizmden eğitime çeşitli konulardaki görüşlerini ana hatlarıyla açıklayan Öztürk ve beraberindekiler, daha sonra CHP Bodrum İlçe Başkanlığı´na marşlar söyleyerek gitti. Burada adaylık başvurusunu yapan Ali Öztürk, ailesi ile fotoğraf verdi.

İlçe başkanlığı görevini dün Recai Seymen´den devralan Halil Karahan, buradaki toplantının başında kısa bir açıklama yaptı. Karahan, ?Ülkede bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Ama şundan emin olunuz ki; CHP Bodrum İlçe Örgütü´nde demokrasi sınavı başarıyla geçilmektedir ve bu değerli kardeşlerimiz örgütünden aldığı güçle yollarına devam edeceklerdir. Yani açık ve net şekilde bu örgütün önüne sandık gelecektir. Ülkemizdeki demokrasiyi yaşatmak istiyorsak partimizdeki demokrasiyi güçlendireceğiz? dedi.

Toplantı sonunda Öztürk ile belediye başkanlığına aday olacakları beklenen eski ilçe başkanı Recai Seymen, belediye başkan yardımcısı Taner Uslu, meclis üyesi Mustafa Saruhan birbirlerini tebrik ederek basın mensuplarına poz verdiler.