Ali Öztürk Sosyal Medyadan Seslendi

Bodrum Belediye Başkan aday adayı Ali Öztürk sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu ?Ben projelerimle geliyorum? dedi

Tarih: 01.01.0001 00:00 312
Ali Öztürk Sosyal Medyadan Seslendi

Öztürk açıklamalarında ?Bodrum Belediyesi´nin mevcut sosyal yardım uygulamaları geliştirilerek yaygınlaştırılacaktır. İhtiyaç sahibi hemşerilerimize yardımlarımızı evlerinde ulaştırmak yerine yeni yetenekler ve meslekler kazandırmaya da çok önem veriyoruz.
Yardıma muhtaç yurttaşlarımıza kuracağımız sosyal merkezlerde verilecek eğitimlerin yanı sıra ihtiyaçları da aynı merkezlerde karşılanacaktır.
Kurulacak gençlik ve kadın merkezlerimizdeki beceri veya eğitim kurslarına katılacak ihtiyaç sahibi Bodrumlular buralarda günlük temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra aileleri için hazırlanan yemekleri de evlerine götüreceklerdir.
Temel hedefimiz Bodrumlu muhtaç yurttaşlarımızı evlerinde yemek bekleyen insanlar olmaktan çıkarmaktır. Kendi üretimleri paraya dönüştüğünde bu merkezlerden hem kazanan hem de kazandıran insanlar olarak ayrılacaklardır.

Hentbol, Basketbol, Futbol başta olmak üzere Bodrum spor kulüpleri ulusal liglerde boy göstermeye başladı. Kısıtlı olanaklarla gelen bu başarıları taçlandıracak olan altyapıları Bodrum Belediyesi olarak sağlayacağımız kaynaklarla destekleyeceğiz.
Bodrum turizmden gelen cazibesini Eylül ve Mayıs ayları arasında devam eden liglerde boy gösterecek takımlarıyla spor sezonlarında da kullanacaktır. Bodrum her takımın gitmek isteyeceği cazibeye sahip bir deplasman olacaktır.

Bodrum´un tarihi sadece bugünden değil bilinen en eski kaynaklardan taranıp bir kent bilgi merkezi kuracağız. Bodrum´a ait her türlü coğrafi bilgi belge de hem kayıt altında hem de koruma altında tutulacaktır. Bu bilgi ve belgeye gereksinim duyanlar anında hızlı ve sağlıklı bir erişim sağlayacaktır.

Bodrum kıyılarındaki turizm tesisleri ve turizm adı altındaki tüm kıyıların işgali ne yazık ki, denizlerin de işgal edilmesi sonucunu doğurdu. Bodrum kıyılarından halkın dilediği yerden dilediği gibi denize girmesinin önündeki tek engel Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın verdiği izinler ve yaptığı uygulamalardır.
Bu gerçek ortadayken bunun sorumlusu olarak başta Bodrum olmak üzere ilçe belediyelerimiz sorumlu gibi gösterilmektedir.
Bu yanlış, hatalı ve talana yönelik uygulamalar yasal sınırlar içinde bir çözüme kavuşturulacaktır. Bodrum halkına denize girmek istediğinde müşteri gibi davranılmasının önüne mutlaka geçilecektir.

Bir kenti kent yapan meydanları, parklarıdır. Günümüzün kaçınılmaz sosyal medyalarında en çok fotoğraf paylaşımı bu parklardan ve meydanlardan yapılmaktadır.
Bir kente gitmeseniz de bir fotoğraftaki ikonik park görseli size orasının neresi olduğunu hemen belli eder. Bodrum´a yakışan ve yerel izleri taşıyan Yarımada Kentsel Parkları sosyal yaşamı yeniden şekillendirecek.

Bodrum´un artan ortalama nüfusuyla birlikte ihtiyaçları da çeşitlenmeye başladı. Bu ihtiyaçların Bodrum Belediyesi´ne şikayet benzeri yöntemlerle ulaşması yerine kurulacak ve sayıları artırılacak mahalle meclisleri aracılığıyla geliştirilmesi sağlanacak.
mahalle meclisleri ile birlikte çalışacağız.

Yarımadanın mimari karakterini oluşturan evlerimizin beyaz renk, düz dam, taş yapı ve teras kullanımı gibi özellikleri korunacak. Bunlar dünyada Bodrum dendiğinde akla gelen ikonik yapılardır ve bu bölge kültürünün alameti farikasıdır. Yerel gereksinimlerden ortaya çıkmış bölgenin malzemeleriyle kimliğini bulmuş bu binalar ve ustaları mutlaka yaşatılacaktır. Yeni yapılaşmalar da bu karakteristik özellikler aranırken çok katlı bina çözümü arayışlarıyla Bodrum´un tek tipleştirilmesinin önüne mutlaka geçilecektir.
Burada da temel ilkemiz ve çözüm arayışımız mutlaka kamu yararının gözetilmesi olacaktır.

Farkında mısınız artık çevremizdeki herkes Bodrum mandalinasını anlatıyor. Peki onu muhteşem lezzeti kim yaşatıyor? Bodrum dokusunu kokusuna taşıyan Bodrum mandalinası için üniversitelerle işbirliği yapıp onu bir dünya markası haline getirmek istiyoruz.
Bu lezzeti ve onun Bodrum ekonomisindeki önemini unutturmamak için çok özel proje gruplarıyla çalışacağız.

Bodrum yarımadasında artan nüfusa paralel olarak öğrenci sayısı da her geçen yıl artmaktadır. Gençlerimizin spora yöneltmek için onların ihtiyacı olan sahaları ve spor alanlarını planlayıp bunları kentimize kazandıracağız.
Bodrum her mahallesinde bir futbol sahası olacaktır. Bu sahalar maç günleri dışında diğer spor dalları için de hizmet verecek tasarımlara sahip olacak, her mahallede bir futbol sahası olacak, her mahallenin bir takımı ve bir basketbol sahası olacak antrenman sahaları yapmak isteyen turizm tesisleri desteklenecek, Yerli Ve Yabancı Takımlar Kampanyalarla Hazırlık Çal- Işmaları İçin Bodrum´a Davet Edilecek.

Bodrum artan trafiğiyle havalimanından Turgutreis´e kadar olan aks üzerinde büyük bir trafik yükünü de taşımaktadır. Bu ana hat üzerindeki onlarca trafik lambasıyla sağlanan akışın getirdiği yavaşlık yeni dönel kavşaklarla akıcı hale gelmelidir.
Bodrum belediye sınırlarında yer alan ve yetki alanındaki yerlerde kavşak çözümleri olabildiğince çoğaltılacaktır. Bunu yaparken de dönel kavşakların kullanımı konusundaki eğitim çalışmaları bu projenin en önemli ayağını oluşturup hayatımızı kolaylaştıracaktır.

Bilimsel kurumları olmayan yerleşim yerlerinin kent olma özelliği tartışılır. Bodrum dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gençleri sadece tatil için değil, artık eğitim ve öğretim hayatları için de kente çeksin istiyoruz. Uygun mevsim koşulları ve coğrafyasıyla bu güne kadar çoktan olması gereken üniversite ve fakülteleri de Bodrum´a kazandırmak için ilgili kurumlarla hiç zaman kaybetmeden çalışacağız.
Başta turizm ve su ürünleri, ziraat, çevre gibi eğitim alanları Bodrum´un doğasında olduğu için bu eğitimlerin yerinden verilmesi anlamına gelen bu projeleri Bodrum´a kazandırmak istiyoruz.

Bütün meydanlarımızı her bir santimine kadar yeniden ele alacağız. Onları kente yakışan, karakteri olan birer ikonik alanlara dönüştüreceğiz. Bu alanları ziyaret edenler orada nefes alacak, orada hayat bulacaktır. Trafiğin baskısından kurtaracağımız meydanlarımız Bodrumlara ve tatilini Bodrum´da geçirenlere ait olacaktır.

Bir ülkeye bir kente ilk kez gidenler genellikle ziyaret edecekleri bir pazar yeri arar. Bunun önemine hayır diyecek kimse var mı? Yoktur çünkü Pazar yerleri kentlerin rengidir, tadıdır, doğasıdır, geleneğidir.
Zaman içinde kendine yeten pazar yerlerimiz artık ziyaretçileri bir yana üreticilerimize bile yetmez oldu. Bunun için tüm ihtiyaçları düşünülmüş Pazar yerlerinin tasarımı için kolları şimdiden sıvadık bile Sadece Türkiye değil dünya turizminde de önemli marka kentlerden biri olan Bodrum´daki turistik tesislerde yüksek miktarlarda yemek üretimi yapılmaktadır. Dolayısıyla bu yemek artıkların değerlendirilmesi önemli bir potansiyeldir.
Geliştireceğimiz projelerle tesislerde kaynağında ayrıştırılacak yemek artıklarının sağlıklı hayvan yemi yapılması ve verimli tarımsal gübreye dönüştürülmesi için gerekli tesislerin Bodrum´a kazandırılması önemli dedi.