Ali Öztürk: Kongre Turizmi Yatırımlarına Özel Destek Vereceğiz

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası´nı (BSMMMO) ziyaret eden CHP Bodrum Belediye Başkan aday adayı Ali Öztürk, oda başkanı Barış Erdoğan ile Bodrum ve Bodrum ekonomisinin güncel sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 419
Ali Öztürk: Kongre Turizmi Yatırımlarına Özel Destek Vereceğiz

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası´nı (BSMMMO) ziyaret eden CHP Bodrum Belediye Başkan aday adayı Ali Öztürk, oda başkanı Barış Erdoğan ile Bodrum ve Bodrum ekonomisinin güncel sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bodrum ticaretinin korunması için önlemler alınması gerektiğini söyleyen SMMMO Başkanı Barış Erdoğan şunları söyledi:

?Bodrum coğrafi ve ekonomik açıdan yalnızca Muğla için değil Türkiye için de önemli bir role sahiptir. Turizme dayalı bir ekonomimiz olduğu için bunun gereklerini yerine getirmemiz gerekiyor. Örneğin kongre turizmi bunların başında geliyor. Bizler oda olarak yurt içinde bile eğitim için, kongre için gittiğimiz bir kentte kişi başına binlerce lira para bırakıyoruz. Oysa bizim tesislerimiz dışında bir çok doğal ve coğrafi üstünlüğümüz olmasına karşın bundan yeterince pay alamıyoruz. Bunu teşvik etmeliyiz, kongre turizmine önem vermeliyiz. Bu hem Bodrum otellerine hem de Bodrum esnafına ve işletmecisine gelir yaratacak bir modeldir. Biz oda olarak Bodrum´un ekonomik nabzını tek tek tutabiliyoruz. Her işletmenin ne durumda olduğunu yakından takip ediyoruz. Turizmin çeşitlenmesi ve yeni kaynakların yaratılması Bodrum´u ve Bodrumlu işletmecileri ayakta tutacaktır.?

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkanlığı aday adayı Ali Öztürk de bu sözlere katılarak konuyla ilgili projelerini açıkladı:

?Bodrum´un turizminin çeşitlenmesi ekonomisinin de canlanması anlamına geliyor, bunu biliyoruz. Bunu teşvik etmek için de başta kongre turizmi olmak üzere, kentin ticaretine katkı yapacak projeleri desteklemek istiyoruz.

Yeni bir kongre merkezini projelendirmekle birlikte mevcut turistik tesislerin bu alanda yapacakları yatırımları belediye olarak desteklemeye hazırız.?

 

Ali Öztürk Hakkında:

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi adına Bodrum Belediye Başkanı olmak için çalışan Ali Öztürk 12 Ekim 1972 Bodrum doğumlu, evli ve iki çocuk sahibi. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümününden mezun ve 2000 yılından bu yana Bodrum´da serbest mühendislik yapmakta.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Bodrum Belediyesi´ne Ortakent Yahşi mahallesinden önseçimle aday olarak meclis üyesi seçildi ve Bodrum Belediyesi´nde önce imar komisyonunda sonra Belediye Encümeninde görev yaptı. Mart 2015 yılında Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği´ni arkadaşlarıyla kurarak Mumcular merkezde Karaova Halk Kütüphanesi´ni kurarak  hayata geçmesini sağladı. Dernek aracılığıyla Karaova bölgesinde 14 tanesi Bodrum, 8 tanesi de Milas´a bağlı köylerde kırsal kalkınma, tarıma dayalı turizm, agro kültürün öncülüğünü yaparak Bodrum´un turizminin çeşitlendirilmesi için çalışmakta.