AKUT Bodrum yeni binası törenle hizmete açıldı

Bodrum Belediyesi ve Çağdaş Holding´in ana sponsorluğunda ve AKUT´un öncülüğünde, gönüllü kişi, kurum ve kuruluşların destekleriyle kurulan AKUT Bodrum Şubesi Kürşat Avcı Eğitim ve Operasyon Merkezi yeni binası, düzenlenen törenle açıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 236
AKUT Bodrum yeni binası törenle hizmete açıldı

Bodrum Belediyesi ve Çağdaş Holding´in ana sponsorluğunda ve AKUT´un öncülüğünde, gönüllü kişi, kurum ve kuruluşların destekleriyle kurulan AKUT Bodrum Şubesi Kürşat Avcı Eğitim ve Operasyon Merkezi yeni binası, düzenlenen törenle açıldı.

 

Bodrum´un Konacık Mahallesi Gazderesi Mevkii´nde yer alan AKUT Bodrum Kürşat Avcı Eğitim ve Operasyon Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin,  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Numan Öksüz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, IMSIK Hava Meydan Komutanlığı Kara Pilot Yüzbaşı Burak Karakuş ve üsteğmen Emrah Tomaş, AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki, AKUT Başkanı Saydun Gökşin,  AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, Çağdaş Holding Yöneticisi Dağlarca Çağlar, dernek ve oda üyesi yetkililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye´nin dört bir yanından AKUT üyeleri ve akut gönüllüsü vatandaşlar katıldı.

 

2016 yılı Temmuz ayında yapımına başlanılan AKUT Bodrum Kürşat Avcı Eğitim ve Operasyon Merkezi yeni binası, 9 ay içinde tamamlandı. 282 metrekare kapalı alana sahip, 315 metrekare de yarı kapalı alanı bulunan binada 70 kişilik eğitim salonu, toplantı odası, çoklu banyolar, lojistik deposu bulunuyor. AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, tam donanımlı yeni binanın Bodrum´a kazandırılmasına katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sunarak bundan böyle AKUT Bodrum olarak çok daha iyi şartlar altında ve daha aktif bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

 

Açılışı onurlandıran AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki, ?AKUT´u biliyorsunuz ülkemiz genelinde 30 ? 35 kadar ekibi var. AKUT´un bütün ipli eğitimlerini artık Bodrum´a kaydırıp burada yapağız gibi gözüküyor. Çünkü bu harika yapı, burada çok işimize yaracak. Benzeri amaçlarla çalışan diğer kurumların da rahatlıkla kullanabileceği bir yer olacak burası. Buradaki bütün gördüğünüz ürün ve ortaya çıkan harika yerleşke, tamamen AKUT Bodrum gönüllüleri, Bodrum halkı, Bodrum´un yerel yönetimleri, yerel sanayisi, iş dünyası tarafından gerçekleştirildi. Bu da bizim erişmek istediğimiz ideal modeldi zaten. Çünkü kamu sektörü, özel sektör ve üçüncü sektör dediğimiz sivil toplum kuruluşlarından oluşan bu üç yapılanmanın eş güdümlü çalışması; hem bu ülkeye hem vatandaşa hem de bütün sisteme çok büyük katma değer yaratıyor. Kamu sektörünün elinde, devletin elinde, yerel yönetimlerin elinde bizim asla sahip olamayacağımız kaynaklar ve fırsatlar var. Aynı şekilde özel sektörün de elinde de aynı şekilde büyük imkanlar var. Ancak bir de sivil toplum kuruluşları var bu denklemin içerisinde. Bodrum halkı, iş dünyası, yerel yönetimi ve sivil toplumuyla birlikte son yılarda gördüğümüz kadarıyla harika bir sınav verdi.? dedi.

 

 

AKUT Başkanı Saydun Gökşin de konuşmasında; ?Gönüllülük 1999´da bence Akut´la başladı. Bugün öyle güzel bir yere evirildi ki, sayenizde bu kadar güzel bir bina yapabildik. Birçok STK, bu son yılda özellikle o kadar güzel halkımızın desteğini aldı ki? Bu ve benzeri birçok yapıyı hayata geçirdi. Eskiden ülkemiz hep devletten isteyen devletten bekleyen bir yapıydı. Artık kendisinin bu ülke için bir şeyler yapmasının gerektiğini biliyor ve taşın altına elini koyuyor. Bunu görmek çok güzel bir şey.  Buradaki parkur gerçekten çok büyük bir parkur. Ben güzel şeyler başarmaya devam edeceğimize inanıyorum ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.? dedi.

 

?Bu birimizin eseri değil, bizlerin eseri? diyerek sözlerine başlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ?Bu inananların, inanınca başarılı olanların eseridir. Bu şu anki eğitim alanımız. Tabi burada, başlangıçtan bu güne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Ben her zaman söylüyorum  ve söylemeye de devam edeceğim: Telafisi olmayan tek şey candır, telafisi yoktur. Özellikle biz Akut´la birçok konuda beraber çalışıyoruz. Bu zor süreçlerde yardım isteyen gözleri görmek ve onun yardımına koşan bir ekiple olmak çok güzel. Biz bu ekiplerle beraber çok büyük başarılara imza attık.Onun için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin, bizleri de onlara fazla muhtaç etmesin güzel Allah´ım. Bu dilekle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.? şeklinde konuştu.

 

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da, ?Kürşat Avcı kardeşimizin ismini verdiğimiz bu eğitim merkezinin operasyon merkezinin açılışı dolayısıyla sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumu ifade  etmek istiyorum. Kürşat Avcı kardeşimizi bu vesileyle rahmetle anıyorum.  Şüphesiz ki devletimiz güçlü bir devlet. Her faaliyeti yaptığı gibi arama kurtarma faaliyetlerini de yapan gerçekten büyük bir devlet. Gerek mali idarelerimiz gerek merkezi idaremiz, kamu kurumlarımız arama kurtarma faaliyetlerini yerine getiriyor. Fakat bu işi gönüllü yapan AKUT gibi sivil toplumum kuruluşlarımızın bu işi yapmasının ayrı bir güzelliği, lezzeti var. Bu vesileyle ben bu gönüllü arkadaşlarımızı tebrik ediyor, hepsine teşekkür ediyorum. Bizler tabiki Akut´un her zaman yanındayız. Doğruyu söylemek gerekirse yirmi beş yıldır ilçe kaymakamlığı yaptım. AKUT´un böyle aktif olduğu bir yer görmedim. Belki bize tesadüf gelmedi. Arkadaşlarımızla daha demin konuştuk. Burada sanki bir kamu kuruluşu gibi arkadaşlarımız görev yapıyor. On beş yirmi gün önce hafif bir sel felaketi gibi bir şey oldu, baktım arkadaşlarımız sanki kamu görevlisi gibi devriye geziyorlar, ellerinde telsizler görev yapıyorlar. Gerçekten çok hoşuma gitti onları tebrik ediyorum. Bu güzel eğitim merkezinin ilçemize, AKUT´umuza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.? dedi.

 

Konuşmaların ardından AKUT binasının yapımına katkıda bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür plaketi verildi. Ardından AKUT liderleri ve protokol, hep birlikte açılış kurdelesi keserek AKUT Bodrum´un yeni binasını gezdi.