Akdeniz Ülkelerinin Kültür Ve Turizm Buluşması Başladı

Başkan Aras, Akdeniz Yıldızları Festivali’nde

Tarih: 07.10.2019 11:05 2588
Akdeniz Ülkelerinin Kültür Ve Turizm Buluşması Başladı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Akdeniz kimliğini dünyaya tanıtmak ve Akdeniz ülkelerinin turizm-kültür birlikteliğini sağlamak amacıyla Malta’da düzenlenen Mediterranean Stars Festival için bu ülkeye gitti.

Akdeniz ülkelerinde turizm çeşitliliği ve sürdürülebilirliği için yeni projelere imza atan Akdeniz Turizm Vakfı (Mediterranean Tourism Foundation-MTF)’nın onur üyesi olan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Malta Başbakanı Joseph Muscat’ın davetlisi olarak bu ülkeye gitti. Başkan Aras, Malta ziyaretinin ilk gününde Başbakan Muscat tarafından Castille Sarayı’nda ağırlandı. Ziyarette Akdeniz’in eşsiz güzellikteki iki coğrafyası olan Malta ve Bodrum arasındaki turizm, kültür işbirliğinin  yanı sıra, Bodrum ve Malta arasındaki direkt uçuşların başlatılması konusu görüşüldü.

Başkan Aras, Malta Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Turizm Vakfı tarafından organize edilen Mediterranean Stars Festival’e de katılacak. Aras, dünyaca ünlü sanatçılar, AB ülkelerinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve turizmcilerin katıldığı festivalde Akdeniz kimliğini dünyaya duyurmak ve bu coğrafyada kültür ve turizm işbirliği olanaklarını artırmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Bodrum’u temsil edecek.