Akdeniz Kruvaziyer Sektörü Buluşuyor

Akdeniz Çanağında 31 ülkeden 120 limanın üyesi olduğu Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği MedCruise´un 54. Genel Kurulu 7 ? 10 Mayıs´ta Kuşadası´nda gerçekleşecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00 285
Akdeniz Kruvaziyer Sektörü  Buluşuyor

Akdeniz Çanağında 31 ülkeden 120 limanın üyesi olduğu Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği MedCruise´un 54. Genel Kurulu 7 ? 10 Mayıs´ta Kuşadası´nda gerçekleşecek. Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding´in bünyesinde yer alan Ege Port Kuşadası´nın evsahipliğindeki genel kurula kruvaziyer gemi şirketleri ve acentelerinin üst yöneticileri de katılacak.

 

Global Ports Holding CEO´su Emre Sayın, "Türkiye´de kruvaziyer turizmi tekrar yükseliş trendine girdi. 54. MedCruise Genel Kurulu´na evsahipliği yaparak, sektör aktörlerine Türkiye´nin yükselişini yerinde görmelerini ve birinci ağızdan dinlemeleri fırsatını sunacağız" diye konuştu. Türkiye´ye gelen kruvaziyer turistlerin yüzde 60´ının 2018´de Kuşadası´ndan giriş yaptığını söyleyen Sayın, "Akdeniz, yüzde 20 pay ile dünyanın ikinci büyük kruvaziyer pazarı özelliği taşıyor. 2018´de toplam 13 bin 500 geminin uğramasıyla limanlardan 27 milyon yolcu geçiş yaptı" dedi.

 

Dünya kruvaziyer limancılığı sektörünün en büyük kuruluşu MedCruise´un (Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği) 54. Genel Kurulu, dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding bünyesinde yer alan Ege Port Kuşadası´nın evsahipliğinde 7 ? 10 Mayıs´ta gerçekleşecek. MedCruise, 31 ülkeden üyesi ile Akdeniz Çanağındaki 120 limanı temsil ediyor. Akdeniz kruvaziyer pazarı ile doğrudan etkileşim halinde oldukları için üyeler arasında Karadeniz, Kızıldeniz ve Yakın Atlantik´ten limanlar da bulunuyor. Genel kurula ayrıca kruvaziyer gemi şirketleri ile acentelerinin üst yöneticileri de katılacak.

 

2018´de 27 milyon yolcu

Sektörün bütün aktörlerinin Türkiye´de bir araya gelecek olmasının önemine dikkat çeken Global Ports Holding CEO´su Emre Sayın, "Akdeniz, yüzde 20 pay ile dünyanın ikinci büyük kruvaziyer pazarı özelliği taşıyor. 2018´de toplam 13 bin 500 geminin uğramasıyla limanlardan 27 milyon yolcu geçiş yaptı" dedi. Efes Antik Kenti nedeniyle Kuşadası´nın sadece Türkiye değil Doğu Akdeniz kruvaziyer turizmi için kilit bir uğrak noktası olduğunu söyleyen Sayın, şunları söyledi:

 

Yükselişi yerinde görecekler

"Türkiye´de kruvaziyer turizmi tekrar yükseliş trendine girdi. Gemi bağlantıları yaklaşık olarak 2 yıl önceden yapıldığı için yükselişin 2021-2022 gibi zirveye ulaşmasını bekliyoruz. 2018´de Türkiye´ye gelen kruvaziyer turistin yüzde 60´ı Kuşadası´ndan giriş yaptı. Antalya ve Bodrum limanlarımız ile birlikte toplam yolcunun yüzde 72´sini Global Ports Holding ağırladı. 54. MedCruise Genel Kurulu´na evsahipliği yaparak, sektör aktörlerine Türkiye´nin yükselişini yerinde görmelerini ve birinci ağızdan dinlemeleri fırsatını sunacağız."

 

Kuşadası parlayan yıldız

Geçtiğimiz yıl Madrid´de yapılan toplantıda genel kurulun Kuşadası´nda yapılması için MedCruise üyelerini ikna ettiklerini söyleyen Ege Port Kuşadası Genel Müdürü Aziz Güngör ise sektör temsilcilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti. Doğu Akdeniz´de kruvaziyer seferlerinin artış halinde olduğunu ifade eden Güngör, "Kuşadası, Doğu Akdeniz´in parlayan yıldızı olacak. Sadece 2019 yılında 195 kruvaziyer gemisiyle yaklaşık 200 bin turistin gelmesini bekliyoruz" dedi.