Akbank Bodrum´da Turizm Sektörüyle Buluştu

Akbank´ın TÜROFED işbirliği ve Bodrum Otelciler Derneği´nin katkılarıyla düzenlediği "Geleceğimiz Turizm" toplantısında, 2018 turizm sezonuna ilişkin hazırlıklar ve destekler konuşuldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 285
Akbank Bodrum´da  Turizm Sektörüyle Buluştu

Sektörlerin ihtiyaçlarını sektör temsilcileriyle birlikte belirleyip çözümler geliştiren Akbank, Alanya´dan sonra Bodrum´daki turizmcilerle de "Geleceğimiz Turizm" toplantısında buluştu. Toplantıda, 2017 sezonunun değerlendirmesi ve 2018 sezonuna ilişkin beklentiler konuşularak turizm; ekonomi, çevre ve dijitalleşme başlıklarıyla ele alındı.

 

Akbank´ın Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) işbirliği ve Bodrum Otelciler Derneği´nin(BODER) katkılarıyla düzenlediği toplantının açılışını Genel Sekreter Orhan Kavala gerçekleştirdi. Fatih Türkmenoğlu moderatörlüğünde düzenlenen panele Akbank KOBİ Bankacılığı´ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Gulet Turistik ve Magic Life Kurucusu, CEO´su Cem Kınay ve Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Birkan katıldı. Akbank toplantıda, turizm sektörünün temsilcileriyle Türkiye´nin büyüme projeksiyonunda önemli bir yeri olan turizm sektörüne yönelik hazırladığı çözümlerini paylaştı.

 

?Turizm Türkiye ekonomisinin büyümesinde kritik bir yere sahip?

 

Toplantıda konuşan Akbank KOBİ Bankacılığı´ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, toplantıyı Türkiye turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Bodrum´da düzenlediklerine işaret ederek, "Turizmin Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyümesinde kritik bir yere sahip olduğuna inanıyoruz. 2017´de kazanılan ivmenin 2018 yılında da devam ettiğini görüyor olmak bizi mutlu ediyor. Akbank olarak bu kadar önemli bir yere sahip olan sektörün desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de konaklama başta olmak üzere acente, mağaza, restoran gibi turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak Turizm Destek Paketi´ni yeniden şekillendirdik. Firmalarımız pakette yer alan Sezon Ödemeli Turizm Kredisi´ni yapacakları yeni yatırımlar için olduğu kadar, yeni sezon için ihtiyaçları olan işletme kredisi olarak kullanmak üzere de alabilecekler. Sezon hazırlığı, enerji verimliliği, ekipman yenileme, atık yönetimi gibi yatırımlar için firmaların nakit akışına bağlı olarak, 9 aya varan geri ödemesiz dönem imkanı sunan krediden yararlanılabilir" dedi.

 

?Sezon Ödemeli Turizm Kredisi´nden, Dövizli POS´a kadar birçok ürün sektörün hizmetinde?

 

Oğuz´un verdiği bilgilere göre, Akbank kredisini kullanarak işini geliştirenler, firmanın mali yapısına göre belirlenen kredi vadesi ve geri ödeme koşulları gibi konulardaki esnekliğin yanında, maliyet avantajına da sahip oluyorlar. Açıklamasında Akbank Turizm Destek Paketi´nde turizmcilerin hayatını kolaylaştıracak başka ürünlerin de bulunduğunu belirten Oğuz, turizmcilerin yurtdışı kart sahiplerine, çeşitli döviz kurları üzerinden satış yapabilmelerine olanak tanıyan "Dövizli POS"un da bunlardan biri olduğuna dikkat çekti.

 

Akbank Turizm Destek Paketi içinde bulunan "Ak Otel Paket Sigortası" ile turizmciler depremden su baskınına, yangından fırtınaya ve hırsızlığa kadar birçok riske karşı işletmelerinin içinde yer alan bina ve tesisleri, demirbaş, makina ve elektronik aletleri güvence altına alabiliyorlar.  Ayrıca, Aklease´den butik otel, motel ve pansiyonların yenilenmesi için avantajlı leasing çözümlerinden faydalanabiliyorlar. "Sezon Ödemeli Turizm Kredisi" ile "Üye İşyeri" ürünlerinden birini kullanan turizmciler, Akbank Direkt İnternet´ten havale ve EFT işlemlerini 3 ay boyunca ücretsiz gerçekleştirebiliyorlar.

 

?Bu yıl ziyaretçi sayımızın 35 milyon civarında olmasını bekliyoruz?

 

Toplantıda açıklama yapan TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise ?Geçtiğimiz iki yıl alternatif pazarlara yönelerek, yurt içi pazarımızı öne çıkardık. Bayram tatillerinin uzun süreli olmasıyla da iç turizm hareketlendi. 2017 yılını 32.4 milyon turist ve 26.3 milyar $ gelir ile kapattık. Rakamlar bir önceki yıla kıyasla bir iyileşme olduğunu gösteriyor. 2017 yılında kaydedilen bu rakamlar bize 2018 ve sonrası için de umut veriyor.

 

Bu yıl ziyaretçi sayımızın 35 milyon civarında olmasını bekliyoruz. İlk 3 ayda gelen ziyaretçi sayısı 5 milyonu buldu. 2016 ve 2017 yılları ile kıyasladığımızda bu yıl Ocak ve Mart aylarında gelen ziyaretçi sayılarında %35 civarında bir artış olduğunu görmekteyiz. 2017 yılında turizm gelirimiz 26 milyar ABD Doları civarındaydı. Bu yıl ise bu miktarın 30 milyar ABD Dolarının altında kalmayacağını düşünüyoruz? dedi.