AK PARTİ ORTACA VE DALAMAN TEŞKİLATLARI, KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

AK Parti Ortaca ve Dalaman İlçe Teşkilatları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 250
AK PARTİ ORTACA VE DALAMAN TEŞKİLATLARI, KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 AK Parti Ortaca ve Dalaman İlçe Teşkilatları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Ortaca ve Dalaman İlçe Teşkilatları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında ?Cumhurbaşkanı´na hakaret´ suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ortaca Adliye Sarayı´na gelen AK Parti Ortaca ilçe başkanı Yavuz Kırmızı, Dalaman ilçe başkanı Mehmet Orhan ve partililer CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hakaret gerçekleştirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundular. Partililer hazırladıkları dilekçeleri imzalayıp şüphelisinin Kılıçdaroğlu, olduğu suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığna sundular.

Dilekçelerinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun, CHP 35. Olağan Genel Kurultayı ve CHP Grup Toplantısında yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hakaret ettiğini belirten partililer, 6 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Erdoğan´ın şahsiyet haklarına saldırıda bulunulduğunu ifade ettiler.

Adliye binası önünde bir araya gelen AK Parti Ortaca ve Dalaman İlçe Teşkilatı üyeleri dilekçelerini sunduktan sonra basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ?´CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 Ocak 2016 tarihinde yapılan parti kurultaylarında ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamalarla ayrıca Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla hakarette bulunmuş ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın onur ve saygınlığına yönelik ağır ifadeler kullanmıştır. Halkın oylarıyla seçilmiş üstelik yüzde 52 gibi bir oy oranıyla bizzat milletin takdiriyle göreve getirilmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza akla mantığa sığmayacak şekilde diktatör demek, siyasi ahlak bir tarafa, hiçbir ahlaki değere sığmayacak söylemlerde bulunmak, adeta çamur at tutmazsa izi kalsın anlayışıyla hareket etmenin en güzel örneğidir. Genel Başkan şunu bilmelidir ki siyasi başarısızlıklarının üzerini, her fırsatta seçilmiş bir Cumhurbaşkanına saldırarak örtemez. Bu hakaretler ve siyasi ahlaka aykırı söylemlerin karşılığı milletimizce mutlaka verilecektir. Bizler bugün bir hukuk devletinde bu derece haddi aşan sözlerin karşılıksız kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün dilekçelerimizi şahsım Ülgen Şenel ve arkadaşlarım adına vererek, hukuk devletinde Cumhurun başkanına, cumhur olarak sahip çıkıyoruz.´´