Ak Parti Muğla´ya Sahip Çikiyor

Ak Parti Muğla´ya Sahip Çikiyor: Muğla 5 Günde 2 Bakan Ağirladi

Tarih: 01.01.0001 00:00 305
Ak Parti Muğla´ya Sahip Çikiyor

AK Parti Muğla´ya sahip çıkıyor. 15 Şubat´ta Muğla´daki çiftçilere müjdelerle gelen Orman ve Tarım Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli´nin ardından 20 Şubat´ta da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Muğla´ya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Bodrum SKM binasının açılışına katılmak üzere geldiği Bodrum´da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, ilçedeki oda ve STK temsilcileriyle buluştu. İlçe merkezini gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Esnaf ziyaretlerinde bulunan Çavuşoğlu´na, Bodrum ziyaretinde  Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır ve teşkilat üyeleri ile çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Vatandaşların kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan ve sorunlarını dinleyen Çavuşoğlu, partisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır ve Bodrum Belediye Başkan Adayı Dr.Tahir Ateş için de oy istedi. Muğla´da mevcut belediye başkanı Osman Gürün´ün de doktor olduğuna dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu ?Muğla´da doktor adaylara rağbet var? ifadesini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU:? VATANDAŞ, HiÇ HİZMET ETMEYEN BAŞKANLARIN KENDİLERİNİ ENAYİ YERİNE KOYDUĞUNUN FARKINDA?

AK Parti Bodrum SKM binası açılışında konuşan Bakan Çavuşoğlu:

?"Bodrum´daki toplantılarda, esnaf gezisinde, Bodrum´u heyecanlı gördüm. Muğla´yı değil sadece İzmir´i de çok heyecanlı gördüm. Tüm Türkiye´yi heyecanlı gördüm. Gönül belediyeciliğinde bu seçim dönüm noktası olacak. Birincisi artık vatandaş kendisine hizmet etmeyen adaylara oy vermeyecek. Artık vatandaş, hiç hizmet etmeyen başkanların kendilerini enayi yerine koyduğunun farkında. Muğla, hangi kriteri koyarsanız koyun ama en önemli 5 ilden birisidir. Turizm açısından Antalya ve İstanbul´dan sonra üçüncü. Turizmde Muğla, İstanbul´u geçecek. Potansiyel bu. Bu Muğla´ya, biraz önce anlatılanlar ve gördüklerimiz yakışıyor mu? Bu gördüklerimiz bize 1994 yılı öncesindeki İstanbul´u hatırlatıyor. Bu kadar teknolojik gelişmenin ortasında Bodrum´da çöp yangınları yakışır mı? Nasıl anlatacaksın bunu? Dünyanın her yerinden Bodrum´a turist geliyor. Bu milletimizin, devletimizin ve şehrimizin itibarını zedelemeye ve ayaklar altına kimin hakkı var? Ne demek su kesintisi oluyor. 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan 200 kilometre ileriden İstanbul´a su getirdi. Kıbrıs´a su götürdük yerin altından teknoloji var, imkanlar var. Bodrumda sokaklar sel altındaydı. Arabalar gidiyor. Ne demek yapamam? Yapamıyorsan kardeşim, çek git. Efendim ´para yok´ ya da ´Büyükşehir Kanunuyla yetkileri verdiler.´ Beceremiyorsan para gelmedi deme. Antalya´da Menderes Türel nasıl yapıyor? Denizli´de Nihat nasıl yaptı? Objektif kriter getirildi, her ile para aktarılıyor. Sen bu parayı çarçur ediyorsan Ankara´nın ne suçu var kardeşim. İş bilenin kılıç kuşananın. Bu mazeretlerin arkasına sığınanlar bir daha bu şehirde bırakın belediyle başkanlığını, hiçbir görev vermemek lazım. Gitsin evine nerede yaşarsa yaşasın. Bodrum´da bunu gördük. Halkımız farkında. Belediyecilikte hiçbir partiyi ya da başka konudan ayrımcılık yapmıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıdır. ´Hiçbir belediye ayrımcılık yapmayın, halk seçmiştir´ dedi. Biz Antalya´da CHP´li tüm belediyelere destek veriyoruz ama proje getirmiyorsa biz ne yapalım" diye konuştu.

DR.HIDIR : ?KÖYDEN KENTE BÜTÜN İNSANIMIZ SAHİPSİZ ?

AK Parti  Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır ise burada yaptığı toplantıda:

"Biz AK Parti olarak, köylerimizdeki su sorununu çözdük. Köy yollarımızı asfaltladık, köylerdeki insanlarımız için ´şehirde ne varsa ona layıktır´ dedik. İçme suyu olmayan şarkılara konu olmuş köylere içme suyu getirmek bizlere nasip oldu. AK Parti şu anda tecrübesiz kadrolara teslim edilmiş değildir. AK Parti kadrolarını kimse ayrımcılıkla suçlayamaz. İnsan odaklı belediyecilik ve yatırımlar yapan bir kadroyuz. Muğla´da adaylığımı açıklarken Sayın Cumhurbaşkanımız ´Güzel haberler alamıyoruz. Sorunları tespit edin ve bana gelin´ demişti. Tüm Muğla´yı gezdim, sorunları tespit ettik  ve gördüm ki Cumhurbaşkanımızı endişeye düşüren Bodrum´daki sahipsizlik çok fazla. Üç ajandamı doldurdum. Köyden kente bütün insanımız sahipsiz ve belediyecilik hizmetlerini alamamış durumda. Fethiye´nin körfezini temizlemekten aciz olan başkanımız demokrasinin güzelliğiyle Muğla´ya aday oldu. Bodrum´un selini önleyemeyen başkanımız yine demokrasinin güzelliğiyle Muğla´ya aday oldu. Seçim dönemleri milli iradenin gerçekleştiği dönemlerdir. Geçen 5 yılda hangisi hizmet etti, hangisi edemedi diye muhasebesini yapma dönemidir. Muğla´da 20 yıldır görevde olan ve hala hizmet edemediğinin farkında olamayan mevcut belediye başkanı Osman Gürün´e kimlerin oy vereceğini milletimizin takdirine sunuyorum." Ifadelerini kullandı.